Hirdetés

Új termékekkel próbál életben maradni a Mozilla

Újabb elbocsátási hullámot jelentett be a Mozilla, amely ezúttal mintegy 250 dolgozójának int búcsút. A cég azzal indokolta a jelentős leépítést, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tudta tartani korábban kitűzött üzleti terveit.

A járvány okozta gazdasági visszaesés a Mozilla vezérigazgatója, Mitchell Baker kapcsolódó blogposztja szerint fájdalmasan érintette a cég bevételeit, keresztbehúzva a szervezet korábbi számításait. Emiatt a vállalat dolgozóinak már a tavasz folyamán kilátásba helyezte, hogy leépítésekre kényszerülhet. A Mozilla szekere ugyanakkor már a járványhelyzet előtt is döcögősen haladt, a szervezet januárban mintegy 70 alkalmazottjától vált meg, új bevételi forrásainak vártnál gyengébb teljesítményére hivatkozva.

A vállalat most tovább zsugorodik, az elbocsátott 250 fős alkalmazotti gárdájának mintegy negyedét tette ki.

A következőkben a Mozilla új területekre fókuszál helyzetének stabilizálása érdekében, kezdve a termékközpontúbb működéssel. A cég ennek megfelelően több terméket is igyekszik majd a piacon tartani böngészője mellett, aminek első lépéseit már korábban is láthattuk, akár a nemrég biztonsági fiaskója miatt előtérbe került Firefox Send fájlküldő szolgáltatás vagy a cég fizetős VPN megoldásának formájában. A későbbiekben a Mozilla új szolgáltatások piacra vitelét is tervezi.

A poszt szerint cég az új technológiák fejlesztésére, valamint közösségének építésére is kiemelt figyelmet fordít majd, beleértve a nyílt forrású termékeihez hozzájáruló fejlesztőket, illetve a más projektekhez való csatlakozást is. A Mozilla a gazdasági modelljét is újragondolja és új üzleti lehetőségeket is elkezd felderíteni, noha utóbbi kapcsán egyelőre nem közölt konkrétumokat – írta a hwsw.hu.

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben