Hirdetés

A jövő magyar startupjait díjazták az AHa!Brainstore Startup 4.0 versenyén

A Demo Day-jel és díjátadóval véget ért az egyik legjelentősebb vállalati startup program idei eseménye, az AHa!Brainstore Startup Verseny 4.0. Az Antenna Hungária által kiírt megmérettetésnek minden résztvevője nyertesnek tekinthető, miután a verseny során jelentős, a későbbiekben jól kamatoztatható, hasznos tapasztalatra tehettek szert.

Hirdetés

2021-ben már negyedik alkalommal mutatkozhattak be ígéretes, prototípussal rendelkező magyarországi induló vállalkozások az Antenna Hungária, és partnerei, az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, a Telenor, az Input Program és a Drukka Startup Studio által meghirdetett AHa!Brainstore Startup Versenyen. Az Antenna Hungária tevékenységéhez illeszkedően a verseny fő fókuszterületei az IoT, a dróntechnológia, a multimédia/streaming, az IT-biztonság, az e-sport, a mesterséges intelligencia és az 5G voltak.

Az AHa!Brainstore Startup Verseny 4.0 megmérettetésre közel hatvan csapat jelentkezett. Az idei évben rendkívül erős mezőny gyűlt össze, különösen az IoT, a dróntechnológia és a multimédia területekről érkező csapatok szerepeltek kiemelkedően.

A két körös interjút követően kiválasztott tizenegy csapat a háromhetes felkészülés során  előadássorozaton és célzott szakértői workshopokon vehetett részt, emellett mentorok is segítették őket a szakmai fejlődésben. A csapatok a verseny záróeseményén, a november 25-i Demo Day-en az Antenna Hungária, a stratégiai és szakmai partnerek képviselőiből álló zsűri, valamint a szakmai közönség előtt mutathatták be ötleteiket, megoldásaikat.

A legjobb prezentációkat előadó csapatok olyan értékes díjakban részesültek, mint a közös vitorlázás Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes sportolónkkal, bemutatkozási lehetőség a hazai tőkepiac prominens vállalatai előtt a 2022 februári Venture Capital Summiton, míg a leginkább piacképes ötletek befektetési ajánlathoz és az Antenna Hungária startup programjában történő részvétel lehetőségéhez jutottak.

„A magyar telekommunikációs szektor meghatározó vállalataként az Antenna Hungária elkötelezett a szellemes és piacképes ötletekkel rendelkező hazai startupok és innovatív projektek szakmai támogatása mellett, ezzel hozzájárulva céljaik eléréséhez. Örömteli, hogy a csapatok érettsége és felkészültsége is egyértelműen a hazai startup ökoszisztéma fejlődését tükrözi az elmúlt évekhez képest” – hangsúlyozta Dr. Mándi Gábor, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese, egyúttal gratulálva a nyerteseknek és minden részt vevő csapatnak.

Díjazottak:

Legjobb pitch:

Dreamsense – okos babamonitor rendszer

 

A nyertes csapat együtt vitorlázhat Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes sportolónkkal.

 

Könzönségdíj:

Marketyour.store – robotizált e-commerce termékfotózás

A közönségdíj egy bemutatkozási lehetőség, a 2022-es VC Summit rendezvényen.

 

A leginnovatívabb csapat:

BugProve – IoT biztonságtechnikai rendszer

Agron-Mi – mezőgazdasági drón- és AI megoldások

A leginnovatívabb csapatok díja egy-egy 2 fős, 6 hónapra szóló Drukka HUB55 coworking pass.

 

Input program különdíj a legjobb közép-magyarországi régión kívüli csapatok részére:

Orca Aerospace – elektromos légijármű

Change Hungary – okos jótékonykodási megoldás

Kezedben a biztonságod – személyi vészjelző rendszer

Az Input Program különdíja üzleti tanácsadás.

 

A legaktívabb csapattag kategória díjazottjai: – Telenor különdíj – egy éves hipernet-előfizetés,

Fedor Anna

Fodor Gábor

Kovács Balázs

Rózsvölgyi Péter

Szász Attila

A legaktívabb csapattagok díja egy-egy éves hipernet-előfizetés.

Hirdetés

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben
Hirdetés

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben

Az alapanyaghiány egyre nagyobb kihívások elé állítja a kkv-kat is

Új akadályokkal kell szembenézniük a kkv-knak, derül ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb, harmadik negyedéves eredményeiből. Tavaly a járvány közvetlen következményeként a kereslethiány okozott nehézségeket, mostanra viszont az anyaghiány jelent kihívást a kereslet intenzív visszatérése és a kiüresedő készletek miatt.

Bővebben

A karácsonyi akciók idején kell igazán tudatos fogyasztónak lenni – segít a magyar startup

A karácsonyi akciók minden évben vásárlók ezreit csábítják az áruházakba és az online webshopokra, a folyamatos marketingkampányok bűvöletében a spórolás nem kis kihívás. A személyes vagy családi költségvetések védelme érdekében különböző stratégiákat követnek a magyarok: a vásárlóknak nagyjából a fele csak arra igyekszik költeni, amire valóban szüksége van, míg minden harmadik fogyasztó termékösszehasonlító oldalak segítségével, valamint az ár-érték arány szempontjának mérlegelésével próbál minél tudatosabb döntést hozni. A mobilcsomagok transzparens összehasonlításával foglalkozó BillKiller szakértői rámutatnak, hogy a fogyasztói tudatosságnak nem csak az egyszeri vásárlásoknál van kulcsszerepe.

Bővebben

Mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

Napról napra változó piaci környezet, távmunka, széteső csapatok és hektikus üzletmenet – az elmúlt két évben lassan hozzászokhattak a vezetők a koronavírussal érkező bizonytalansághoz és a folyamatos újratervezéshez, most viszont ideje a jövőre koncentrálni. Míg a 2020-as Strech konferencia a COVID-válság által felvetett akut problémákkal és gyakorlati tippekkel várta a felső vezetőket és menedzsereket, idén már a hosszabb távú stratégiák, a válságálló és tartós sikert hozó megoldások kerülnek a nemzetközi menedzsment konferencia fókuszába december 7. és 9. között. A szervezők többek között a Morgan Stanley és a Prezi világhírű szakembereivel, sőt, a magyar férfi vízilabda válogatottat sikerre vezető Kemény Dénessel keresik a választ a kérdésre: mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

Bővebben