Hirdetés

Virtuális prototipizálást, szervezetfejlesztést és inkubációt is ad a projektednek a Technocatalyst program

A Technocatalyst olyan projektek jelentkezését várja, amelyek lelassultak vagy elakadtak, de a következő szintre szeretnének lépni, legyen szó a termék vagy szolgáltatás fejlesztéséről, piacra viteléről vagy a szükséges pénzügyi támogatás megszerzéséről. A program három szereplő különböző szolgáltatási portfólióját hozza tető alá, így a résztvevők ott kapnak segítséget, ahol a leginkább szükségük van rá.

Mint arról a Startup Online-on már írtunk, új, a startupokat és innovatív projekteket segítő program indul, ami a Technocatalyst nevet kapta.

A több mint félmilliárd forint összértékű program teljesen piaci finanszírozású.

Jelentkezni május 2-áig lehet a program egyik stratégiai partnere, a NexGen Innovations Labs weboldalán keresztül.

Mit takar a Technocatalyst, és kik jelentkezhetnek?

Ahogy az a Startup Online-nak küldött sajtóközleményből kiderül,

a Technocatalyst egy komplex, projektinkubációt és hardver akcelerációt is tartalmazó program, amely különböző életszakaszokban – főleg a prototípusfázisban – segíti a megragadt projekteket az előrelépésben.

A Technocatalyst ezt az adott innovációhoz illeszkedő, egyedi szolgáltatáscsomaggal akarja elérni. Így rengeteg problémára nyújthat megoldást, legyen szó a termék vagy szolgáltatás fejlesztéséről, piacra viteléről vagy a szükséges pénzügyi támogatás megszerzéséről.

Ennek megfelelően a program olyan startupok, kutatási, fejlesztési és innovációs projektek, illetve piacra vezetésre váró szabadalmak gazdáit várja, akik

innovatív koncepciójukat már legalább kísérleti szinten igazolták.

Töredékére csökkenhet a prototípus-fejlesztésre fordított idő

A Technocatalyst három szervezet szolgáltatási portfólióját és tapasztalatát egyesíti, így a programba kerülő csapatok valóban ott jutnak támogatáshoz, ahol igazán szükségük van rá.

A startégiai partnerek egyike az eCon Engineering Kft., ami a nemzetközi piacon is jelen lévő, mérnöki szolgáltatóként az elmúlt több mint két évtizedben közel kétezer projektet valósított meg sikeresen ipari automatizálás és végeselemes szimulációs területeken.

Mint azt Kiglics Gábor, az eCon ügyvezetője elmondta, a Technocatalsyttal a vállalat egy régóta tervezett mérföldkőhöz ért: nemcsak ipari nagyvállalatoknak – mint a BMW, AxiomSpace, BorgWarner, Thyssenkrupp, vagy MAGNA –, hanem induló, innovatív vállalkozásoknak is műszaki támogatást nyújthat a jövőben.

A startupok előtt tehát megnyílik az út a mérnöki szimulációk világába, ahol költséghatékonyan, a legrövidebb idő alatt lehet minél jobb terméket fejleszteni, és előre ki lehet küszöbölni annak gyenge pontjait.

Így az eCon adja a program technológiai hátterét: a vállalat segíthet a projekteknek:

 • virtuális prototípus-fejlesztésben és -tesztelésben,
 • technológiai és műszaki validálásban,
 • mérnöki tanácsadásban,
 • az első gyártáshoz szükséges tesztdokumentáció készítésében és gyártásszervezésben is.

Ahogyan Kiglics Gábor kifejtette: „Célunk, hogy hozzájáruljunk új technológiák és startupok innovációinak gyors fejlődéséhez, erősítsük azok technológiai validációját, és töredékére csökkentsük a prototípus-fejlesztési fázis hosszát.”

Szervezetfejlesztési szolgáltatást is kínál a Technocatalyst

A Technocatalsyt szolgáltatási portfóliójához az eCon mellett a közel két évtizede komplex szervezet- és működésfejlesztéssel foglalkozó Innopod Solutions Kft. is hozzájárul. A cég nemzetközi nagyvállalatok (mint a magyar Suzuki és Mercedes-Benz, vagy az AUDI Hungaria), több mint száz hazai KKV, két tucat civil szervezet szervezetfejlesztési problémájával is foglalkozott, és néhány éve már a startupok világa sem ismeretlen előttük.

Ennek mentén az Innopod tanácsadóként segíthet:

 • az indulás dilemmáival küzdő alapítók támogatásában,
 • a sikeres csapat összeállításában,
 • a szerepek azonosításában és tisztázásában (tulajdonosi, vezetői, alkalmazotti és baráti szerepek),
 • a szerepekhez tartozó felelősségek tudatosításában,
 • kompetenciák fejlesztésében,
 • és általánosságban a kihívások kezelésében.

Mint azt Szonda Tamás, az Innopod ügyvezetője elmondta:

„Egy újonnan létrejövő vállalkozás, legyen bármilyen forradalmi technológia hordozója, a fejlődése közben humán fejlesztési szempontból hasonló kihívásokkal néz szembe, mint egy családi vállalkozás újgenerációs vezetője, vagy egy klasszikusan növekvő KKV tulajdonosa, esetleg egy multinacionális cég egyik önálló részlegének újonnan kinevezett vezetője.”

Szonda Tamás hozzátette, hogy cégüknél magabiztosak abban, hogy hogyan lehet az évtizedes tapasztalataikat új cégek korai fázisaiban hasznossá tenni.

A projektinkubáció sem hiányzik

A Technocatalyst harmadik startégiai partnere a 2023 év végén létrejött NexGen Innovations Labs, amiről bővebben ebben a cikkünkben írtunk, és ami egyúttal a Startup Online kiadója is. A NexGen célja, hogy személyre szabott szolgáltatáscsomagokat nyújtson az innovációmenedzsment és üzletfejlesztés területén ügyfelei számára.

Ennek megfelelően a NexGen:

 • üzletfejlesztési tanácsadást,
 • mentorálást,
 • befektetésre való felkészítést,
 • teljeskörű projektmenedzsmentet,
 • üzletiterv-készítést,
 • hazai és nemzetközi piacelemzést,
 • illetve további piacralépési támogatást kínál a programban.

Kölkedi Krisztián, a NexGen vezetője elmondta, hogy

a prototipizálás nehézsége, hosszúsága és költségessége, valamint a csapaton belüli szerepek nem megfelelő megosztása, vagy annak kohéziós gyengeségei mellett a projekt előrehaladásának nem megfelelő nyomonkövetése és menedzsmentje a harmadik kockázati pont, amire a Technocatalyst megoldást kínál.

Azt is hozzátette:  a program nem akar alternatívája lenni a már futó inkubátor- és akcelerátor programoknak, éppen ellenkezőleg: a NexGen a partnerségeket és a szinergiákat akarja kiaknázni az ökoszisztémában, így mások is küldhetnek jelentkezőket a Technocatalyst programba.

Hol szerezhetsz bővebb információkat?

A Technocatalyst programról bővebben a NexGen honlapján tájékozódhatsz, ahogy jelentkezni is ezen a linken keresztül lehet.

Emellett a program bemutatkozik a 22. Econ Konferencián is, amelyet április 11-én rendeznek meg a budaörsi Holiday Inn Budaörs hotelben.

NYITÓKÉP: A Technocatalyst program logója

Tizedik alkalommal rendezik meg Közép-Európa egyik legnagyobb szoftverfejlesztői eseményét, a Craft Konferenciát

A jublieumi Craft Konferencián a startupszcéna is megtalálhatja az érdekes témákat: például hogy hogyan lehet mesterséges intelligencia eszközökkel vagy digitális csapattagokkal növelni a produktivitást, hogy tényleg a jövő sikerszakmája lesz-e az AI Engineer, és hogy miért „ült le” kicsit az IT-piaci az utóbbi hónapokban.

Bővebben

Jelentős befektetést kapott a világ egyik legnépszerűbb fordítóprogramja, a DeepL

A 300 millió dolláros befektetést a német startup arra használhatja fel, hogy felvegye a kesztyűt az erősödő versenyben a mesterséges intelligenciát használó fordítói piacon.

Bővebben

Somogyi Zsolt: A Parkl DNS-ét átjárja a nemzetköziség, a Lead Ventures-től kapott befektetést is ennek szellemében használjuk fel

Az okos parkolással és elektromos töltőüzemeltetéssel foglalkozó Parkl jelentős befektetést kapott a Lead Ventures-től működésének felskálázására. De mit jelent ez pontosan, milyen régióban kíván terjeszkedni a startup? Hogyan kerültek kapcsolatba a Lead Ventures-szel, és mivel győzték meg őket? Somogyi Zsoltot, a Parkl ügyvezető igazgatóját kérdeztük a PropTech Hungary Konferencián.

Bővebben

Új lehetőségek nyílnak meg a hazai fintech cégek előtt a közel-keleti és észak-afrikai régióban

A Magyar Fintech Szövetség és a MENA Fintech Szövetség együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá, melynek célja a magyar és uniós fintech ökoszisztéma összekötése a közel-keleti és az észak-afrikai régiós ökoszisztémával.

Bővebben

Hogyan csinálj a startupodból scaleup-ot?

Grandiózus kutatást végzett a Startup Genome, amelyben kontinenseken átívelően vizsgálta meg a scaleup-pá váló startupok sikerének okait. A Scaleup Report szerint a kulcs: tedd equity-vel érdekeltté a jó tanácsadót, hogy felvirágoztassa a startupodat, legyél beágyazott a globális ökoszisztémába, és kínálj részvényopciókat a munkavállalóidnak!

Bővebben

Oszkó-Jakab Natália: Hasonló önérzete van annak, aki a Startup Safarin és aki a Művészetek Völgyében lép fel

Akit már visszaigazolt a piac és a média, rendelkezik egy egészséges egóval, ami miatt nehezebben alkalmazkodik a kérésekhez – mondja Oszkó-Jakab Natália, akinek  a Startup Safari és a Művészetek Völgye szervezésében is első kézből vannak tapasztalatai. Mi a közös metszete a két eltérő brandnek? Van-e kommunikáció a startup és a művészeti világ között? Minek tekinthető

Bővebben

Harsányi Dániel: Web- és szoftverfejlesztőként rengeteg inspirációt tudok nyerni a mesterséges intelligenciától

A BLACKDEVS ügyvezető igazgatója szerint az AI nemcsak a kreatív iparágakban dolgozókra van hatással: a ChatGPT-vel beszélgetni az egész társadalom tudni fog. Ahhoz viszont, hogy ez felelősségteljes használathoz vezessen, jól átgondolt korlátozó- és szabályozórendszerekre van szükség. Interjúnk a SMART Konferenciáról.

Bővebben

Mennyire tartják hasznosnak a vezetői képzéseket a magyar cégvezetők?

A STRT összesen 142 cégvezetőt kérdezett meg arról, hogy az őket a vezetői kihívásokra felkészítő tanfolyamokra miért járnak, mik a legfontosabb szempontok egy-egy képzés kiválasztásánál, és mennyit fizetnek értük évente. A kutatás nem volt reprezentatív, így a magyar cégvezetőkre nézve általános következtetéseket nem lehet levonni.

Bővebben
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások