Hirdetés

Tíz startup képviseli hazánkat Torontóban

Az Express Innovation Agency, valamint Magyarország Ottawai Nagykövetsége, Magyarország Torontói Főkonzulátusa, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA Kanadai Partneriroda közös szervezésében tíz magyar startup vesz részt a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén Torontóban a Collision konferencián. A 2022. június 20-23. között megvalósuló techshow-t és kiállítást megelőzően, valamint azt követően nemzetközi befektetőkkel és szakmai partnerekkel is találkozhatnak a résztvevők Kanadában.

Közel egy hetes tanulmányúton pallérozódhat az a tíz technológiai startup, akik sikeresen bejutottak az Express Innovation Agency, valamint a partnerszervezők által kialakított közös programba, melynek részét képezi az országstandon való részvétel a Collision konferencián, egy networking és pitch esemény, valamint számos üzleti találkozó is.

A startupok egy kétkörös folyamat során kerültek kiválasztásra, ahol a szakmai felkészültség és a már elért eredmények mellett a célpiaci relevanciát, valamint az angoltudást is figyelembe vették a bírálók. A programba bejutott csapatok egy célzott felkészítésen vettek részt, mely során esemény-, üzleti-, és Kanada specifikus információkat kaptak.

A találkozók kapcsán Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency vezérigazgató-helyettese elmondta: „Az ügynökség célja – tudományterülettől függetlenül – a teljes innovációs ökoszisztémát segíteni a tehetséggondozástól a piaci hasznosulásig. A Collision konferencia, valamint a további szakmai programok lehetővé teszik, hogy a résztvevő startupok valódi értékkel, tudással és kapcsolatrendszerrel gazdagodjanak, míg a külföldi potenciális partnerek magasan kvalifikált, felkészült és innovatív vállalkozásokat ismernek meg. A csapatok élőben is tesztelhetik majd felkészültségüket a pitch során, ahol befektetők előtt mutatkozhatnak be.”

„Magyarország nagyköveteként prioritás számomra az innováció és technológia terén való magyar-kanadai együttműködés erősítése.”

„Büszkeséggel tölt el, hogy kezdeményezésünkre magyar stand nyílik az innovatív technológiák világszinten kiemelkedő fórumán, a Collision 2022 Konferencián, és olyan startupok képviselhetik hazánkat, melyek a nemzetközi versenyben is eredményesen állják meg a helyüket. A kiérkező magyar cégeknek számos új üzleti kapcsolatot kínál a rendezvénysorozat, melyek reményeink szerint kapukat nyitnak meg a kanadai piacon történő érvényesülés útján, amihez nagykövetségünk minden támogatást megad” – emelte ki Dr. Vass-Salazar Mária nagykövet.

„A torontói főkonzulátust nagy örömmel tölti el, hogy a COVID miatti két év kimaradását követően idén újra támogathatja a leginnovatívabb magyar startupok részvételét az egyik legmeghatározóbb észak-amerikai technológiai konferencián, a Collision-ön. Nagy örömünkre szolgál továbbá, hogy a résztvevő vállalatok között számos olyat látunk, akikkel már előzetesen jó K+F együttműködéseket és szakmai kapcsolatot tudtunk kialakítani köztük és a kanadai piaci szereplők között.”

„Hiszünk abban, hogy ez a személyes megjelenés új lendületet adhat ezeknek az együttműködéseknek is”

– mondta Igaz Máté Árpád a torontói főkonzulátus első beosztottja, külgazdasági attaséja.

„A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökségnek és kanadai regionális irodájának megtiszteltetés, hogy egy ekkora volumenű fórumon, mint a Collision társszervezőként részt vehet. Büszkeséggel tölt el, hogy a magyar startupok a világ legszínvonalasabb cégei között mutatkozhatnak be, és jó eséllyel törhetnek be a kanadai piacra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt kapcsolatainkkal és kollégáinkkal minél jobban elősegíthetjük – tette hozzá Balla Sándor, a HEPA kanadai irodájának ügyvezető igazgatója

A tíz résztvevő startup:

  • Cytocast – Az emberi sejtek számítógépes szimulációin keresztül a cég által fejlesztett szoftver képes gyógyszerek és gyógyszerjelöltek hatásainak és mellékhatásainak előrejelzésére. A fejlesztés felgyorsítja és olcsóbbá teszi a gyógyszerfejlesztés lépéseit és személyre szabott terápiák kiválasztásához is segítséget nyújthat.
  • Innoria Tech – Egyedi termékeket kínál sportcsapatoknak, amelyek új dimenziót nyitnak meg a legális teljesítményfokozásban. A Team Flow, EEG alapú biofeedback rendszer segítségével fejlesztett mentális felkészültségnek és szilárd csapategységnek köszönhetően az egyéni, illetve kollektív sportteljesítmény eddig nem látott mértékben és korábban ismeretlen módszerrel növelhető.
  • Seyu – A kifejlesztett technológiai megoldás lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontjáról a szurkolók által beküldött képek és üzenetek – épített periméter LED falakon, óriás kijelzőkön, valamint online a közösségi média felületeken – megjelenjenek egy moderált csatornán keresztül, valós időben, ezzel motiválva kedvenc csapatukat vagy sportolójukat.
  • Dermus – Könnyen használható szoftveres és opcionálisan hardveres eszközökkel segíti a bőrgyógyászok munkáját és a bőrproblémákkal küzdő betegek életútját. Az újítás a magas frekvenciás és nagy felbontású ultrahangos technológia miniatürizálása.
  • YourAnastomosis – A teljes sebészeti rendszer hatékony átalakítására fejlesztettek egy átfogó és hiánypótló oktatási módszert, amely biztonságosabbá teszi a műtétek kimenetelét. A sebészeti teljesítmény digitalizálásából kinyert adatok táplálják azt a big-data elemzést, ami a klinikai alkalmazás alapját adja, mint háttér-benchmarking eszköz.
  • Haris Digital – A gyártási hatékonyság adatokon alapuló fejlesztésén keresztül kívánják elérni a gyártóipar ökológiai lábnyomának csökkentését, a kis- és közepes vállalatok versenyképességének megőrzését, illetve a munkahelyi stressz csökkentését. Ehhez kifejlesztettek egy – minden gyártó vállalat számára elérhető, megérthető és alkalmazható – gyártás-digitalizációs megoldást, ami megfizethető, gyors és a legmodernebb technológiákon nyugszik.
  • Scraping Robotics – Olyan technológiát fejlesztettek ki, amivel helyettesíthető az ipar egyik legnagyobb szaktudás- és munkaigényű, máig kézzel végzett folyamata, a hántolás. Ez jelentős költségcsökkentés mellett növeli a gépgyártás pontosságát, hatékonyságát és a gépek hasznos élettartamát.
  • RecnGO – Egyszerűen használható multistreaming közvetítő szoftver, amely az online, valós idejű műsorgyártást teszi lehetővé mobileszközökkel a legnagyobb platformokra, nagystúdiós költségvetések töredékéért, akár egy egyszemélyes stábként működtetve.
  • Refilamer – Filament készítő gépeket és szoftvereket fejleszt, amelyek segítenek a hobbi és üzleti célú 3D nyomtató tulajdonosoknak, hogy pénzt és CO² kibocsátást takarítsanak meg azáltal, hogy a műanyag hulladékot 3D nyomtatási nyersanyagként hasznosítják.
  • SkillX – Innovatív HR-tech szoftver és egy újragondolt munkaerő-piaci módszertan, amely fenntartható HR-ökoszisztémát hoz létre a digitális térben, ahol az alkalmazottakat objektíven mért készségeik és egyedi foglalkoztathatóságuk alapján profilozzák, hogy a toborzás a lehető leghatékonyabb legyen.

Idén is lesz Ideathon: fókuszban a jövő

Immár ötödik alkalommal rendezik az Ideathon 5.0 ötletversenyt Győrben. A résztvevők ebben az évben a jelenben már észlelhető, de igazán a jövőben realizálódó problémák megoldásaira tesznek kísérletet.  Újdonság,  az eddigi megszokott gyakorlattól eltérően, hogy először öt dedikált altémakörben kerülnek problémák feltárásra illetve megfogalmazásra, majd a csapatalkotás követően kezdődik az adott ötlet kidolgozása. A győztes csapat minden tagja részesül egy 100 000 forint értékű elektronikai vásárlási utalványban és még sok minden másban.

Bővebben

Átadták a magyar startup által fejlesztett növénytermesztő konténer farmot

Április 26-án átadták a Green Drops Farm Kft. legújabb, saját fejlesztésű növénytermesztő konténer farmját. A debreceni startup által megálmodott és forgalmazott saját fejlesztésű növénytermesztő konténer farm újdonságnak számít Magyarországon, a konténerben ugyanis hidropónikus technológiával működő tornyok találhatók, amelyekben salátafélék, fűszernövények termelhetők talaj nélkül, tápoldatos vízben.

Bővebben

Budapest lehetne az új Boston? – Mit tanulhatunk az amerikai startup-ökoszisztéma történetéből

Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Auditóriumában tart előadást az innováció és tech-guru szerző, a MIT Technology Review és a Business Week tech-rovatának korábbi főmunkatársa, Robert Buderi. Az újságíró, szerző legújabb könyve, a Where Futures Converge: Kendall Square and the Making of a Global Innovation Hub kapcsán látogat a magyar fővárosba, május 4-i nyilvános előadásában arról beszél majd, hogy hogyan lehetne létrehozni a bostoni példából tanulva virágzó és fenntartható startup-ökoszisztémát Budapesten.

Bővebben

A startupok zöld technológiára és AI-ra összpontosítanak a fenntarthatóság érdekében

Az üzleti világ lassulása és az óvatosság miatt a befektetők kihívást jelentenek a startupok számára. Az innováció azonban kulcsszerepet játszhat a gazdasági fellendülésben. A hazai nagyvállalati inkubátor, a start it @K&H a tudásmegosztás és a kapcsolatépítés felgyorsításával segíti a legújabb 12 csapatát, hogy átlendülhessenek a kihívásokon. Az immár tizedik inkubációs program, amely márciusban zárult, főleg a környezetbarát megoldásokra és a mesterséges intelligencia alkalmazására összpontosított.

Bővebben

Megérkezett Magyarországra a Lightyear – korlátlan hozzáférést biztosít a tőzsdékhez, rejtett díjak nélkül

A Lightyear, az ex-TransferWise alapítói által létrehozott európai befektetési platform, ma bejelentette magyarországi indulását. A platform az első olyan eurózónán kívüli terjeszkedése, amely lehetővé teszi, hogy felhasználói többdevizás számlájukkal korlátlan hozzáférést kapjanak a globális tőzsdékhez, miközben elkerülik a rejtett díjakat. A Lightyear eddig már 35 millió dolláros befektetést vonzott be, befektetői között olyan nagy nevek találhatók, mint a Lightspeed Venture Partners és Sir Richard Branson. A magyarországi indulás újabb lépést jelent a cég globális terjeszkedésében, amelynek célja, hogy az európai befektetési piac meghatározó szereplője legyen.

Bővebben

Startupok: az igazi megmérettetés nem a befektetők, hanem az ügyfelek előtt zajlik

A McKinsey tanácsadó cég tanulmánya szerint amennyiben a hazai startupok a többi európai országhoz hasonló arányban és mértékben tudnának növekedni, 2,5-5 milliárd eurónyi pluszforrást tudnának bevonni a szektorba. Ennek jelentős hányada – mintegy  egy milliárd euró – a helyi gazdaságban hasznosulna.

Bővebben

Tovább bővítette komposztálható termékei listáját a zöld magyar startup

Százezer darab feletti eladott termék havonta, ipari komposztálás céljából történő visszagyűjtés, filmsztárok által használt evőeszközök. Az egyéves munka keretében hőálló alapanyagfejlesztés és új termékek gyártása, valamint azok piaci bevezetése történt meg 2021. december és 2022. november között. A három éve induló, körforgásos gazdaságban gondolkodó Vilhemp csapatának célja ma is változatlan: környezetbarát és funkcióját kiválóan ellátó evőeszközök és szívószálak gyártása hazai, természetes alapanyagokból.

Bővebben

Bemutatkozott a People Platform – öt startup összefogásával valósult meg

Tapasztalat, hogy nehéz különböző digitális platformokat bevezetni egy vállalaton belül és a startupokkal is óvatosabbak a cégek, azonban a felhasználók kiszolgálása az egyik legfontosabb feladat, ezért fogtunk össze – mondta többek között partneri bemutatkozóján a People Platform kezdeményezője, a Blue Colibri App alapító-ügyvezetője.

Bővebben

A magyar startup ökoszisztéma 2022-es legjeivel indul az új év

2023-ban folytatódik a hazai közösségi finanszírozás legfontosabb eseménysorozata, január 12-én ismét átadják az elmúlt év startup legjeinek járó díjakat. A Tőkeportál minden év végén teret ad a startup ökoszisztéma követőinek, akik szavazással dönthetik el, kik voltak 2022 legjobbjai a kijelölt kategóriákban. A Startup Utószilveszteren az elmúlt év legjobb startupját, befektetőjét, kampánygazdáját keresik.

Bővebben
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások