Hirdetés

Minden vállalaton belüli kommunikációs bakit kiküszöböl a Talk-A-Bot új terméke

Március 20-án került megrendezésre a budapesti Microsoft irodában az a nagyszabású workshop, amely a digitalizáció különböző szegmenseit vette górcső alá. Az előadások olyan kulcstémák köré szerveződtek, mint az iparban megjelenő mesterséges intelligencia, hatékonyságnövelés, automatizáció és a biztonságnövelés.

Hirdetés

A resztvevők többek között Kerényi Tamás előadását is meghallgathatták a rendezvényen, melyben a chatbotok vállalaton belüli kommunikációs hatékonyságnöveléséről beszélt. Az előadása után startupjuk missziójáról és méltán sikeres termékeikről, valamint a Microsofttal való stratégiai együttműködésükről beszélgettünk.

Mit érdemes tudni a Talk-A-Botról azoknak, akik először találkoznak ennek a sikeres startupnak a nevével?

Legrövidebben a mottónkkal tudom összefoglalni a missziónkat: Creativity is our privilege, let the robots do the rest! Ezért érdemes ugyanis chatbotokat használni, és mi azon dolgozunk, hogy ez minél szélesebb körben teret nyerjen. Az emberi erőforrás minden vállalat egyik legértékesebb része, akiket érdemes kreatív feladatokkal foglalkoztatni, hiszen az automatizálás és a mesterséges intelligencia napjainkban eljutott arra a szintre, hogy képes költséghatékonnyá tenni és felgyorsítani egy sor vállalati tevékenységet, miközben a személyes kapcsolatot sem veszítjük el és a felhasználói élmény is sokkal jobb. Egyre több nagyvállalat gondolkodik hasonlóan, így lett ügyfelünk az Erste Bank Hungary, a Nemzeti Közművek, az Árkád, a Praktiker vagy épp a Heineken Hungary is.

Előadásodban sokat beszéltél arról, hogy hogyan segítitek a dolgozók digitális kommunikációját. Hogyan foglalnád össze ennek az esszenciáját?

A válaszunk egy szó: CHEQ – a legújabb, belső vállalati kommunikációt segítő termékünk, mellyel a kékgallérosokkal való dialógust tesszük hatékonnyá. Bár szinte már mindenkinek van okostelefonja, ezeken a területeken sokszor még mindig “középkori módszerekkel” történik a párbeszéd. A cél, hogy vállalatoknak egy könnyen kezelhető, testreszabható eszközt adjunk, amin keresztül hatékonyabb az információáramlás. A platform viszont nem csak a kékgallérosokat integrálja, hanem ezen keresztül minden munkavállalót beosztástól és eszközállománytól függetlenül, akik egyszerre értesülhetnek a céges információkról.

A CHEQ által nincs szükség új csatornára – a cég több, már létező és a munkavállalók életének részeként működő alkalmazáson keresztül szól a dolgozókhoz, nem kér extra figyelmet a tőlük.

Ezen kívül milyen lehetőségeket kínál a Talk-a-bot a kommunikáció hatékonyságnövelésére – akár avállalaton kívüli kommunikációt is beleértve?

A chatbotokkal egy olyan kommunikációs eszközt adunk a vállalatok kezébe, mellyel személyre szabottan beszélgethetnek a már meglévő vagy potenciális ügyfeleikkel teljesen intuitív és automatizált módon. Mindezt egy olyan felületen, amit mindenki ismer és nap mint nap használ. Ez a fajta kommunikció költségmegtakarítást jelent a telefonos ügyfélszolgálattal szemben, hiszen a chatbot 0-24-es elérhetőséget és azonnali válaszadást biztosít. Emellett konverziót növel és cross-marketing lehetőségeket biztosít, sőt a akár teljes marketingautomatizációt is lehetővé teszi. A felhasználók big data alapú profilozásásal pedig relevánsabb kommunikációs üzeneteket küldhetünk ki, mint korábban bármikor.

Vállalaton belül a fent említett CHEQ termékünket emelnénk ki. A CHEQ tökéletesen alkalmas arra, hogy a cégben felmerülő ad-hoc problémákat kezelje, eltoljon egy műszakkezdést, vagy egy komplett csapatot hívjon más helyszínre. A CHEQ révén a munkavállaló hozzáférést kaphat az őt érintő személyes információkhoz, mint az adott havi keresete, szabadnapjainak száma és proaktívan szervezheti a munkán kívüli idejét, például a szabadság kérelem beadását, betegszabadság bejelentését illetően.

Mik a Microsofttal való együttműködéseteknek a legfontosabb sarokpontjai?

Közös értékesítési lehetőséget (co-sell) biztosít nekünk a Microsoft. Ez azt jelenti, hogy közös értékesítési stratégiát folytatunk – egymás termékeit és szolgáltatásait támogatjuk, és ajánljuk minden esetben, ha az a potenciális ügyfélnek releváns. Ezen túl pedig az általuk nyújtott Azure felhőszolgáltatása garanciát ad nekünk arra, hogy a lehető magasabb minőségen tudjunk szolgáltatást biztosítani különböző cégeknek a világ minden pontján. Nekünk nagyon sokat jelent, hogy a világ egyik legnagyobb techcége a hátunk mögött van, mint stratégiai partner a kelet-közép európai régióban.

Milyen élmény volt előadni és reszt venni a Microsoft által megrendezett digitális szakmai napon?

Azért volt különleges élmény és nagy megtiszteltetés a számunkra, mert olyan Microsoft partnerekkel találkozhattam, akik aktívan szeretnének részt venni cégük digitalizálásában és nyitottak a technológiai újdonságokra. Kiváló szervezés volt, sok kiváló előadással.

Hirdetés

Engedélyt kapott Európa első blokklánc alapú neobankja – magyarok fejlesztik

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén Európa első blokklánc alapú neobankja, a BENKER. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott neobank, a BENKER új világrendet hoz a pénzügyek világában: a technológián keresztül garantál teljes kontrollt és önrendelkezést ügyfeleik pénzügyeik felett.

Bővebben
Hirdetés

A bankrendszer digitalizációjának állóvizét a pandémia és a fintech innovációk is felkavarták

A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendjeit bemutató videó sorozatának legújabb adásában a bankszektor pandémia alatti és az ezt követő digitalizációs kihívásait ismertetjük a 2019. október 31-én a 120 takarékszövetkezetből álló Takarékbank csoport és az FHB Bank cégjogi egyesülésével létrejövő Takarékbank Zrt. példáján keresztül. Digitális rock and roll Míg előtte leginkább a személyes kapcsolatokra

Bővebben

Érkezik a metaverzum a munkahelyekre az iskolákba, de még az egészségügybe is

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárlás, közösségi programok vagy éppen utazás élményére. Az eredmény: érkezik a metaverzum a munkahelyekre és az iskolákba, de még az egészségügybe is, vírusként terjed a VR a kereskedelemben és az ingatlanpiacon is. A Protechtor szakértői összeszedték a következő évek legfontosabb trendjeit a területen, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő tech szegmensről van szó: 2030-ra ugyanis már közel 1200 milliárd dolláros piacon osztozhatnak a VR/AR fejlesztések úttörői.

Bővebben

Három Vespucci Partners cég vett részt a CES-en

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben

Kriptovalutázó startupokat támadnak a hekkerek

Kis és közepes méretű vállalkozások elleni támadássorozatra bukkantak a Kaspersky szakértői. A fejlett állandó fenyegetésekkel támadó BlueNoroff hekkercsoport támadásai következtében az áldozatok komoly kriptovaluta-veszteségeket szenvednek el világszerte. A SnatchCrypto nevű kampány célpontjai olyan vállalatok, amelyek a tevékenységük jellegéből adódóan kriptovalutákkal és okos szerződésekkel, decentralizált finanszírozással (DeFi), blokklánc technológiával és a FinTech iparággal foglalkoznak.

Bővebben

A környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt a házigazda MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

Bővebben