Hirdetés

A Liu testvérekkel hódít a magyar szurkolói élménytechnológia

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, magyar olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók a SportTech Hungary Program nagyköveteiként támogatják a ‘Seyu – Együtt a győzelemért!’ startup külpiaci terjeszkedését. A testvérpár nemzetközi kapcsolatrendszerével és az ázsiai piacot ismerve, széleskörű tudásával segíti a hazai sporttechnológiai innovációt.

Hirdetés

A magyar, szurkolói élménytechnológiát fejlesztő cég a SportTech Hungary Program résztvevőjeként keres külpiaci lehetőségeket a Liu testvérek mentorálásának köszönhetően. A ‘Seyu – Együtt a győzelemért!’ lehetőséget ad a szurkolóknak, hogy képekkel és üzenetekkel bátorítsák kedvenc sportolóikat a világ bármely pontjáról, akár több ezer kilométeres távolságból.  Az elkészült fotókat valós időben posztolhatják a rajongók a pálya melletti, lelátók feletti LED kijelzőkre és a közösségi médiában egyaránt.

“Az elmúlt 30 hónapban 250 sporteseményen vettünk részt és több mint 110,000 szurkolónak szereztünk örömet. 19 különböző sportágban és 11 országban vagyunk jelen a megoldásunkkal, így kijelenthetjük, hogy Magyarországon már aktívan használják a szolgáltatást, ami szintén elmondható Európára is. Az amerikai piacot egy hónapja nyitottuk meg, ahol már több csapattal tárgyalunk arról, hogy a szolgáltatásunk elérhető legyen a meccsnapokon mind a helyszíni, mind a távoli szurkolók számára” – mondta Vecsernyés Tamás, a ‘Seyu – Együtt a győzelemért!’ innovatív vállalkozás ügyvezetője.

A világbajnok gyorsasági motorversenyző, Talmácsi Gábor motorsport specifikus üzleti tanácsadóként csatlakozott a Seyu Solutions csapatához és Dzsudzsák Balázs is tanácsokkal segítségi a startup-ot nemzetközi labdarúgásban szerzett tapasztalatával. Hanga Ádám közreműködésével a Seyu szolgáltatása a német kosárlabda első osztályban, a Basketball Löwen Braunschweig csapatánál debütált a Bundesliga-ban a SportTech Hungary Program keretében, mellyel egy időben Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is az innováció mellé állt.

,,A januári Európa-bajnokságon már sikerült együtt dolgoznunk a Seyu-val, ami nagyon jól sikerült, így reméljük, hogy sok ilyen együttműködésünk lesz még a jövőben. A cég által fejlesztett szurkolói élménytechnológia közelebb hozza a rajongókat a versenyzőkhöz, ami óriási motivációt tud adni minden sportolónak. Nagy erőt ad számunkra is, mikor a kivetítőkön láthatjuk családtagjainkat és a barátainkat. Komoly esély van rá, hogy a 2022-es olimpián már a ‘Seyu – Együtt a győzelemért!’ szurkolói képeit és üzeneteit láthatjuk majd a lelátók feletti LED kijelzőkön” – mondta Liu Shaolin Sándor, magyar olimpiai bajnok, világbajnok, Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.

A SportTech Hungary Program a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM), a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), az Eximbank, és a Startup Campus Inkubátor együttműködése során született meg. A kezdeményezés Vincze Ottó vezetésével nemzetközileg is példaértékű állami, piaci és sportolói összefogással jött létre azért, hogy a magyar sporttechnológiai vállalkozások exporttevékenységét ösztönözze és új karrierutakat nyisson meg a világszinten is sikeres sportolók számára. A programba beválogatott cégek termékeiket a nemzetközi piacra fejlesztik és világszerte innovatív megoldásokat tudnak biztosítani a sport iparág számára.

,,Nagy fantáziát látok a SportTech Hungary Programban és nagyon fontosnak tartom a küldetését, a magyar innovációk fejlesztését. A Seyu-val való közös munka során a verseny után néztük vissza azt a sok pozitív üzenetet, amit a szurkolóktól kaptunk, mely nagyon fontos löketet adott számunkra az elkövetkező versenyeinkhez” – nyilatkozta Liu Shaoang, olimpiai, világ- és Európa-bajnok gyorskorcsolyázó.

Hirdetés

Innovatív magyar startupokat vitt Las Vegasba a Vespucci Partners

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben

Kriptovalutázó startupokat támadnak a hekkerek

Kis és közepes méretű vállalkozások elleni támadássorozatra bukkantak a Kaspersky szakértői. A fejlett állandó fenyegetésekkel támadó BlueNoroff hekkercsoport támadásai következtében az áldozatok komoly kriptovaluta-veszteségeket szenvednek el világszerte. A SnatchCrypto nevű kampány célpontjai olyan vállalatok, amelyek a tevékenységük jellegéből adódóan kriptovalutákkal és okos szerződésekkel, decentralizált finanszírozással (DeFi), blokklánc technológiával és a FinTech iparággal foglalkoznak.

Bővebben
Hirdetés

A környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt a házigazda MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

Bővebben

Magyar tudósok kutatása segíthet előre jelezni az unikornisokat, azaz a váratlan eseményeket

Magyar kutatók új matematikai módszert dolgoztak ki, amely segíthet előre jelezni váratlan eseményeket az adatsorok újszerű elemzésével. A kutatók eredményeikről a Scientific Reports című tudományos lapban számoltak be január 7-én. A módszerrel hatékonyabban előre jelezhető lehet egy újabb gazdasági világválság vagy éppen egy közelgő szívroham is. Az innováció számos tudományos, üzleti vagy egészségügyi területen jelenthet új lehetőségeket.

Bővebben

10.000 euró a tét a fenntartható megoldások versenyén

Napenergiával működő víztisztító, akkumulátor aloe vera növényből, környezetbarát energiára váltó halászok – többek között ezek az innovációk bizonyultak a legjobbaknak az elmúlt évek Schneider Go Green versenyein. A Schneider Electric fenntarthatóság témájú innovációs versenyére a felsőoktatásban tanuló magyar diákok jelentkezését is várják, a tét pedig nem kicsi, a 10.000 eurós fődíj mellett fizetett gyakornoki állást kapnak a cégnél a legjobbak.

Bővebben