Hirdetés

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Hirdetés

A Startup Safari egy olyan országokon átívelő kezdeményezés, ami által világszerte megismerhetik az emberek a közelükben működő startupokat, innovatív vállalkozásokat és azok legújabb fejlesztéseit. A budapesti csapat is általában kétnapos belvárosi fesztivállal összekötve mutatja be a startup ökoszisztéma hazai és regionális képviselőit. Ilyenkor előadásokkal, workshopokkal, irodalátogatásokkal, meetupokkal töltik meg a várost. Az esemény célja nem más, mint a tudásmegosztás, inspiráció, egymás megismerése, új üzleti és emberi kapcsolatok kialakítása, a közös fejlődés.

2022-ben a Budapesten megtartott rendezvény különleges volt, hiszen a két év online platformonra kényszerült közösség most hibrid formában találkozhatott, így sokan most látták egymást viszont két év után – és az új feltörekvő startupok is két év után először vehettek részt az ország legjelentősebb startup fesztiválján. Az 1500 résztvevő között minden korosztály és minden startup érettségi fázis képviseltette magát: az innovatív ötletekkel rendelkező középiskolásoktól a már exitelt nagy példaképekig.

A programok tematikája és formátuma is rendkívül változatosra sikerült – az egyéni matchmaking találkozóktól, a workshopokon át a panelbeszélgetésekig és klasszikus előadásokig mindenki megtalálhatta az érdeklődésének és motivációjához leginkább passzoló variációt. A tematikában az összes technológiai és üzleti sláger topik felmerült. A látogatók széles körben érdeklődtek a blockchain technológiák, az NFT és kriptovaluták világa, a szervezeten belüli diverzitás és a hipernövekedés kérdéskörei iránt, de a sikertörténetek is nagy örömmel hallgatták meg – többek között például olyan nagymenő startupok történeteit, mint a Starschema, a Tresorit, az Incepttech – akik a közelmúltban akvizíción mentek keresztül, így már McKinsey Digital Budapest néven találkozhattak velük az érdeklődők – és a tavasz legnagyobb szenzációja, a nemrégiben  94 millió dollár befektetést kapott SEON.

A Startup Safari több mint 150 előadója között szerepelt még a Revolut hazai képviselője, a Morgan Stanley, a Google, a Huawei, a Microsoft, a Vodafone, a McKinsey Digital Studio, a Saltpay és a Shiwaforce, vagy a szilícium-völgyi Vega Partners előadói, de olyan fontos hazai ökoszisztéma szereplők is részt vettek, mint az Express Innovation Agency és a HSUP, az OXO Holdings, a CEU iLab, a Design Terminal, CheckINN, a Hiventures, az INPUT Program, az MKB Fintechlab, a TLF Capital és a Startup Hungary

Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben
Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben