Hirdetés

Verő Barbara: A karácsony jó idő arra, hogy az ember szembesüljön a problémáival

Mentorként először saját magaddal kell jól lenned, és utána fogsz tudni segíteni másokon – mondja Verő Barbara, aki szerint emiatt is fontos, hogy kipihenje magát az ünnepekkor. A karácsony azonban nemcsak neki, az ügyfeleknek is fontos időszak: van idejük arra, hogy fájdalmat érezzenek, és feltegyék maguknak azokat a kérdéseket, amik elől egész évben menekültek.

A karácsony a család mellett a pihenés és a kikapcsolódás ideje – a legtöbb esetben biztosan. De elmondható-e ez a startupszféráról is, ami sokszor mohón követeli az ember figyelmét, tekintet nélkül a magánéletre? Akik a startup-ökoszisztémában dolgoznak, ki tudják-e fújni magukat az ünnepi időszakban, vagy még a karácsonyfa alatt is e-mailekre fognak válaszolni? Hogyan őrzik meg a mentális egészségüket, és mit kérnének a Startup-ökoszisztéma Jézuskától?

A Startup Online karácsonyi interjúsorozatában Verő Barbarával, a Future Proof Consulting Kft. társalapítójával, angyalbefektetővel és az év mentorával beszélgettünk.

+ + +

Aki a hétköznapokban a startup-ökoszisztémában tevékenykedik, az a karácsonyfa alatt is dolgozni fog?

Generációs különbségek vannak itt szerintem. A fiatalokban benne van, hogy még a pihenő időben is dolgozni kéne. A korral és a tapasztalattal ez változik, és az emberek egyre inkább hajlanak arra, hogy újratöltsék az elemeket.

Mentorként, tanácsadóként, akár angyalbefektetőként ahhoz, hogy tudjunk segíteni másoknak, első lépésként nekünk is fel kell töltődnünk.

Ha a repülőn gond van, az oxigénmaszkot akkor is először magadnak kell feltenned, hogy utána tudj segíteni másoknak. Erre nagyon oda kell figyelni.

Kísértetiesen hasonlókat mondanak a pszichológusok: ahhoz, hogy jól, hatékonyan segíthessenek a klienseiken, először a maguk mentális egészségével kell foglalkozniuk. Véletlen a párhuzam, vagy mentorként, tanácsadóként nektek is sokszor pszichológusi szerepbe kell helyezkednetek az ügyfeleitekkel?

Fontos leszögezni, hogy mi nem vagyunk pszichológusok, de a párhuzam valamennyire megáll. Sokszor tapasztaljuk azt, hogy az ügyfél egy-egy konkrét kérdéssel, akár megoldási javaslattal fordul hozzánk, nekünk pedig oda kell figyelnünk, hogy a tünetek mögött mi lehet a probléma valódi oka, és azon segíteni.

Sokszor a kimondatlan szavak többet árulnak el, mint a kimondottak.

Sőt, nekünk – ellentétben a pszichológussal – nemcsak az ügyfelek saját, hanem az üzleti szempontjait is figyelembe kell vennünk. A Future Proof Consulting-nál kolleganőmmel, Tarczali Patríciával azért is dolgozunk sokszor ketten egy-egy ügyféllel, hogy mindent észrevegyünk, ami a megoldáshoz kell.

Azt mondod, hogy sokszor jobban kell figyelnetek az ügyfél kimondatlan szavaira, mint a kimondottakra. Ezek szerint az ügyfél sokszor nem is tudja, hogy valójában mi kell neki, csak azt érzi, hogy ezt az ismeretlent ti meg tudjátok adni neki?

Abszolút. Sokszor naiv kérdésekkel fordulnak hozzánk, ami a tapasztalatlanságból adódik, és ettől is lesz nehéz ez a szakma: ha mi, tanácsadók rossz instrukciókat, rossz kérést kapunk – mert mondjuk hallotta ezt az ügyfél egy konferencián, és azt hiszi, neki is ez lesz a megfelelő –, akkor nagyon nehézzé válik megadni a megfelelő választ. A feladatunk nem az, hogy ezt a rossz kérést támogassuk, hanem hogy felfejtsük a probléma okát, és feltegyük a jó kérdést, amivel már félig meg is oldódik a probléma.

Visszatérve a karácsonyhoz: elő tudod készíteni a munkafolyamatokat annyira, hogy a karácsonyi időszakban a pihenésé legyen a főszerep?

Igen. Több típusú partnerünk van: az egyik típus az akcelerátorok. Ezeknek a programjai az év végére lezárulnak, így kiszámítható, hogy mikor van, lehet szükség ránk.

Az egyéni ügyfelek esetében előre megbeszéljük az időbeosztást, és ezekre a hetekre egyéni, gondolkodós feladatokat adunk nekik, amikhez pont az a csend és nyugalom kell, ami a karácsonyi időszakot jellemzi. Amikor nincsen ott az ügyfél életében szükségszerűen a mindennapi munka, amit – ezt látjuk – sokszor arra használnak fel, hogy ne kelljen szembesülniük a valódi problémákkal.

A karácsonyi ünnepekkor viszont van idő és tér arra, hogy az ügyfélnek fájjon az, aminek fájnia kell, és szembe tudjon nézni a valódi problémákkal.

Mondj kérlek egy példát ilyen egyéni feladatra!

Például az ügyfél gondolja újra a karrierútját. Egy ilyen elmélyült gondolkodás eredményeképpen jutott el a hetekben oda egy ügyfelünk, hogy valószínűleg el kell engednie a vállalkozását, aminek már harmadjára rugaszkodik neki.

Te hogyan fogsz a karácsonyi időszakban pihenni, kikapcsolódni?

Három hétig, január 8-áig nem foglalkozunk ügyfelekkel. Ez az időszak a családról, a barátokról, illetve arról szól, hogy elvonuljak. A terveink szerint elutazunk a Balatonra, és csöndben, nyugalomban a családommal fogok minőségi időt tölteni.

Tegyük fel, december 24-én landolt volna a fiókodban egy nagyon fontosként megjelölt email. Mit csináltál volna?

Szerencsére olyan ügyfeleink nagyon nincsenek, akiknél tűzoltásra lenne szükség, és szenteste küldenének email-eket. Nem is szoktam ilyenkor a leveleimet nézni.

Ha egy régi, jól ismert ügyfél december 24-én mégiscsak rám írna, délelőtt még lehet, segítenék neki pár gondolattal, 25-e és 26-a viszont szent és sérthetetlen számomra.

Mi lenne az az egyetlen dolog, amit kérnél a Startup-ökoszisztéma Jézuskától?

Az elmúlt négy-öt évben jó irányba változott az ökoszisztéma, azonban még mindig sok egoizmust látok. Azt a szemléletet, hogy rövid távon mit tudok kivenni az ökoszisztémából, milyen hasznot realizálhatok.

Ehelyett kérnék a Jézuskától egy befogadó, támogató ökoszisztémát, ahol az a szemlélet érvényesül, hogy először adj, mielőtt kapsz.

Vannak klikkek az ökoszisztémán belül, amik akadályozzák a támogató ökoszisztéma kialakulását?

Vannak klikkek, amivel nincs gond, mert ettől is lesz színes az ökoszisztéma. Arra viszont kell lennie hajlandóságnak, hogy a klikkek beszéljenek egymással, és próbálják megérteni egymás gondolkodását, működését. Közös ügyünk, hogy jól működő ökoszisztémában élhessünk, amiben nincs helye annak, hogy keresztbe teszek a másiknak, vagy nem beszélek vele, mert a másik klikkhez tartozik. Eltérő álláspontok lehetnek és legyenek, de a közös ügy érdekében együtt kell működnünk.

NYITÓKÉP: Verő Barbara a Tőkeportál és az InnoMaker Partners decemberi közös rendezvényén, a Startup Mikulás Party-n. Birkás Krisztián / MeOutGroup

Oszkó Péter: Még a startup-ökoszisztémában is csak szégyenlősen beszélünk a pénzügyeinkről

Az OXO vezetője szerint mindenki titkolja, hogy milyen értékelés mellett mekkora befektetést kapott, és hogy egy exitnél kinek mennyi jutott. Pedig ha transzparensen beszélnénk a pénzügyeinkről, segíthetnénk a szereplőknek abban, hogy jobb döntéseket hozzanak.

Bővebben

10 grafikon arról, hogy hogyan alakulnak az AI kockázati befektetések a világon és Európában

A generatív AI szárnyal, a startupok az applikációk világában keresik a mesterséges intelligencia felhasználását, az európai befektetések pedig az AI által optimalizált működést, a robotikát és a gyógyszerkutatást részesítik előnyben. Mutatjuk a Dealroom friss statisztikáit.

Bővebben

Hogyan legyél sikeres intézményi befektető nélkül Magyarországon? Bemutatjuk a Screvo-t

A különböző márkák nyereményjátékait egy platformra terelő Screvo alapítóit nem vetette fel a pénz – ahelyett azonban, hogy egyből egy intézményi befektetőhöz rohantak volna az ötletükkel, inkább tudatosan felmérték, hogy meddig ér a takarójuk, a piaci igények szerint fejlesztettek prototípust, és a befektetési feltételek teljesítése helyett a sales-re koncentráltak. Az eredmény: visszatérő multi ügyfelek, dinamikus

Bővebben

Változás az innovációs politikában: Lemondott Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, már meg is van az utódja

Csák azért mond le, mert szerinte a négy évre tervezett munkát két év alatt sikerült elvégezni, és átadná a stafétabotot a fiataloknak. Helyét Hankó Balázs eddigi innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár veszi át.

Bővebben

Honnan tudhatod, hogy jó startupalapító lehet belőled?

Legyél megszállott az ötleteddel kapcsolatban, mérd fel, hogy kik segíthetneked neked mentorként, az ördög ügyvédjeként és társalapítóként, valamint legyél kitartó, és úgy alakítsd az ötleted, hogy az tényleg a leendő ügyfeleid igényeit elégítse ki: ezek Zoe Hewitt, a londoni Sequoia Capital tehetségek felkutatásáért felelős alelnökének tippjei.

Bővebben

Harmadik éve stagnál a magyar startup-ökoszisztéma a StartupBlink jelentése szerint

A StartupBlink 2024-es ökoszisztéma-jelentésében az 50. legfejlettebb startup-ökoszisztéma a magyar. Hazánk legnagyobb előnye az üzleti tevékenységekkel kapcsolatos alacsony rezsiköltségek és az alacsony megélhetési költségeket, míg a legnagyobb hátránya az IT szakemberek kivándorlása. Mutatjuk a részleteket.

Bővebben

Az űripar nem csak a zseniknek való – ezt vallja az ESERO Hungary program

Idén csatlakozik Magyarország az Európai Űrügynökség fiatalokat és tanáraikat célzó programjához. Az ESERO Hungary célja, hogy gyakorlati foglalkozásokkal a diákokat, ingyenes képzésekkel pedig a tanárokat hozza közelebb az űriparhoz, és ezen keresztül elősegítse a STEM-területek oktatását.

Bővebben

Hild Imre: Az állam pénzköltő narratívája és a jó példák hiánya tehet arról, hogy nem elég jók a magyar startupok

A magyar állam működésében a pénz határoz meg mindent, és ő akarja megmondani, hogy milyen a jó startup – miközben a szerepe csak az kéne legyen, hogy a szereplők közti kommunikációt biztosítsa. Ráadásul sokszor sem a startupok, sem a tanácsadóik nem tudják, hogy hogyan kéne jó startupot építeni. Erről és még rengeteg másról beszélgettünk Hild

Bővebben