Hirdetés

Brit üzleti kettős diplomaprogram indult egy budapesti egyetemen

A Budapesti Gazdasági Egyetem kettős diplomamegállapodást írt alá a skóciai Stirlingi Egyetemmel. Az együttműködés keretében a BGE Külkereskedelmi Karának Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakos hallgatói a képzés utolsó félévét Skóciában tölthetik, és a BGE diplomája mellett a Stirlingi Egyetem Nemzetközi gazdálkodás mesterdiplomáját (MSc International Business) is megszerezhetik. Így a hallgatók egy képzési időszak alatt két diplomához juthatnak hozzá, és jelentős nemzetközi tapasztalatot is szerezhetnek Stirlingben. A lehetőség nyitva áll Budapesten a brit egyetem hallgatói számára is.

Hirdetés

A kettős diplomaprogramok lehetőséget biztosítanak arra, hogy a hallgatók a saját egyetemi képzésük alatt egy külföldi partnerintézmény képzését is elvégezzék, így magyar diplomájuk mellé egy külföldi oklevelet is szerezzenek. A BGE és a Stirlingi Egyetem megállapodása alapján 2022 januárjától a BGE Külkereskedelmi Karának Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakos hallgatói a képzés utolsó félévét a skóciai egyetemen tölthetik, és a BGE diplomája mellett a Stirlingi Egyetem Nemzetközi gazdálkodás mesterdiplomáját is megszerezhetik.  A megállapodás értelmében az oktatók is kölcsönösen áttaníthatnak a másik intézménybe, ily módon is erősítve az oktatói és kutatói együttműködést.  Az Stirlingi Egyetem Üzleti Karának (Stirling Management School) oktatói a BGE 2021. évi tavaszi, illetve őszi projekthetén már tartottak online előadásokat.

Dr. Robert Webb, a Stirlingi Egyetem Üzleti Karának nemzetközi kapcsolatokért felelős dékánhelyettese a kettős diplomaprogram kapcsán elmondta: “A hallgatók számára ez egy fantasztikus lehetőség: két intézmény képzésén vehetnek részt, növelhetik szakmai érvényesülési lehetőségeiket, és egyúttal bővíthetik kapcsolatrendszerüket. Még soha nem volt ilyen széleskörű mesterképzés kínálatunk. Ez az együttműködés lehetővé teszi diákjainknak, hogy bekapcsolódjanak az európai gazdasági vérkeringésébe, újfajta tudományos szemléletmóddal gyarapodjanak, és valódi nemzetközi tudományos tapasztalatot szerezzenek.”

A BGE Nemzetközi gazdaság és gazdálkodás mesterszakának otthont adó Külkereskedelmi Kar dékánja, dr. Csekő Katalin is üdvözölte a megállapodást: „Büszkék vagyunk arra, hogy partneri kapcsolatot ápolhatunk a Stirlingi Egyetemmel.  A kettős diploma növeli a hallgatók elhelyezkedési esélyeit a munkaerőpiacon, és az oktatói-kutatói együttműködés nagyban hozzájárul mindkét egyetem stratégiai célkitűzéseinek megvalósulásához.”

„A Stirling Management School elkötelezett a más felsőoktatási intézményekkel való partnerkapcsolatok kiépítésében és erősítésében.  Büszkék vagyunk rá, hogy leendő hallgatóink a képzés végén magas piaci értékű, kettős mesterdiplomához jutnak. A BGE-vel kötött partnerség a civil szerepvállalás előmozdításán túl, ösztönzően hat a nemzetközi gazdasági kapcsolatok fejlesztésére, és támogatja a hallgatói, illetve oktatói-kutatói mobilitást közös stratégiai érdekeink mentén” – tette hozzá dr. Kevin Grant, a Stirlingi Egyetem Üzleti Karának dékánja.

További információk a képzésről ITT érhetők el.

Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben
Hirdetés

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben

Az online marketing az új foci, mindenki ért hozzá – vagy mégsem?

A kkv-k körében is egyre népszerűbbek az online közösségi felületek könnyű, gyors és költéshatékony hirdetési megoldásai. A COVID időszakhoz hasonlóan pedig a mostani gazdasági környezetben is kritikus lesz a cégek működése szempontjából, hogy ki mekkora energiát fordít a márkaépítésre. A K&H szakértői azonban óva intenek a piackutatás és stratégiai tervezés nélküli, pár kattintással összerakott kampányoktól, ezek ugyanis egészen biztosan nem hoznak tartós eredményt.

Bővebben