Hirdetés

Te használnál egy Netflixes chatbotot?

A Netflix sokunk nappaliját és hálószobáját meghódította. Magyarországon is sokat változtatott a tv nézési szokásokon és olyan népszerű sorozatokat mutatott be, mint a Nagy Pénzrablás, a Witcher vagy a Stranger Things. Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy egy chatbot segíthetne kiválasztani a következő kedvenc sorozatodat?

Hirdetés

Egy magyar chatbot fejlesztő csapat fejéből pattant ki az ötlet, hogy hogyan lehetne egy bot alkalmazással felturbózni a streaming szolgáltató meglévő funkció palettáját. 

A csapat ötlete alapján egy mesterséges intelligencia keresne nekünk filmeket a beszélgető felületen keresztül. Így például a “szakítós filmek” üzenetre a bot olyan sorozatokat és filmeket keres nekünk, amelyek segítenek átvészelni a nehéz napokat. Vagy ha beírjuk, hogy “Adam Sandler” filmek, akkor pedig olyanokat ajánl, amelyekben ő játszik. A chat felület üzenetei visszakereshetőek bármikor, így időrendi sorrendben, akár hónapokkal is visszatekerhetünk és láthatjuk, hogy éppen mikor, mi érdekelt bennünket. 

Ha van, hogy nagyon “ráfüggsz” a sorozatokra, akkor imádni fogod a statisztika funkciót. A bot elküldi a napi vagy heti képernyő-statisztikádat, láthatod, hogy hogyan változott a képernyőidőd, és melyik sorozat az, amit a legtöbbször nézel. A statisztika segít, hogy ha kicsit megszalad a sorozat nézés, akkor helyrebillentsd a dolgokat, és egy kiegyensúlyozottabb rutint alakíthass ki.

Ha feliratkozol egy hamarosan megjelenő film értesítésére, akkor a bot szólni fog, amikor új trailer jelent meg és akkor is, ha végre elérkezett a régóta várt premier! Az alapján, hogy milyen filmeket nézel, az AI képes automatikusan filmeket javasolni. 

A bot képes lehet azt a kérdést is megválaszolni, hogy “milyen magyar szinkronos” vagy akár feliratos filmek érhetőek el. Sokan nem is sejtik, hogy milyen sok lokalizált sorozat érhető el már most is!

“A Covid miatt mi is otthon ragadtunk, és a streaming szolgáltatók lehetőséget adnak arra, hogy egy kicsit “kimozduljunk” a nappaliból. Mivel rendszeresen használom én is ezeket az alkalmazásokat, tapasztaltam néhány apró kényelmetlenséget, amire jó megoldás lehet egy chatbot. Innen származott az ötlet” – mondta el @Yusuf, a RoboRobo felhasználói élmény szakértője. 

A Netflixes chatbot csak egy koncepció, de imádnánk, ha valóban megvalósulhatna. Neked hogy tetszik, használnád a chatbotot a Netflixen?

Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben