Hirdetés

Nagyszabású e-sport versenyt támogat a MOL

A magyar gamer közösség felé is nyit a MOL. A vállalat által szervezett verseny célja, hogy lehetőséget biztosítson az amatőr játékosok számára, hogy összemérjék tudásukat egymással és olyan ismert celebekkel, mint Curtis, Köllő Babett vagy Kempf Zozo. A versenyzők FIFA 21-ben mérkőznek meg, a meccseket pedig két szakkommentátor, Gundel Takács Gábor és Gáspár József tolmácsolásában élvezhetik a nézők.

Hirdetés

A MOL támogatóként számos sportágban jelen van az országban, az idei évtől pedig a Magyar Kupát is támogatja. A rangos hazai kupa mellett, virtuális bajnokságot is indít a vállalat azért, hogy a gamerek is hódolhassanak a labdarúgás iránti szenvedélyüknek. A most induló projekt másik fő támogatója az Xbox Magyarország. A szervezők a közönségre is gondoltak, az esemény házigazdája az ismert magyar gamer, Nessaj lesz, a versenyeket pedig a rendezvény hivatalos média partnere, az Esport1 YouTube csatornáján fogják streamelni. A meccsek hangulatáról az esport közvetítésekből ismert Gáspár József, valamint a kommentátor legenda Gundel Takács Gábor gondoskodik majd. A MOL Gamer Magyar Kupa szakmai partnere a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) lesz.

A versenyzők a nyolcaddöntőtől kezdve párban fognak küzdeni a celebekkel. Az ismert emberek között olyan nevek szerepelnek, mint Curtis, Köllő Babett, Kempf Zozo, Kulcsár Edina vagy például Szabó András „Csuti”. A szervezők ismert FIFA-játékosokat is meghívtak az eseményre, a FIFA20 HUNESZ Masters TOP4 játékosa aTrueGunnerx, Gabinho, KondakorKevin98, B3rti11 is részt vesznek a megmérettetésen. A versenyzők feltöltődését a Fresh Corner biztosítja.

A szervezők a selejtezőkre is készülnek meglepetésekkel. A MOL Gamer Magyar Kupa selejtező meccseit streamelő játékosok között, értékes, prémium ruhacsomagokat sorsolnak ki. A selejtezőket bemutató élő adásokat az esemény hivatalos oldalán is megjelenítik. Néhány szerencsés játékos lehetőséget kap arra, hogy a kvalifikációs mérkőzéseket az Esport Universum által biztosított VIP stúdiókban játszhassa le.

A versenyre mindenki nevezhet, aki rendelkezik Xbox Live Gold előfizetéssel és FIFA 21 játékkal.

Nevezni október 1-től 14-ig lehet a molgamerkupa.hu weboldalon. A legjobb versenyző a kupagyőztes cím mellett, megkapja az ország egyik első Xbox One Series X játékkonzolját is. Ezenkívül számos nyeremény talál majd gazdára már a selejtezőkön is. Rengeteg Xbox Game Pass, illetve több FIFA21 szoftver Xbox ONE-ra, valamint FUT pontok FIFA21-hez és egyedi MOL Gamer Magyar Kupa ajándékok.

„A MOL számára mindig is fontos volt, hogy támogassa a sportot Magyarországon. A MOL Gamer Magyar Kupával szeretnénk hagyományt teremteni és megmozgatni a magyar gamer közösséget”

– mondta Fetter Balázs a MOL sportszponzorációért felelős szakembere.

A magyar gamer piacról az eseményt szervező Esport Universum, valamint az eNet, az Esport1 és az Esportmilla is készített kutatást, mindkét felmérés hasonló eredménnyel zárult. A hazai esport közösségi bázisa 540 ezer fős, a hozzá kapcsolódó piac pedig közel 42 milliárd forintos forgalmat generál. Az gamer közösség bázisa 28%-kal nőtt az elmúlt évben. Egyre több sportklub jön létre és a gamerek csatlakozási szándéka is folyamatosan nő, ezt alátámasztják a kutatás adatai is, Magyarországon jelenleg 3,8 millióan játszanak videójátékkal. A klasszikus sportjátékokat tekintve a FIFA az egyik legnépszerűbb játék.

Hirdetés

Netflix-díjas magyar céget vásárol fel az amerikai nagyvállalat 

Kiemelkedő eredmény a magyar innovációs szektorban: a Netflix streamingszolgáltató díját elnyerő, online ajánlórendszerek fejlesztésére szakosodott Gravity R&D informatikai cég felvásárlására végleges megállapodást kötött az amerikai tőzsdén jegyzett Taboola, a digitális hirdetési piaci  szegmens egyik legjelentősebb globális szereplője. A netezők számára személyre szabott “találatokhoz” a hátteret biztosító Taboola nemcsak a magyar céget vásárolja fel, hanem a közép-európai fejlesztői központját is Magyarországra telepíti. 

Bővebben

A többség számára 10 mobilalkalmazás bőven elég

Hazánkban már 6,2 millióan használnak okostelefont és nagyjából 6 millióan interneteznek mobiljukon a 18-69 éves korosztályban – derült ki az eNET legújabb reprezentatív kutatásából. A többség számára 10 mobilalkalmazás bőven elég, legalábbis ennyit használ hetente. A magasfokú okostelefon penetráció mellett azonban több internetes tevékenység van, ahol nem ezt az eszközt preferáljuk – ilyen például a webáruházi vásárlás vagy a levelezés, ahol a számítógépet részesítjük előnyben.

Bővebben
Hirdetés

Először Magyarországon: startup ökoszisztémára fókuszáló adat-felület

A Hungarian Startup University Programot (HSUP) megvalósító Express Innovation Agency, valamint a Dealroom.co startupokra és tech ökoszisztémákra koncentráló nemzetközi adatszolgáltatóval kötött megállapodás keretében megnyílt a startup ökoszisztéma fókuszú, közös magyarországi platform, amelynek célja, hogy fellendítse a magyar innovációt és vállalkozói szellemet.

Bővebben

A jelenlegi többszörösére szorosára kellene gyorsítani az épületfelújítások ütemét Európában

A klímavédelem érdekében a beruházási prioritások sürgős átgondolására és határozottabb közös fellépésre szólítja fel a Világgazdasági Fórum (WEF) napokban zajló davosi találkozóján a résztvevőket a Schneider Electric. Az energiamendzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat Fenntarthatósági Kutatóintézetének friss elemzése szerint a jelenlegi 2-3-szorosára kellene gyorsítani az épületfelújítások ütemét Európában, hogy sikerüljön elérni a Párizsi Megállapodásban megfogalmazott célokat.

Bővebben

Az ember a kulcs, nem az ötlet

A hazai startup világban is megtalálhatók már az angyalbefektetők, a vállalkozások nagy része azonban még nem mindig tudja pontosan, hogyan és mikor lehet alkalmas arra, hogy tőkét kapjon tőlük a szintlépéshez. A Start it @K&H ezért a hazai angyalbefektetői szféra két közismert alakját látta vendégül, hogy tapasztalataikon keresztül mutassák be a kezdő vállalkozóknak az ilyen típusú forrásbevonás sajátosságait.

Bővebben

A gyerekek digitális biztonságát védi egy magyar startup

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben