Hirdetés

Friss startup tippek a Szilícium völgyből

A Briefly és a Zero Waste Journey alapítói épp, hogy visszatértek a Szilícium-völgy-ből  a Startup Grind Global konferenciáról, meg is osztják utazásuk célját és tapasztalataikat. 

Friss startup tippek a Szilícium völgyből

 

  • A siker kulcsa innováció és törődés

 

A nagyvállalatok, akik a piacot uralják, kizárólag a megszokott fogyasztói viselkedésekre támaszkodnak, viszont startup-ként tudnunk kell, hogy ezt könnyen meg tudjuk változtatni innovációval és törődéssel.

 

  • Nem csak a befektető választ téged, neked is ki kell őt választanod

 

A gyümölcsöző hosszú távú együttműködéshez az egyik legfontosabb, hogy a potenciális befektetőd lássa a hosszú távú víziódat, azt, hogy a gyerekeid fogják a termékedet vásárolni vagy a szolgáltatásodat használni. 

 

  • Mindset is your superpower

 

Az amerikai kultúrában sokkal nagyobb jelentőséget fordítanak a mindset-re, mint mi Európában. Viszont az, ha őszintén elhiszed, hogy elég jó az ötleted vagy az üzleti terved, és a tiéd lesz a következő billion-dollar-company, a motivációdat és energiádat illetően nagy segítségedre lesz az oda vezető úton. 

 

  • Személyes kapcsolatok a felugró chat helyett

 

Amennyiben ma egy szerethető brand akarsz lenni, nem elég a weboldaladon elérhetőnek lenni a fogyasztóid számára. A személyes kapcsolatok sokkal magasabbra vannak értékelve ebben a digitális környezetben, főleg a Z generáció számára. 

  • A Facebook és Google hirdetések csak rövidtávú megoldások

A siker érdekében egy brand-nek közösséget kell építenie, ahol az ügyfelek a márka nagyköveteivé válnak, és szívesen osztják meg pozitív tapasztalataikat, hiszen hosszú távon ez lesz maradandó, míg a hirdetési költségek egyre csak nőnek.

Miért választottuk a Startup Grind Global konferenciát?

Érzékeljük, hogy Kelet-Közép-Európában, de főleg magyar piacon még mindig nehéz átadni az iparágunk létjogosultságát és jövőjét, miközben a gig economy és a freelancing szárnyal az USA-ban, amit az alábbi adatok is alátámasztanak:

  • 2019-ben az USA-ban 57 millióan választották a szabadúszást, ami a teljes amerikai munkaerő 35%-át teszi ki.
  • A full-time szabadúszók aránya 2014 és 2019 között 17%-ról 28%-ra növekedett,
  • A marketing területek pedig vezetik a szabadúszó szakmák toplistáját  – osztotta meg velünk Bittera Réka, társalapító

Ahogy a számok is mutatják, a freelancing ipara az USA-ban legfejlettebb, ezért az alapítók azzal a céllal indultak útnak, hogy a Startup Grind Global konferencián személyesen tudják validálni a Briefly koncepcióját helyi befektetőkkel, startupper-ekkel és freelancer-ekkel. Skálázhatóság szempontjából szerették volna tesztelni a Briefly üzleti modelljét a nyugati piacokon, mert elmondásuk szerint eddig inkább a Kelet-Közép-Európára fókuszáltak. 

Az alapítók korábban részt vettek már nagyobb startup konferenciákon, mint például a Web Summit vagy a Techfestival, így nem volt teljesen új a környezet, de elmondásuk szerint az amerikai networking semmilyen korábbi élményhez sem hasonlítható. 

“Sokat tanultunk az amerikai Smalltalk erejéről, hogy hogyan lehet nyitottsággal gyorsan és egyszerűen kapcsolódást kiépíteni egy potenciális ügyféllel.

Mindezeket főleg az aktív networking által sajátítottuk el, melyben nagy segítségünkre volt a konferencia saját fejlesztésű applikációja, mely lehetővé tette a kapcsolatfelvétel hasonló érdeklődésű startupperek-kel, potenciális befektetőkkel vagy ügyfelekkel. 

Több speed-meetinget is szerveztünk az applikáció segítségével, többek között amerikai startup-okkal, akik számára nagyon vonzó volt a Briefly ajánlata, hiszen komplexebb projektekre nyújtunk megoldást kedvezőbb áron, mint például nagy versenytársunk az amerikai piacon legismertebb Upwork.” – mondta Tassonyi Csenge társalapító

Briefly X Founder Gym

Az üzleti tervük validációja mellett az alapítók nagy potenciált láttak a különböző amerikai accelerator programokban is, hiszen saját tapasztalatból tudják, milyen sokat ad egy kelet-közép-európai early stage startup portfóliójához egy külföldi mentorprogram, mint a londoni Eligent club is, amelyben jelenleg részt vesznek.

Az utazásuk egyik legnagyobb eredménye, hogy részt vehettek a konferencia egyik side event-jén, egy Founder Gym meetup-on, melyre Paige Hendrix Buckner, a Founder Gym Program Director-a invitálta meg őket egy előadása után. Ezzel párhuzamosan pedig el is indult az egyeztetés arról, hogy a következő programba öszöndíjjal bekerülhessen a Briefly csapata.

A Founder Gym egy befektetés fókuszú akcelerátor program, melyben már 385 alapító vett részt, 20 különböző országból és 6 kontinensről, melynek során több, mint 40 millió dollár indulótőkét gyűjtöttek.

A rendezvény ideje alatt az alapítóknak Doncsev Andrással, Magyarország San Francisco-i Alkonzulátusával is sikerült egy személyes találkozót egyeztetniünk, mely során megismerhették az amerikai piacra lépés lehetőségeit és folyamatát egy magyar startup számára. “András nagyon támogató volt és segítőkész, valamint igazán objektíven látja a jelenlegi helyzetet. Egyetértett velünk abban, hogy az információáramlás jelenleg nem a leghatékonyabb arra vonatkozóan, hogy a magyar startup-oknak milyen lehetőségeik vannak, és ezen mindkét oldalnak, és a magyar startup ökoszisztéma minden szereplőjének dolgoznia kell. Mi pedig azzal a meggyőződéssel gazdagodtunk, hogy az amerikai piacra lépés nem egy elérhetetlen cél.” – fejtette ki Réka

Ezúton köszönjük az INPUT Programnak és a Startup Grind magyarországi csapatának, hogy hozzásegítettek minket a szakmai úton és konferencián való részvételhez, valamint a Start it @K&H-nak a kapcsolatok kialakítása terén nyújtott segítséget.

Idén is lesz Ideathon: fókuszban a jövő

Immár ötödik alkalommal rendezik az Ideathon 5.0 ötletversenyt Győrben. A résztvevők ebben az évben a jelenben már észlelhető, de igazán a jövőben realizálódó problémák megoldásaira tesznek kísérletet.  Újdonság,  az eddigi megszokott gyakorlattól eltérően, hogy először öt dedikált altémakörben kerülnek problémák feltárásra illetve megfogalmazásra, majd a csapatalkotás követően kezdődik az adott ötlet kidolgozása. A győztes csapat minden tagja részesül egy 100 000 forint értékű elektronikai vásárlási utalványban és még sok minden másban.

Bővebben

Átadták a magyar startup által fejlesztett növénytermesztő konténer farmot

Április 26-án átadták a Green Drops Farm Kft. legújabb, saját fejlesztésű növénytermesztő konténer farmját. A debreceni startup által megálmodott és forgalmazott saját fejlesztésű növénytermesztő konténer farm újdonságnak számít Magyarországon, a konténerben ugyanis hidropónikus technológiával működő tornyok találhatók, amelyekben salátafélék, fűszernövények termelhetők talaj nélkül, tápoldatos vízben.

Bővebben

Budapest lehetne az új Boston? – Mit tanulhatunk az amerikai startup-ökoszisztéma történetéből

Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Auditóriumában tart előadást az innováció és tech-guru szerző, a MIT Technology Review és a Business Week tech-rovatának korábbi főmunkatársa, Robert Buderi. Az újságíró, szerző legújabb könyve, a Where Futures Converge: Kendall Square and the Making of a Global Innovation Hub kapcsán látogat a magyar fővárosba, május 4-i nyilvános előadásában arról beszél majd, hogy hogyan lehetne létrehozni a bostoni példából tanulva virágzó és fenntartható startup-ökoszisztémát Budapesten.

Bővebben

A startupok zöld technológiára és AI-ra összpontosítanak a fenntarthatóság érdekében

Az üzleti világ lassulása és az óvatosság miatt a befektetők kihívást jelentenek a startupok számára. Az innováció azonban kulcsszerepet játszhat a gazdasági fellendülésben. A hazai nagyvállalati inkubátor, a start it @K&H a tudásmegosztás és a kapcsolatépítés felgyorsításával segíti a legújabb 12 csapatát, hogy átlendülhessenek a kihívásokon. Az immár tizedik inkubációs program, amely márciusban zárult, főleg a környezetbarát megoldásokra és a mesterséges intelligencia alkalmazására összpontosított.

Bővebben

Megérkezett Magyarországra a Lightyear – korlátlan hozzáférést biztosít a tőzsdékhez, rejtett díjak nélkül

A Lightyear, az ex-TransferWise alapítói által létrehozott európai befektetési platform, ma bejelentette magyarországi indulását. A platform az első olyan eurózónán kívüli terjeszkedése, amely lehetővé teszi, hogy felhasználói többdevizás számlájukkal korlátlan hozzáférést kapjanak a globális tőzsdékhez, miközben elkerülik a rejtett díjakat. A Lightyear eddig már 35 millió dolláros befektetést vonzott be, befektetői között olyan nagy nevek találhatók, mint a Lightspeed Venture Partners és Sir Richard Branson. A magyarországi indulás újabb lépést jelent a cég globális terjeszkedésében, amelynek célja, hogy az európai befektetési piac meghatározó szereplője legyen.

Bővebben

Startupok: az igazi megmérettetés nem a befektetők, hanem az ügyfelek előtt zajlik

A McKinsey tanácsadó cég tanulmánya szerint amennyiben a hazai startupok a többi európai országhoz hasonló arányban és mértékben tudnának növekedni, 2,5-5 milliárd eurónyi pluszforrást tudnának bevonni a szektorba. Ennek jelentős hányada – mintegy  egy milliárd euró – a helyi gazdaságban hasznosulna.

Bővebben

Tovább bővítette komposztálható termékei listáját a zöld magyar startup

Százezer darab feletti eladott termék havonta, ipari komposztálás céljából történő visszagyűjtés, filmsztárok által használt evőeszközök. Az egyéves munka keretében hőálló alapanyagfejlesztés és új termékek gyártása, valamint azok piaci bevezetése történt meg 2021. december és 2022. november között. A három éve induló, körforgásos gazdaságban gondolkodó Vilhemp csapatának célja ma is változatlan: környezetbarát és funkcióját kiválóan ellátó evőeszközök és szívószálak gyártása hazai, természetes alapanyagokból.

Bővebben

Bemutatkozott a People Platform – öt startup összefogásával valósult meg

Tapasztalat, hogy nehéz különböző digitális platformokat bevezetni egy vállalaton belül és a startupokkal is óvatosabbak a cégek, azonban a felhasználók kiszolgálása az egyik legfontosabb feladat, ezért fogtunk össze – mondta többek között partneri bemutatkozóján a People Platform kezdeményezője, a Blue Colibri App alapító-ügyvezetője.

Bővebben

A magyar startup ökoszisztéma 2022-es legjeivel indul az új év

2023-ban folytatódik a hazai közösségi finanszírozás legfontosabb eseménysorozata, január 12-én ismét átadják az elmúlt év startup legjeinek járó díjakat. A Tőkeportál minden év végén teret ad a startup ökoszisztéma követőinek, akik szavazással dönthetik el, kik voltak 2022 legjobbjai a kijelölt kategóriákban. A Startup Utószilveszteren az elmúlt év legjobb startupját, befektetőjét, kampánygazdáját keresik.

Bővebben
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások