Hirdetés

Már a béta fázisban piacvezető lett a startup fejlesztése

A Spomoco (SPOrty MOtivated COmmunity) csapata rekreációs sport edzőknek, jógaoktatóknak és edzőtermeknek készít egy új generációs menedzsment szoftvert. A cég alapítói a Startup Campustól és a Hiventurestől kapott befektetés után élesben indította el a terméket a piacon. Már az béta teszt fázisban meghaladták a hasonló szoftverek regisztrációját, ezzel piacvezetőkké lettek.

Az alapítók maguk is rendszeresen sportolnak, és első kézből tapasztalták, hogy milyen hatással van a mozgásszegény életmód az emberek testi és lelki egészségére. A cég fő küldetése, hogy a lehető legtöbb ember kezdje el a sportolást, találja meg a saját céljait, motivációját és élvezze a mozgás örömét.

Bár a világ az egyre nagyobb elszigetelődés, individualizmus felé halad – így lehet egyre népszerűbb az e-sport, vagy a virtuális edzők, online kurzusok – az alapítók szerint ez ellentétes az emberi természettel, alapszükségletekkel. Az alapgondolat éppen ezért arra a tudományos tényre épül, hogy a testi és lelki egészség fő alappillére az aktív mozgás és szociális élet. A Spomoco egy modern eszközzel ezt az ősrégi alapösztönt, alapszükségletet elégíti ki. Az együtt sportolás az egyik legjobb közösségi élmény, mely még egészséges is.

Az emberek tömegeinek mozgatásában az edzőknek kiemelt szerepük van, ezért a Spomoco nekik nyújt segítséget az ügyfelek és órák menedzselésében, az ügyfelek motivációjának fenntartásában és a közösség kialakításában. Az edzők így kevesebb adminisztrációval, többet kereshetnek, maguk is motiváltabbak lesznek, több idejük, energiájuk marad a vendégekre és nem utolsó sorban fentebb tudják magukat pozícionálni, hiszen egy olyan új, menő eszköz kerül a kezükbe, amit eddig csak a legnagyobb termek tudtak maguknak megengedni.

A Spomoco nem titkolt célja, hogy egyre több, iskolapadból kikerült edzőt motiváljon arra, hogy saját szervezésben órákat tartson, vállalkozást indítson akár a fő munkája mellett is.

A Spomoconak már applikációja is van, amin keresztül a sportolók be és le tudnak jelentkezni az órákra, kezelik a bérleteiket, értesítéseket, emlékeztetőket kapnak és hamarosan látják az eredményeiket is, illetve az edzőtársaik eredményeit.

A startup fejlesztése több szempontból is több a hagyományos bejelentkező szoftvereknél. A régebbi típusú megoldásokkal ellentétben tudja kezelni azt, hogy ma egy edző már legtöbbször nem egy helyen dolgozik, hanem több helyszínen, több teremben, sőt e mellett akár saját szervezésben órákat is tart. Mindezt az app egy helyen tudja menedzselni. A rendszer lehetőséget nyújt arra is, hogy ezek az edzők együttműködjenek, órákat osszanak meg, közösen toborozzanak ügyfeleket, de egy különválás után külön-külön is tudják folytatni az üzletüket.

A másik kiemelt terület, hogy az edzőknek segít kiépíteni a közösséget maguk körül és fenntartani a motivációt az ügyfelekben. Több jelenlegi és jövőbeli funkció segíti pl az ügyfeleket abban, hogy a kedvenc ismerőseikkel, barátaikkal edzhessenek együtt, egymást motiválva.

Az alapítók nagy figyelmet fordítanak arra, hogy az ügyfelek szeressék az applikációt.

Tapasztalat, hogy az edzők legnagyobb félelme, hogy egy új szoftver bevezetésével elvesztik az ügyfeleik egy részét. Szerencsére a valós tapasztalatok pont az ellenkezőjét mutatják. A Spomoco-t használó termek és edzők mind az ügyfélkörük és bevételük emelkedéséről számolnak be már a szoftver bevezetése után 2-3 hónappal is.

A GDPR az edzőket és stúdiókat is érinti, szerencsére a Spomoco-t használók nyugodtak lehetnek emiatt is, hiszen a rendszer már az alapjaitól a legszigorúbb adatkezelést szem előtt tartva lett kialakítva. A felhasználók tehát nyugodtak lehetnek, hogy egy esetleges ellenőrzés, vagy incidens esetén a szoftver biztos hátteret nyújt.

Az értékesítés leginkább online módon történik egy teljesen automatizált rendszerben, de 2019-ben több közepes és nagyobb edzőközponttal is offline és online együttműködést terveznek. Az egyik legnagyobb hazai edzőközponttal már februárban elindul egy közös kampány. A szoftver árazása is egyedi a piacon, ún. FAIRPAY rendszerű. Az edzők feltöltőkártyákat vesznek, mellyel csak a megvalósult foglalások után fizetnek. A havidíjas konstrukciókkal ellentétben itt hatalmas előny, hogy az edzők itt csak akkor fizetnek a szoftver használatáért, amikor a vendégük fizetett az óráért. Ha tehát az edző, vagy terem nyáron kevesebb órát tart, vagy kevesebb a vendége, a szoftverért is kevesebbet fizet. A hazai indulás után év végén a külföldi piacnyitás következik, de egyébként az applikációnak már most vannak külföldi felhasználói.

Újra Budapestre jön a millió dolláros startup verseny!

Budapest újra a startupok versengésének középpontjába kerül, amikor az idei évben is megrendezik a világ egyik legnagyobb startup eseményét, a Startup Világbajnokságot. Ez a megmérettetés olyan fiatal tehetségeknek kínál lehetőséget, akik nem csupán innovatív ötleteiket és technológiai fejlesztéseiket akarják bemutatni, de nemzetközi kapcsolataikat fejleszteni szeretnék.

Bővebben

Most bárki elsajátíthatja a takarékos vezetés technikáját a hazai startupp

A takarékos vezetés sokak által ismert, de a gyakorlatban kevésbé alkalmazott technika. Dacára a statisztikáknak, amelyek rendre bebizonyítják, hogy a tudatos odafigyelés a megspórolható üzemanyagon túl az autók műszaki állapotára, a sofőrök mentális egészségére is pozitív hatással bír. Pont ezek miatt tartja fontosnak ennek az energiatakarékos szemléletnek a terjesztését a hazai közösségi autózás elindítója, a GreenGo is. A szolgáltató idén augusztusban nem csak az autózásra vonatkozóan, hanem tágabb értelemben is szeretné felhívni a figyelmet az energiatakarékosság fontosságára. Ennek érdekében a saját Facebook oldalán, játékos formában olyan tényeket oszt meg a követőivel, amelyek ismeretében ők is tudatosabb energiafelhasználók lehetnek.

Bővebben

Hazai szinten is vannak ígéretes MI fejlesztések

A mesterséges intelligencia korába léptünk, ami számos kérdést felvet – többek között azt, hogy a nagy technológiai cégek által kifejlesztett megoldásokat hogyan tudják a kisebb, akár induló startupok használni. Hazai szinten is vannak már ígéretes megoldások, amelyek az MI-t alkalmazzák, például a betegségek felismeréséhez, a növényi kártevők ellen bevetett robotoknál, a textilhulladék újrahasznosításához vagy éppen egyedi fotóadatbázis létrehozásához.

Bővebben

Hét innovatív korai fázisú csapat kapott befektetést

Az OXO csoport az elmúlt két évben az érettebb technológiai cégek akvizíciója, illetve az ilyen cégekbe irányuló tőkebefektetések mellett a korai fázisú innovatív vállalkozások finanszírozására irányuló tevékenységét is fenntartotta. Az OXO Labs az elmúlt időszakban hét innovatív vállalkozással jutott el a befektetési megállapodás aláírásáig, illetve az egyes befektetési összegek folyósításáig mindösszesen 370 millió forint értékben.

Bővebben

Idén is lesz Ideathon: fókuszban a jövő

Immár ötödik alkalommal rendezik az Ideathon 5.0 ötletversenyt Győrben. A résztvevők ebben az évben a jelenben már észlelhető, de igazán a jövőben realizálódó problémák megoldásaira tesznek kísérletet.  Újdonság,  az eddigi megszokott gyakorlattól eltérően, hogy először öt dedikált altémakörben kerülnek problémák feltárásra illetve megfogalmazásra, majd a csapatalkotás követően kezdődik az adott ötlet kidolgozása. A győztes csapat minden tagja részesül egy 100 000 forint értékű elektronikai vásárlási utalványban és még sok minden másban.

Bővebben

Átadták a magyar startup által fejlesztett növénytermesztő konténer farmot

Április 26-án átadták a Green Drops Farm Kft. legújabb, saját fejlesztésű növénytermesztő konténer farmját. A debreceni startup által megálmodott és forgalmazott saját fejlesztésű növénytermesztő konténer farm újdonságnak számít Magyarországon, a konténerben ugyanis hidropónikus technológiával működő tornyok találhatók, amelyekben salátafélék, fűszernövények termelhetők talaj nélkül, tápoldatos vízben.

Bővebben

Budapest lehetne az új Boston? – Mit tanulhatunk az amerikai startup-ökoszisztéma történetéből

Budapesten, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Auditóriumában tart előadást az innováció és tech-guru szerző, a MIT Technology Review és a Business Week tech-rovatának korábbi főmunkatársa, Robert Buderi. Az újságíró, szerző legújabb könyve, a Where Futures Converge: Kendall Square and the Making of a Global Innovation Hub kapcsán látogat a magyar fővárosba, május 4-i nyilvános előadásában arról beszél majd, hogy hogyan lehetne létrehozni a bostoni példából tanulva virágzó és fenntartható startup-ökoszisztémát Budapesten.

Bővebben

A startupok zöld technológiára és AI-ra összpontosítanak a fenntarthatóság érdekében

Az üzleti világ lassulása és az óvatosság miatt a befektetők kihívást jelentenek a startupok számára. Az innováció azonban kulcsszerepet játszhat a gazdasági fellendülésben. A hazai nagyvállalati inkubátor, a start it @K&H a tudásmegosztás és a kapcsolatépítés felgyorsításával segíti a legújabb 12 csapatát, hogy átlendülhessenek a kihívásokon. Az immár tizedik inkubációs program, amely márciusban zárult, főleg a környezetbarát megoldásokra és a mesterséges intelligencia alkalmazására összpontosított.

Bővebben

Megérkezett Magyarországra a Lightyear – korlátlan hozzáférést biztosít a tőzsdékhez, rejtett díjak nélkül

A Lightyear, az ex-TransferWise alapítói által létrehozott európai befektetési platform, ma bejelentette magyarországi indulását. A platform az első olyan eurózónán kívüli terjeszkedése, amely lehetővé teszi, hogy felhasználói többdevizás számlájukkal korlátlan hozzáférést kapjanak a globális tőzsdékhez, miközben elkerülik a rejtett díjakat. A Lightyear eddig már 35 millió dolláros befektetést vonzott be, befektetői között olyan nagy nevek találhatók, mint a Lightspeed Venture Partners és Sir Richard Branson. A magyarországi indulás újabb lépést jelent a cég globális terjeszkedésében, amelynek célja, hogy az európai befektetési piac meghatározó szereplője legyen.

Bővebben
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások