Hirdetés

Összecsukható konténerrel tarol a hazai és a nemzetközi piacokon a magyar startup, a Continest

Működésének második évében több mint 820 millió forintos árbevételt ért el a Continest Technologies Zrt., amely innováció fókuszú mérnöki vállalatként a logisztika és az ideiglenes infrastruktúra piacának megreformálását tűzte ki célul. Az összecsukható konténereket fejlesztő társaság 2019-es alapítását követően, 2020-ban nagymértékben növelte árbevételét, és sikeresen megvetette lábát a nemzetközi piacokon is, megalapozva ezzel a további növekedésnek. Konténeralapú integrátorként a Continest Technologies Zrt. célja, hogy további piacokon is megjelenjen, megerősítve ezzel piacvezető szerepét a konténertechnológia-fejlesztés területén. A Continest tervei között szerepel az is, hogy megoldásai révén a koronavírus-járvány utáni gazdasági újraindulás egyik kiemelt szolgáltatója lehessen.

A pandémia ellenére is rendkívül aktív éve volt 2020-ban az összecsukható konténereket fejlesztő magyar startupnak, a Continestnek, amely innovatív módon nyújt megoldást az ideiglenes infrastruktúrát igénylő helyzetekre. A Continest-konténerek világviszonylatban is egyedinek számítanak, ugyanis unikális kialakításuknak köszönhetően a konténerek összecsukhatóak – ezért a hagyományos merevvázas konténerekhez képest jóval több konténer szállítható egyszerre. Így a szállításból adódó károsanyag-kibocsátás, valamint a logisztikai költség akár 80 százalékkal is csökkenhet a Continest konténerei által.

A Continest-konténerek tervezési és gyártási folyamatai már 2017-ben megkezdődtek, 2019-ben pedig megalakult a Continest Technologies Zrt.-t, amely működésének második évében több mint 820 millió forintos árbevételt ért el, amelynek 78%-a export értékesítésből származott. A 2019-es féléves árbevétel még csak 65 millió forint volt, így látható, hogy rendkívül dinamikus növekedést ért el a társaság a tavalyi évben. A konténertechnológiát fejlesztő vállalat a pandémia idején alkalmazkodott a piaci igényekhez és skálázható termékeivel gyorsan reagálni tudott a megváltozott piaci kihívásokra is. Az innovatív technológiákat integráló konténerek fejlesztése során a Continest kiemelt figyelmet fordít a végfelhasználók tevékenységeire, és az abból fakadó igényekre, így a társaság konténereiben olyan szolgáltatások is elérhetőek, mint például az elektromos ellátás, napelem és akkumulátor rendszerek, vizesblokk egységek, illetve a védelmi ipar területén különös jelentőséggel bíró ballisztikus rendszerek.

A Continest üzleti stratégiája jelenleg négy területre fókuszál, ennek mentén a legkülönfélébb medikai, védelemiipari, rendezvényipari, valamint az úgynevezett „urban” jellegű (például lakossági, oktatási projektek) igényeket szolgálja ki a társaság, továbbá nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztési tevékenységre is, amelyre alapítása óta csaknem 165 millió forintot fordított. A Continest konténerflottájával az elmúlt években csaknem 750 bérbeadás történt, összesen 15 európai országban. A társaság tervei között szerepel továbbá, hogy növelje nemzetközi jelenlétét elősorban az USA-ban és a Közel-Keleten.

A Continest alapítása óta rendkívül aktívan kereste mind a hazai, mind pedig a külföldi piacra lépés lehetőségeit és számos mérföldkövet tudhat maga mögött az elmúlt évekből. Az egyik legkiemelkedőbb projekt a 2019-es, Svédországban megrendezett Alpesi Sívilágbajnokság infrastrukturális támogatása volt, ahol a világbajnokság több mint 1200 négyzetméteres szervizközpontját a Continest biztosította. A védelmiipari szegmensben a társaság ugyancsak számos fejlesztést tudhat maga mögött, többek között ennek is köszönheti, hogy 2020-ban két alapterméke, a CN10 és a CN20 konténerek megkapták a NATO raktári számot, az NSN kódot (NATO Stock Number), amely által lehetővé válik, hogy a társaság a NATO beszerzési rendszerén keresztül is értékesíthesse a termékeit. Az elmúlt időszak kihívásaira reagálva a vállalat fejlesztéseinek kiemelt fókuszában állt a koronavírus-járvány elleni küzdelem és az egészségügyi szervek munkájának segítése, amelynek köszönhetően a Continest a járvány kitörését követően rövid időn belül üzembe helyezhette az első mobil COVID-19 mintavételi pontot a budapesti Fájdalom Ambulancia megbízásából, majd szeptemberben átadta a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen üzemeltetett mobil konténerlabort is. Ezzel a társaság belépett a kiemelkedő jelentőséggel bíró medikai szegmensbe is.

„A Continest egy olyan iparágat indít újra Magyarországon, amely hosszú évtizedek óta ugyanazon a technológián alapul és nem követte le a piaci trendeket, sem pedig a globálisan átalakuló igényeket. A Continest megoldásaival egy olyan innovatív, konténeralapú integrátor szerepet töltünk be a piacon, amely a legkülönfélébb iparágakban nyújt megoldást az ideiglenes infrastruktúrát igénylő helyzetekre. Szeretnénk úttörők lenni a konténerpiac megreformálásában, ezért jelenleg is azon dolgozunk, hogy megnyithassuk az első hazai gyárunkat, amellyel újraindulhat a hazai konténergyártás. A Continestben rendkívül sok lehetőség van, amelyeket a koronavírus-járvány utáni, úgynevezett gazdasági restart során, számos iparágon belül tudunk majd kiaknázni.” – mondta el Kis-Márton Vidor, a Continest vezérigazgatója.

Kép forrás: https://www.continest.com/az-innovativ-magyar-osszecsukhato-kontenerek-is-segitik-a-jarvany-elleni-vedekezest/

Fektess be gyerekmesékbe: hamarosan startol a Meskete kampánya a Tőkeportálon

A közösségi gyermekmeseplatform, a Meskete grandiózus tervei közt szerepel mesterséges intelligencia integráció a nemzetközi terjeszkedéshez, gyerekbarát applikáció és rendezvényszervezés is. Akik a Tőkeportálon induló közösségi finanszírozási kampányba beszállnak, összesen 18-21 százalékos üzletrészt szerezhetnek. Emellett a cég meseíró pályázatot is hirdet.

Bővebben

A mesterséges intelligencia skálázhatóvá teheti még az időt is a startup-ökoszisztémában

Ha eseményekre az ember az AI avatárját tudná elküldeni, skálázhatóvá válna egy nem skálázható tényező, az idő – mondja Tarczali Patrícia, a Future Proof Consulting társalapítója. Fetter István, a CIB Bank Kisvállalkozások Szegmens Menedzsment vezetője szerint viszont lehet, hogy közel sem lesz olyan robbanásszerű az AI fejlődése, mint gondoljuk. Páros interjúnk a SMART Konferenciáról.

Bővebben

Sokkal inkább megéri a barátokra támaszkodni startupperként, mint a családtagokra

Szinte régiótól függetlenül a családjukra támaszkodnak a korai szakaszban lévő startupperek, ha pénzügyi támogatásról van szó. Pedig egy barát sokkal többet segíthet, főleg ha a startup-ökoszisztémában is jártas: hatékonyabban tud értékalapon tőkedonációt és tanácsot adni, vagy éppen bemutatni befektetőknek. Összefoglaltuk a Startup Genome elemzését.

Bővebben

Kiszáradt a magyar startuppiac – de valóban probléma ez?

Nincs Magyarországon elég jó és ambíciózus startup, ami most, hogy drasztikusan lecsökkent a startupokba befektethető tőke mennyisége, mutatkozik meg. Mi akkor a megoldás? A kevés, de jó minőségű startupok felemelésén dolgozni, vagy a különböző szinten lévő projektek edukálása és a most induló csapatok finanszírozása, hogy sok év múlva legyen lehetőségük sikersztorivá válni? Biás Csongor, Györkő

Bővebben

A nikotinfüggést csökkentő és az idősgondozás Airbnb-jét megálmodó csapat is bekerült start it @K&H inkubációs programjába

A K&H Csoporthoz kötődő nagyvállalati inkubációs program célja, hogy a bármely területről érkező csapatokat segítsék abban, hogy projektjüket fejlesszék, és elérjenek a következő érettségi fázisba. A program ehhez szakmai mentorációt, közösségi irodát és széles kapcsolati hálót is biztosít a résztvevőknek.

Bővebben

Vinnai Balázs: Pár év múlva lehet, már nem én, hanem egy AI hasonmásom fogja megnyitni a SMART Konferenciát

A SMART Konferenciát szervező IVSZ elnöke, Vinnai Balázs szerint a mesterséges intelligencia elterjedése azt az érzetet kelti az emberekben, mintha nem kéne a digitális alaptudás az AI használatához. Aki azonban igazán hatékony és termelékeny akar lenni, annak pont erre az alaptudásra kell támaszkodnia. Interjúnk a SMART Konferenciáról.

Bővebben

Azért bízzanak bennünk a startupok, mert a BMW is bízik bennünk! – mondja az Econ Engineering ügyvezető igazgatója

A Technocatalyst programban a startupok az Econ Engineering segítségével olyan hatékonysággal fejleszthetik prototípusukat virtuálisan, ami offline módon lehetetlen lenne. A költségeket vagy a program másik stratégiai partnere állja, vagy az Econ száll be a projektbe equity alapon. Az Econ szerint a nagyvállalatok töretlen bizalma mutatja, hogy megbízható szolgáltatója lesznek a startup-ökoszisztémának is. Összefoglaltuk az Econ

Bővebben

Miért éri meg virtuálisan prototípust készíteni a startupoknak, és hogyan zajlik ez egyáltalán?

Az innovációs projekteknek szóló Technocatalyst programban az Econ Engineering elérhetővé teszi a mérnöki szimulációk világát a startupoknak is. Hogyan tudja egy startup az Econnal virtuálisan megterveztetni a prototípusát? Mennyire szoros az együttműködés, mekkorák a költségek, és miért bízzon meg a startup az eddig ipari nagyvállalatoknak szolgáltató cégben? Kiglics Gábort, az Econ ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

Bővebben

Gazdaságos 3D nyomtatógép és hisztikezelő gyereknevelési rendszer is nyert az első VOSZ Smart startupversenyen

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége azzal a céllal hozta létre a versenyt, hogy felkutassa az élet különböző területein születő innovációkat, és segítse ismertségük növelését. A fődíjat a 3D nyomtatást megkönnyítő ReFilamer hozta el.

Bővebben
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások