Hirdetés

Minden vállalaton belüli kommunikációs bakit kiküszöböl a Talk-A-Bot új terméke

Március 20-án került megrendezésre a budapesti Microsoft irodában az a nagyszabású workshop, amely a digitalizáció különböző szegmenseit vette górcső alá. Az előadások olyan kulcstémák köré szerveződtek, mint az iparban megjelenő mesterséges intelligencia, hatékonyságnövelés, automatizáció és a biztonságnövelés.

A resztvevők többek között Kerényi Tamás előadását is meghallgathatták a rendezvényen, melyben a chatbotok vállalaton belüli kommunikációs hatékonyságnöveléséről beszélt. Az előadása után startupjuk missziójáról és méltán sikeres termékeikről, valamint a Microsofttal való stratégiai együttműködésükről beszélgettünk.

Mit érdemes tudni a Talk-A-Botról azoknak, akik először találkoznak ennek a sikeres startupnak a nevével?

Legrövidebben a mottónkkal tudom összefoglalni a missziónkat: Creativity is our privilege, let the robots do the rest! Ezért érdemes ugyanis chatbotokat használni, és mi azon dolgozunk, hogy ez minél szélesebb körben teret nyerjen. Az emberi erőforrás minden vállalat egyik legértékesebb része, akiket érdemes kreatív feladatokkal foglalkoztatni, hiszen az automatizálás és a mesterséges intelligencia napjainkban eljutott arra a szintre, hogy képes költséghatékonnyá tenni és felgyorsítani egy sor vállalati tevékenységet, miközben a személyes kapcsolatot sem veszítjük el és a felhasználói élmény is sokkal jobb. Egyre több nagyvállalat gondolkodik hasonlóan, így lett ügyfelünk az Erste Bank Hungary, a Nemzeti Közművek, az Árkád, a Praktiker vagy épp a Heineken Hungary is.

Előadásodban sokat beszéltél arról, hogy hogyan segítitek a dolgozók digitális kommunikációját. Hogyan foglalnád össze ennek az esszenciáját?

A válaszunk egy szó: CHEQ – a legújabb, belső vállalati kommunikációt segítő termékünk, mellyel a kékgallérosokkal való dialógust tesszük hatékonnyá. Bár szinte már mindenkinek van okostelefonja, ezeken a területeken sokszor még mindig “középkori módszerekkel” történik a párbeszéd. A cél, hogy vállalatoknak egy könnyen kezelhető, testreszabható eszközt adjunk, amin keresztül hatékonyabb az információáramlás. A platform viszont nem csak a kékgallérosokat integrálja, hanem ezen keresztül minden munkavállalót beosztástól és eszközállománytól függetlenül, akik egyszerre értesülhetnek a céges információkról.

A CHEQ által nincs szükség új csatornára – a cég több, már létező és a munkavállalók életének részeként működő alkalmazáson keresztül szól a dolgozókhoz, nem kér extra figyelmet a tőlük.

Ezen kívül milyen lehetőségeket kínál a Talk-a-bot a kommunikáció hatékonyságnövelésére – akár avállalaton kívüli kommunikációt is beleértve?

A chatbotokkal egy olyan kommunikációs eszközt adunk a vállalatok kezébe, mellyel személyre szabottan beszélgethetnek a már meglévő vagy potenciális ügyfeleikkel teljesen intuitív és automatizált módon. Mindezt egy olyan felületen, amit mindenki ismer és nap mint nap használ. Ez a fajta kommunikció költségmegtakarítást jelent a telefonos ügyfélszolgálattal szemben, hiszen a chatbot 0-24-es elérhetőséget és azonnali válaszadást biztosít. Emellett konverziót növel és cross-marketing lehetőségeket biztosít, sőt a akár teljes marketingautomatizációt is lehetővé teszi. A felhasználók big data alapú profilozásásal pedig relevánsabb kommunikációs üzeneteket küldhetünk ki, mint korábban bármikor.

Vállalaton belül a fent említett CHEQ termékünket emelnénk ki. A CHEQ tökéletesen alkalmas arra, hogy a cégben felmerülő ad-hoc problémákat kezelje, eltoljon egy műszakkezdést, vagy egy komplett csapatot hívjon más helyszínre. A CHEQ révén a munkavállaló hozzáférést kaphat az őt érintő személyes információkhoz, mint az adott havi keresete, szabadnapjainak száma és proaktívan szervezheti a munkán kívüli idejét, például a szabadság kérelem beadását, betegszabadság bejelentését illetően.

Mik a Microsofttal való együttműködéseteknek a legfontosabb sarokpontjai?

Közös értékesítési lehetőséget (co-sell) biztosít nekünk a Microsoft. Ez azt jelenti, hogy közös értékesítési stratégiát folytatunk – egymás termékeit és szolgáltatásait támogatjuk, és ajánljuk minden esetben, ha az a potenciális ügyfélnek releváns. Ezen túl pedig az általuk nyújtott Azure felhőszolgáltatása garanciát ad nekünk arra, hogy a lehető magasabb minőségen tudjunk szolgáltatást biztosítani különböző cégeknek a világ minden pontján. Nekünk nagyon sokat jelent, hogy a világ egyik legnagyobb techcége a hátunk mögött van, mint stratégiai partner a kelet-közép európai régióban.

Milyen élmény volt előadni és reszt venni a Microsoft által megrendezett digitális szakmai napon?

Azért volt különleges élmény és nagy megtiszteltetés a számunkra, mert olyan Microsoft partnerekkel találkozhattam, akik aktívan szeretnének részt venni cégük digitalizálásában és nyitottak a technológiai újdonságokra. Kiváló szervezés volt, sok kiváló előadással.

A magyar startup ökoszisztéma 2022-es legjeivel indul az új év

2023-ban folytatódik a hazai közösségi finanszírozás legfontosabb eseménysorozata, január 12-én ismét átadják az elmúlt év startup legjeinek járó díjakat. A Tőkeportál minden év végén teret ad a startup ökoszisztéma követőinek, akik szavazással dönthetik el, kik voltak 2022 legjobbjai a kijelölt kategóriákban. A Startup Utószilveszteren az elmúlt év legjobb startupját, befektetőjét, kampánygazdáját keresik.

Bővebben

Több mint 1 millió eurós befektetést kapott a magyar startup

Ritkán látunk ilyet a hazai startup világban: 1,25 millió eurós befektetést kapott a Volteum, az elektromos járműflották működését optimalizáló magyar startup. A Start it @K&H inkubátorban, majd a nemzetközi Techstars programban fejlődő csapat a kockázati tőkealapok mellett olyan autóipari angyalbefektetőket is meghódított, mint a Petronas vagy a Rolls Royce vezetői.

Bővebben

Miért tűz ki mérföldkövet a befektető?

Sok startup nagy meglepetéssel konstatálja, hogy miután elmegy egy befektetőhöz, nem egyben kapja meg a befektetési összeget, hanem – szinte mindenkinél – csak a befektetési összeg egy részét kapja meg, a többi pedig feltételekhez van kötve. Na de miért kéri ezt a kockázati tőkealap-kezelő, amikor az ő ötlete „tuti szuper”, és amúgy is milyen olcsón megkapta a százalékot, miközben ebből 1000%, hogy unikornis lesz? Amúgy is csak sok adminisztráció lesz belőle. Gergely Balázs, a Vespucci Partners kockázatitőke-alap befektetőjének, a Corvinus Egyetem oktatójának írása.

Bővebben

Magyar startup nyert díjat Európa vezető energetikai kiállításán  

Rendkívül sikeres félévet tudhat maga mögött a Startup Campus németországi irodájának portfólióvállalata, a MET3R. Innovatív megoldásaikat Európa vezető energetikai szakkiállításán, az Enlit Europe frankfurti állomásán mutatták be. A rendezvény keretében a Four D’s Pitching Festival egyik előadójának is beválasztották őket, ahol megnyerték a “Demokratizáció” kategóriát.

Bővebben

Ismét milliókat érhet egy kiváló innovatív ötlet!

Újra kiírják az idén tavasszal első alkalommal megrendezett START ösztöndíjprogramot, amely most is a fiatalok startup vállalkozásának létrehozását támogatja. A program során az anyagi támogatás mellett intenzív képzés és mentorálás is vár a legkreatívabb ötletgazdákra. A Nemzeti Tehetség Központ szakmai együttműködő partnere ezúttal is a Design Terminal. Jelentkezni december 20-ig lehet a startprogram.designterminal.org oldalon.

Bővebben

Magyar startup kapott lehetőséget, hogy előadjon a világ legnagyobb technológiai konferenciáján

Nem sokkal azután, hogy élővideó stúdió applikációját elérhetővé tette a RECnGO a Huawei AppGallery-ben, meghívás is érkezett a techóriástól amiben azt kérték: csatlakozzon a magyar startup hozzájuk a 2022-es lisszaboni Web Summit színpadán. Egy csapással a cég egy nagy álma vált valóra – mégis valami más miatt is izgalmas volt ez a meghívás a RECnGO csapat számára.

Bővebben

A SPAR és a Munch együtt tesz az élelmiszerpazarlás csökkentéséért

A hazai üzletlánc vásárlói is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél kevesebb élelmiszer landoljon a szemetesben: a SPAR a Munch online platformmal karöltve szorítja vissza az élelmiszerpazarlást, ennek köszönhetően a vevők kedvezményes áron juthatnak jó minőségű termékekhez. Az ételmentő szolgáltatást 2022. november 3-ától Budapest XI. kerületében, valamint Szegeden és Hódmezővásárhelyen tesztelik.

Bővebben

Franchise programmal jön Magyarországra a nemzetközi logisztikai vállalat

Sikeres tesztidőszakot követően hivatalosan is elindította Magyarországon DODO Partner franchise kezdeményezését az előrejelzéseken és a forgalmi adatok valósidejű elemzésén alapuló, aznapi kiszállítási feladatokat végző nemzetközi logisztikai vállalat, a DODO. A program célja a vásárlók még hatékonyabb kiszolgálása a futárkapacitások bővítése révén, valamint a távolabbi régiók kézbesítési feladatainak megkönnyítése. A vállalat saját ügyfélkörével és a szükséges know-how-val segíti franchise-partnereit. A franchise-modell bevetésével gyorsabbá és egyszerűbbé válhat a partnerekkel folytatott együttműködés.

Bővebben

A JunctionX ismét hazánkra irányította a nemzetközi techközösség figyelmét

Közel 70 országból rekordszámú, összesen 722 induló regisztrált az idei JunctionX Budapest hackathonra. A kétnapos innovációs versenyen az Antavo, a SEON és a Wise kihívásait kellett teljesíteni a mindennapi életünket érintő problémákra választ adó technológiai projektek megalkotásával. Összesen 40 pályamunkát értékelhetett a zsűri: az abszolút győztes a magyar Gaia lett, egy olyan megoldással, amely képes kiszűrni a weboldalakra tisztességtelen szándékkal érkező felhasználókat, míg a közönségdíjat a gyanús tranzakciókat lefülelő GeoSnatcher érdemelte ki. A top 5 csapat a közel négymillió forintos összdíjazás mellett értékes szakmai kapcsolatokkal is gazdagodott.

Bővebben
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások