Hirdetés

Nagyszabású e-sport versenyt támogat a MOL

A magyar gamer közösség felé is nyit a MOL. A vállalat által szervezett verseny célja, hogy lehetőséget biztosítson az amatőr játékosok számára, hogy összemérjék tudásukat egymással és olyan ismert celebekkel, mint Curtis, Köllő Babett vagy Kempf Zozo. A versenyzők FIFA 21-ben mérkőznek meg, a meccseket pedig két szakkommentátor, Gundel Takács Gábor és Gáspár József tolmácsolásában élvezhetik a nézők.

Hirdetés

A MOL támogatóként számos sportágban jelen van az országban, az idei évtől pedig a Magyar Kupát is támogatja. A rangos hazai kupa mellett, virtuális bajnokságot is indít a vállalat azért, hogy a gamerek is hódolhassanak a labdarúgás iránti szenvedélyüknek. A most induló projekt másik fő támogatója az Xbox Magyarország. A szervezők a közönségre is gondoltak, az esemény házigazdája az ismert magyar gamer, Nessaj lesz, a versenyeket pedig a rendezvény hivatalos média partnere, az Esport1 YouTube csatornáján fogják streamelni. A meccsek hangulatáról az esport közvetítésekből ismert Gáspár József, valamint a kommentátor legenda Gundel Takács Gábor gondoskodik majd. A MOL Gamer Magyar Kupa szakmai partnere a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) lesz.

A versenyzők a nyolcaddöntőtől kezdve párban fognak küzdeni a celebekkel. Az ismert emberek között olyan nevek szerepelnek, mint Curtis, Köllő Babett, Kempf Zozo, Kulcsár Edina vagy például Szabó András „Csuti”. A szervezők ismert FIFA-játékosokat is meghívtak az eseményre, a FIFA20 HUNESZ Masters TOP4 játékosa aTrueGunnerx, Gabinho, KondakorKevin98, B3rti11 is részt vesznek a megmérettetésen. A versenyzők feltöltődését a Fresh Corner biztosítja.

A szervezők a selejtezőkre is készülnek meglepetésekkel. A MOL Gamer Magyar Kupa selejtező meccseit streamelő játékosok között, értékes, prémium ruhacsomagokat sorsolnak ki. A selejtezőket bemutató élő adásokat az esemény hivatalos oldalán is megjelenítik. Néhány szerencsés játékos lehetőséget kap arra, hogy a kvalifikációs mérkőzéseket az Esport Universum által biztosított VIP stúdiókban játszhassa le.

A versenyre mindenki nevezhet, aki rendelkezik Xbox Live Gold előfizetéssel és FIFA 21 játékkal.

Nevezni október 1-től 14-ig lehet a molgamerkupa.hu weboldalon. A legjobb versenyző a kupagyőztes cím mellett, megkapja az ország egyik első Xbox One Series X játékkonzolját is. Ezenkívül számos nyeremény talál majd gazdára már a selejtezőkön is. Rengeteg Xbox Game Pass, illetve több FIFA21 szoftver Xbox ONE-ra, valamint FUT pontok FIFA21-hez és egyedi MOL Gamer Magyar Kupa ajándékok.

„A MOL számára mindig is fontos volt, hogy támogassa a sportot Magyarországon. A MOL Gamer Magyar Kupával szeretnénk hagyományt teremteni és megmozgatni a magyar gamer közösséget”

– mondta Fetter Balázs a MOL sportszponzorációért felelős szakembere.

A magyar gamer piacról az eseményt szervező Esport Universum, valamint az eNet, az Esport1 és az Esportmilla is készített kutatást, mindkét felmérés hasonló eredménnyel zárult. A hazai esport közösségi bázisa 540 ezer fős, a hozzá kapcsolódó piac pedig közel 42 milliárd forintos forgalmat generál. Az gamer közösség bázisa 28%-kal nőtt az elmúlt évben. Egyre több sportklub jön létre és a gamerek csatlakozási szándéka is folyamatosan nő, ezt alátámasztják a kutatás adatai is, Magyarországon jelenleg 3,8 millióan játszanak videójátékkal. A klasszikus sportjátékokat tekintve a FIFA az egyik legnépszerűbb játék.

Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben