Hirdetés

Mi kell ahhoz, hogy egy robot le tudja szedni a gyümölcsöt?

Mi kell ahhoz, hogy egy robot le tudja szedni a gyümölcsöt? Hogyan támogatja a blockchain technológia a termelési folyamatokat? Miért fontosak a vizuális információk? Ezekre a kérdésekre is fény derül a NAK TechLab Agtech Meetup februári online eseményén, mely a mesterséges intelligencia és az agrárium kapcsolatát vizsgálja három, a témában jártas szakértővel és startupperrel.

Hirdetés

Az Agtech Meetup szakmai előadássorozat különböző témakörök érintésével járja körbe az agrárium területén alkalmazható fejlesztési területeket. Az események során szakértők vitatják meg a szektorban aktuális kihívásokat, illetve a különböző technológiák hasznosításáról is szó esik.

A 2022. február 16-án megrendezésre kerülő esemény a mesterséges intelligencia felhasználási területeit vizsgálja általánosságban, illetve azt, hogyan profitálhatnak a gazdálkodók a technológia alkalmazásával. Két izgalmas előadáson keresztül konkrét példákkal is megismerkedhetnek a nézők; ígéretes magyar technológiai fejlesztések működésébe nyerhetnek betekintést olyan területeken, mint a dróntechnológia, a robotok, vagy a képelemzés mezőgazdaságban.

Előadók

  • Szabó István, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem oktatási és nemzetközi rektorhelyettese,
  • Vancsó Ambrus, az agárirum számára mesterséges intelligencia megoldásokat szállító Proofminder társalapítója,
  • Agod Attila, a deep learning alapú megoldásokat fejlesztő Machine Intelligence ügyvezetője.

A prezentációkat kerekasztal beszélgetés követi, ahol az előadók mélyebben is megvitatják a technológia agráriumba való ültetését. A kerekasztal beszélgetést Balázs Viktor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szántóföldi szakértője moderálja.

Az online stream során lehetőség nyílik kérdéseket is feltenni, melyre előadóink a kerekasztal beszélgetés keretében válaszolnak.

Az esemény a NAK TechLab és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Facebook oldalán kerül streamelésre.

Regisztráció: https://www.eventbrite.com/e/nak-techlab-agtech-meetup-mesterseges-intelligencia-az-agrariumban-tickets-252908344667

Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben
Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben