Idén először indult útjára a TokajTech Startup Program, amely a borászathoz, gasztronómiához, szállástechnológiához és turizmushoz kapcsolódó területek fejlesztését tűzte ki célul. A Wáberer György vezette Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács, a Startup Campus és az MFB csoporthoz tartozó Hiventuresszervezésében létrejött program iránt érdeklődők számos innovatív projekttel jelentkeztek, amelyek közül a legjobb ötletek akár 20 millió forintos tőkebefektetésben is részesülhetnek.
A projektek közt megjelent a borászatban történő újrahasznosítás kérdése, innovatív borérlelő rendszerek és borfejtési eljárások alkalmazása, de sokan a technológia vagy üzleti világ oldaláról közelítették meg az iparágat. Drónos szőlőművelés, háttérellátó rendszer és régiós üzletfejlesztési stratégia is szerepelt a beküldött ötletek között.
Az inkubáció során a résztvevők olyan, a startup indításhoz szükséges elméleti és gyakorlati alapokat sajátíthatnak el tapasztalt szakamberektől, mint például az üzleti modell kidolgozása, pénzügyi tervezés, versenytárselemzés, piackutatás, valamint a piacra lépés stratégiájának kialakítása. A programot olyan neves szakemberek támogatják, mint Ifj. Szepsy István, borász és üzletember, a Szepsy Pincészet vezetője, dr. Vinnai Balázs, üzletember, startup befektető és mentor, többek közt a Codecool alapítója, a W.UP elnöke és befektetője, továbbá az IVSZ elnöke, valamint dr. Szepesi Richárd, üzletember, idegenforgalmi befektető, a Bambara, Shiraz Hotel, BalaLand Residence és a Minaro Hotel Tokaj alapítója.
A képzés végére minden csapatnak egy rövid üzleti tervet kell készítenie, amely alapján kiválasztásra kerülnek a programot folytató projektek, akik januártól elkezdhetik a további 5 hetes befektetési felkészítést. A legjobb csapatok akár 20 millió forintos kockázati tőkebefektetési ajánlatot is kaphatnak, amely összegből a Hiventures 15, a Startup Campus 5 millió forintot biztosít.