Hirdetés

A gazdasági változások rámutattak: a céges folyamatokat digitalizálni kell

Jó hír, hogy már a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások is hozzáférnek azokhoz az online megoldásokhoz, amelyek az üzletszerzéshez, az automatizáláshoz vagy a mindennapi háttérmunka csökkentéséhez nyújtanak segítséget. Dr. Romhány Gergely, a TrustChain Systems Kft. ügyvezetője szerint aki nyitott az informatikai újításokra, rövid időn belül nagyon sokat spórolhat az online szerződéskötés és a digitális faktoring céges bevezetésével. 

Hirdetés

“Az, hogy nem kell többé nyomtatni, kézzel aláírni, postázni papíralapú dokumentumokat, térben és időben is olyan korlátoktól szabadította meg a cégeket és vállalatokat, amelyektől évről évre egyre jobban szenvedtek” – hangsúlyozza dr. Romhány Gergely.

Az ügyvitel digitalizációja egy régóta várt fejlesztés, amelyre Magyarországon a TrustChain kínál teljeskörű, jogilag biztonságos és felhasználóbarát megoldást.

A TrustChain által fejlesztett online szerződéskötő Plaformon regisztrálva, valamint az Evrotrust-mobilalkalmazást letöltve egy pár perces videószelfis azonosítást követően bárki megszerezheti saját minősített elektronikus aláírását. Ezzel úgy írhat alá dokumentumokat és szerződéseket, hogy joghatásuk a kézzel írt aláírással azonos az Európai Unió teljes területén.

Üzleti fiók létrehozásával a cég összes munkavállalója egy felületen kezelheti munkaszerződéseit, jelenléti íveit, a bérlapátvételi jegyzékeket vagy bármilyen egyéb, cégen belül keletkező dokumentumot. Ráadásul az Európai Uniós országok közötti kereskedelmi kapcsolatok is sokkal rugalmasabbá válnak, hiszen a szerződések aláírása immár csupán pár kattintást igényel.

Ha már több millió euró értékű ügyletekkel kapcsolatos tárgyalásokat le lehet bonyolítani online meetingek keretében, akkor miért épp a szerződéskötést ne oldanánk meg digitálisan?

Hazánkban is sok vállalkozás szembesül a hosszú fizetési határidejű számlák okozta problémákkal. Annak érdekében, hogy ne kelljen heteket várni a bevétel megérkezésére, a Péntech Solutions Kft., Magyarország első digitális faktoring platformjaként új szintre emelte a faktoringot. “A digitális faktoringgal a cégek akár már a számlájuk kiállítását követő 24 órán belül hozzájuthatnak bevételükhöz, így nem kell 30-60 napot várni a kifizetésre” – mondja dr. Réti Bálint, a Péntech üzletfejlesztési igazgatója.

A digitális faktoring célja, hogy megkönnyítse, széleskörűen elérhetővé és átláthatóvá tegye a folyamatot. Ennek eredményeképp a cég saját fejlődésére, és pénzügyi stabilitására tud fókuszálni ahelyett, hogy bevételeire várna.  

A hosszú lejáratú számlák teljesen online folyamaton keresztül, a Péntech platformra feltöltve egyszerűen finanszírozhatók. A faktorcég harmadik félként lép be a szállító és a vevő közt folyó ügyletbe, és a számla által megtestesített követelést vásárolja meg, majd a számla kiállítását és a platformra feltöltését követően, várhatóan 24-48 órán belül folyósítja annak 80-90%-át a szállítónak. A számla lejártát követően, ha a vevő fizetett, a faktorcég a számlaérték maradék részét is kifizeti a szállítónak.

“Partnerelemző szolgáltatásunk segítségével pedig még a faktoringszerződés megkötést megelőzően ellenőrizhetővé válnak a potenciális üzletfelek” – teszi hozzá dr. Réti Bálint. A változó felhasználói igényekből látható az üzleti világ közelgő átalakulása – ezekre az igényekre reagálnak a TrustChain és a Péntech fejlesztései, amelyekkel a KKV szektor szereplői sokat spórolhatnak. Az online szerződésekkel kapcsolatban keresse fel a TrustChain weboldalát, a pénzügyi faktoring szolgáltatást pedig a Péntech honlapján találja.

Hirdetés

Netflix-díjas magyar céget vásárol fel az amerikai nagyvállalat 

Kiemelkedő eredmény a magyar innovációs szektorban: a Netflix streamingszolgáltató díját elnyerő, online ajánlórendszerek fejlesztésére szakosodott Gravity R&D informatikai cég felvásárlására végleges megállapodást kötött az amerikai tőzsdén jegyzett Taboola, a digitális hirdetési piaci  szegmens egyik legjelentősebb globális szereplője. A netezők számára személyre szabott “találatokhoz” a hátteret biztosító Taboola nemcsak a magyar céget vásárolja fel, hanem a közép-európai fejlesztői központját is Magyarországra telepíti. 

Bővebben

A többség számára 10 mobilalkalmazás bőven elég

Hazánkban már 6,2 millióan használnak okostelefont és nagyjából 6 millióan interneteznek mobiljukon a 18-69 éves korosztályban – derült ki az eNET legújabb reprezentatív kutatásából. A többség számára 10 mobilalkalmazás bőven elég, legalábbis ennyit használ hetente. A magasfokú okostelefon penetráció mellett azonban több internetes tevékenység van, ahol nem ezt az eszközt preferáljuk – ilyen például a webáruházi vásárlás vagy a levelezés, ahol a számítógépet részesítjük előnyben.

Bővebben
Hirdetés

Először Magyarországon: startup ökoszisztémára fókuszáló adat-felület

A Hungarian Startup University Programot (HSUP) megvalósító Express Innovation Agency, valamint a Dealroom.co startupokra és tech ökoszisztémákra koncentráló nemzetközi adatszolgáltatóval kötött megállapodás keretében megnyílt a startup ökoszisztéma fókuszú, közös magyarországi platform, amelynek célja, hogy fellendítse a magyar innovációt és vállalkozói szellemet.

Bővebben

A jelenlegi többszörösére szorosára kellene gyorsítani az épületfelújítások ütemét Európában

A klímavédelem érdekében a beruházási prioritások sürgős átgondolására és határozottabb közös fellépésre szólítja fel a Világgazdasági Fórum (WEF) napokban zajló davosi találkozóján a résztvevőket a Schneider Electric. Az energiamendzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat Fenntarthatósági Kutatóintézetének friss elemzése szerint a jelenlegi 2-3-szorosára kellene gyorsítani az épületfelújítások ütemét Európában, hogy sikerüljön elérni a Párizsi Megállapodásban megfogalmazott célokat.

Bővebben

Az ember a kulcs, nem az ötlet

A hazai startup világban is megtalálhatók már az angyalbefektetők, a vállalkozások nagy része azonban még nem mindig tudja pontosan, hogyan és mikor lehet alkalmas arra, hogy tőkét kapjon tőlük a szintlépéshez. A Start it @K&H ezért a hazai angyalbefektetői szféra két közismert alakját látta vendégül, hogy tapasztalataikon keresztül mutassák be a kezdő vállalkozóknak az ilyen típusú forrásbevonás sajátosságait.

Bővebben

A gyerekek digitális biztonságát védi egy magyar startup

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben