Hirdetés

A Snap befektetett stratégiai partnerébe, az Aleph Goupba

Kisebbségi tulajdonrészt szerzett a Snap Inc. a Httpool anyavállalatában, az Aleph Groupban. A befektetés az Aleph digitális oktatási és tanúsítványi kezdeményezésére irányul, melynek célja, hogy több mint 50 000 digitális szakember számára 90 országban, új digitális munkahelyeket teremtsen a feltörekvő piacokon.

Hirdetés

Egy egyre inkább összekapcsolt világban, ahol a mobiltechnológia és az internet-hozzáférés nagy társadalmi kiegyenlítő tényezővé vált, a múltbeli megoldásokat új technológiák váltják fel. A jövő munkaerőpiacán a digitális képességek alapelvárásokká válnak, és ezek lesznek a sikerhez vezető kulcskompetenciák. Az Aleph oktatási eszközökkel és tartalmakkal támogatja a világ azon részeit, amelyek még nem használják ki a digitalizáció teljes erejét.

Az Aleph az olyan stratégiai partnerek támogatásával, mint a Snap, egy saját oktatási technológiai platformot hoz létre, amely világszerte segít a digitális szakértők következő generációjának képzésében.

“Az Aleph-nél hiszünk abban, hogy a digitális média gazdasági növekedést ösztönző erejét egyformán, világszerte elérhetővé kell tenni. Ezért elkötelezettek vagyunk a digitális szakemberek oktatását, képzését és minősítését lehetővé tenni, azokban az országokban, ahol a cégünk működik” – mondta Gastón Taratuta, az Aleph Group alapítója és vezérigazgatója. “Nem is lehetnénk büszkébbek arra, hogy egy újabb vezető digitális partnerünk, a Snap stratégiai befektetést eszközöl az Aleph-be, hogy támogassa oktatási erőfeszítéseinket, ezzel is megerősítve küldetésünket.”

“Büszkék vagyunk arra, hogy a Snap, melyet 2 éve a Httpool képvisel Magyarországon és amelynek a kedvelt Artificial Reality (AR) technológiája teljesen új vásárlási élményt nyújt a felhasználóknak és a hirdetőknek, része lett a Httpool tulajdonosának, az Alephnek.” – tette hozzá Door-Szabó Nóra a Httpool magyarországi kereskedelmi igazgatója.

“Az Aleph kiemelt partnere a Snapnek, mivel segített nekünk abban, hogy a hirdetők számára elérhetővé tegye a piaci jelenlétünket. Saját technológiát épített ki annak érdekében, hogy még jobb hirdetési megoldások legyenek elérhetőek a Snapen, és bővítsük a monetizációs lehetőségeinket olyan kulcsfontosságú régiókban mint Latin-Amerika, Európa, a Közel- Kelet és a távolkeleti régió” – mondta Alexander Dao, a Snap Inc. globális üzleti terjeszkedésért felelős ügyvezető igazgatója. “Örömmel bővítjük az Aleph-el való kapcsolatunkat, hogy támogassuk a fontos oktatási programokat az Alpeh átfogó földrajzi kiterjedésén keresztül”.”

Az Aleph márkái, köztük a Httpool, IMS, Ad Dynamo, Connect Ads, Wise.Blue és Social Snack a Snap kizárólagos hirdetési partnere 39 európai, afrikai és latin-amerikai piacon, valamint Indiában, ahol az Aleph és a Snap nemrég jelentett be értékesítési partnerséget. E partnerség révén az Aleph a Snap hirdetési monetizációját irányítja azokban a régiókban, ahol a Snap nem rendelkezik helyi jelenléttel, lehetővé téve számukra, hogy helyi csapatok és teljes körű operatív támogatás révén a hirdetők ezekben a régiókban hozzáférjenek a Snap hirdetési lehetőségeihez.

Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben
Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben