Hirdetés

A gazdasági változások rámutattak: a céges folyamatokat digitalizálni kell

Jó hír, hogy már a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások is hozzáférnek azokhoz az online megoldásokhoz, amelyek az üzletszerzéshez, az automatizáláshoz vagy a mindennapi háttérmunka csökkentéséhez nyújtanak segítséget. Dr. Romhány Gergely, a TrustChain Systems Kft. ügyvezetője szerint aki nyitott az informatikai újításokra, rövid időn belül nagyon sokat spórolhat az online szerződéskötés és a digitális faktoring céges bevezetésével. 

Hirdetés

“Az, hogy nem kell többé nyomtatni, kézzel aláírni, postázni papíralapú dokumentumokat, térben és időben is olyan korlátoktól szabadította meg a cégeket és vállalatokat, amelyektől évről évre egyre jobban szenvedtek” – hangsúlyozza dr. Romhány Gergely.

Az ügyvitel digitalizációja egy régóta várt fejlesztés, amelyre Magyarországon a TrustChain kínál teljeskörű, jogilag biztonságos és felhasználóbarát megoldást.

A TrustChain által fejlesztett online szerződéskötő Plaformon regisztrálva, valamint az Evrotrust-mobilalkalmazást letöltve egy pár perces videószelfis azonosítást követően bárki megszerezheti saját minősített elektronikus aláírását. Ezzel úgy írhat alá dokumentumokat és szerződéseket, hogy joghatásuk a kézzel írt aláírással azonos az Európai Unió teljes területén.

Üzleti fiók létrehozásával a cég összes munkavállalója egy felületen kezelheti munkaszerződéseit, jelenléti íveit, a bérlapátvételi jegyzékeket vagy bármilyen egyéb, cégen belül keletkező dokumentumot. Ráadásul az Európai Uniós országok közötti kereskedelmi kapcsolatok is sokkal rugalmasabbá válnak, hiszen a szerződések aláírása immár csupán pár kattintást igényel.

Ha már több millió euró értékű ügyletekkel kapcsolatos tárgyalásokat le lehet bonyolítani online meetingek keretében, akkor miért épp a szerződéskötést ne oldanánk meg digitálisan?

Hazánkban is sok vállalkozás szembesül a hosszú fizetési határidejű számlák okozta problémákkal. Annak érdekében, hogy ne kelljen heteket várni a bevétel megérkezésére, a Péntech Solutions Kft., Magyarország első digitális faktoring platformjaként új szintre emelte a faktoringot. “A digitális faktoringgal a cégek akár már a számlájuk kiállítását követő 24 órán belül hozzájuthatnak bevételükhöz, így nem kell 30-60 napot várni a kifizetésre” – mondja dr. Réti Bálint, a Péntech üzletfejlesztési igazgatója.

A digitális faktoring célja, hogy megkönnyítse, széleskörűen elérhetővé és átláthatóvá tegye a folyamatot. Ennek eredményeképp a cég saját fejlődésére, és pénzügyi stabilitására tud fókuszálni ahelyett, hogy bevételeire várna.  

A hosszú lejáratú számlák teljesen online folyamaton keresztül, a Péntech platformra feltöltve egyszerűen finanszírozhatók. A faktorcég harmadik félként lép be a szállító és a vevő közt folyó ügyletbe, és a számla által megtestesített követelést vásárolja meg, majd a számla kiállítását és a platformra feltöltését követően, várhatóan 24-48 órán belül folyósítja annak 80-90%-át a szállítónak. A számla lejártát követően, ha a vevő fizetett, a faktorcég a számlaérték maradék részét is kifizeti a szállítónak.

“Partnerelemző szolgáltatásunk segítségével pedig még a faktoringszerződés megkötést megelőzően ellenőrizhetővé válnak a potenciális üzletfelek” – teszi hozzá dr. Réti Bálint. A változó felhasználói igényekből látható az üzleti világ közelgő átalakulása – ezekre az igényekre reagálnak a TrustChain és a Péntech fejlesztései, amelyekkel a KKV szektor szereplői sokat spórolhatnak. Az online szerződésekkel kapcsolatban keresse fel a TrustChain weboldalát, a pénzügyi faktoring szolgáltatást pedig a Péntech honlapján találja.

Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben