Hirdetés

Tíz startup képviseli hazánkat Torontóban

Az Express Innovation Agency, valamint Magyarország Ottawai Nagykövetsége, Magyarország Torontói Főkonzulátusa, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA Kanadai Partneriroda közös szervezésében tíz magyar startup vesz részt a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén Torontóban a Collision konferencián. A 2022. június 20-23. között megvalósuló techshow-t és kiállítást megelőzően, valamint azt követően nemzetközi befektetőkkel és szakmai partnerekkel is találkozhatnak a résztvevők Kanadában.

Közel egy hetes tanulmányúton pallérozódhat az a tíz technológiai startup, akik sikeresen bejutottak az Express Innovation Agency, valamint a partnerszervezők által kialakított közös programba, melynek részét képezi az országstandon való részvétel a Collision konferencián, egy networking és pitch esemény, valamint számos üzleti találkozó is.

A startupok egy kétkörös folyamat során kerültek kiválasztásra, ahol a szakmai felkészültség és a már elért eredmények mellett a célpiaci relevanciát, valamint az angoltudást is figyelembe vették a bírálók. A programba bejutott csapatok egy célzott felkészítésen vettek részt, mely során esemény-, üzleti-, és Kanada specifikus információkat kaptak.

A találkozók kapcsán Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency vezérigazgató-helyettese elmondta: „Az ügynökség célja – tudományterülettől függetlenül – a teljes innovációs ökoszisztémát segíteni a tehetséggondozástól a piaci hasznosulásig. A Collision konferencia, valamint a további szakmai programok lehetővé teszik, hogy a résztvevő startupok valódi értékkel, tudással és kapcsolatrendszerrel gazdagodjanak, míg a külföldi potenciális partnerek magasan kvalifikált, felkészült és innovatív vállalkozásokat ismernek meg. A csapatok élőben is tesztelhetik majd felkészültségüket a pitch során, ahol befektetők előtt mutatkozhatnak be.”

„Magyarország nagyköveteként prioritás számomra az innováció és technológia terén való magyar-kanadai együttműködés erősítése.”

“Büszkeséggel tölt el, hogy kezdeményezésünkre magyar stand nyílik az innovatív technológiák világszinten kiemelkedő fórumán, a Collision 2022 Konferencián, és olyan startupok képviselhetik hazánkat, melyek a nemzetközi versenyben is eredményesen állják meg a helyüket. A kiérkező magyar cégeknek számos új üzleti kapcsolatot kínál a rendezvénysorozat, melyek reményeink szerint kapukat nyitnak meg a kanadai piacon történő érvényesülés útján, amihez nagykövetségünk minden támogatást megad” – emelte ki Dr. Vass-Salazar Mária nagykövet.

“A torontói főkonzulátust nagy örömmel tölti el, hogy a COVID miatti két év kimaradását követően idén újra támogathatja a leginnovatívabb magyar startupok részvételét az egyik legmeghatározóbb észak-amerikai technológiai konferencián, a Collision-ön. Nagy örömünkre szolgál továbbá, hogy a résztvevő vállalatok között számos olyat látunk, akikkel már előzetesen jó K+F együttműködéseket és szakmai kapcsolatot tudtunk kialakítani köztük és a kanadai piaci szereplők között.”

“Hiszünk abban, hogy ez a személyes megjelenés új lendületet adhat ezeknek az együttműködéseknek is”

– mondta Igaz Máté Árpád a torontói főkonzulátus első beosztottja, külgazdasági attaséja.

„A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökségnek és kanadai regionális irodájának megtiszteltetés, hogy egy ekkora volumenű fórumon, mint a Collision társszervezőként részt vehet. Büszkeséggel tölt el, hogy a magyar startupok a világ legszínvonalasabb cégei között mutatkozhatnak be, és jó eséllyel törhetnek be a kanadai piacra. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt kapcsolatainkkal és kollégáinkkal minél jobban elősegíthetjük – tette hozzá Balla Sándor, a HEPA kanadai irodájának ügyvezető igazgatója

A tíz résztvevő startup:

  • Cytocast – Az emberi sejtek számítógépes szimulációin keresztül a cég által fejlesztett szoftver képes gyógyszerek és gyógyszerjelöltek hatásainak és mellékhatásainak előrejelzésére. A fejlesztés felgyorsítja és olcsóbbá teszi a gyógyszerfejlesztés lépéseit és személyre szabott terápiák kiválasztásához is segítséget nyújthat.
  • Innoria Tech – Egyedi termékeket kínál sportcsapatoknak, amelyek új dimenziót nyitnak meg a legális teljesítményfokozásban. A Team Flow, EEG alapú biofeedback rendszer segítségével fejlesztett mentális felkészültségnek és szilárd csapategységnek köszönhetően az egyéni, illetve kollektív sportteljesítmény eddig nem látott mértékben és korábban ismeretlen módszerrel növelhető.
  • Seyu – A kifejlesztett technológiai megoldás lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontjáról a szurkolók által beküldött képek és üzenetek – épített periméter LED falakon, óriás kijelzőkön, valamint online a közösségi média felületeken – megjelenjenek egy moderált csatornán keresztül, valós időben, ezzel motiválva kedvenc csapatukat vagy sportolójukat.
  • Dermus – Könnyen használható szoftveres és opcionálisan hardveres eszközökkel segíti a bőrgyógyászok munkáját és a bőrproblémákkal küzdő betegek életútját. Az újítás a magas frekvenciás és nagy felbontású ultrahangos technológia miniatürizálása.
  • YourAnastomosis – A teljes sebészeti rendszer hatékony átalakítására fejlesztettek egy átfogó és hiánypótló oktatási módszert, amely biztonságosabbá teszi a műtétek kimenetelét. A sebészeti teljesítmény digitalizálásából kinyert adatok táplálják azt a big-data elemzést, ami a klinikai alkalmazás alapját adja, mint háttér-benchmarking eszköz.
  • Haris Digital – A gyártási hatékonyság adatokon alapuló fejlesztésén keresztül kívánják elérni a gyártóipar ökológiai lábnyomának csökkentését, a kis- és közepes vállalatok versenyképességének megőrzését, illetve a munkahelyi stressz csökkentését. Ehhez kifejlesztettek egy – minden gyártó vállalat számára elérhető, megérthető és alkalmazható – gyártás-digitalizációs megoldást, ami megfizethető, gyors és a legmodernebb technológiákon nyugszik.
  • Scraping Robotics – Olyan technológiát fejlesztettek ki, amivel helyettesíthető az ipar egyik legnagyobb szaktudás- és munkaigényű, máig kézzel végzett folyamata, a hántolás. Ez jelentős költségcsökkentés mellett növeli a gépgyártás pontosságát, hatékonyságát és a gépek hasznos élettartamát.
  • RecnGO – Egyszerűen használható multistreaming közvetítő szoftver, amely az online, valós idejű műsorgyártást teszi lehetővé mobileszközökkel a legnagyobb platformokra, nagystúdiós költségvetések töredékéért, akár egy egyszemélyes stábként működtetve.
  • Refilamer – Filament készítő gépeket és szoftvereket fejleszt, amelyek segítenek a hobbi és üzleti célú 3D nyomtató tulajdonosoknak, hogy pénzt és CO² kibocsátást takarítsanak meg azáltal, hogy a műanyag hulladékot 3D nyomtatási nyersanyagként hasznosítják.
  • SkillX – Innovatív HR-tech szoftver és egy újragondolt munkaerő-piaci módszertan, amely fenntartható HR-ökoszisztémát hoz létre a digitális térben, ahol az alkalmazottakat objektíven mért készségeik és egyedi foglalkoztathatóságuk alapján profilozzák, hogy a toborzás a lehető leghatékonyabb legyen.

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben