Hirdetés

Tizenkét magyar startup épített kapcsolatokat az USA-ban

Az INPUT Program és az Express Innovation Agency közös szervezésében tizenkét magyar innovatív vállalkozás szerezhetett elsőkézből tapasztalatot, alakíthatott ki közvetlen kapcsolatokat és ismerhette meg a befektetői piacot az Amerikai Egyesült Államokban.

Hirdetés

A mintegy kéthetes, 2022. január 3 – január 14. közötti tanulmányútra kétkörös kiválasztást, több tanácsadási és képzési alkalmat követően jutottak el a szerencsés startupok, akik így a világ egyik legjelentősebb technológiai show-ján, a CES-en, valamint ezt követően a Szilícium-völgyben tehettek szert értékes tudásra.

Az INPUT Program nemzetközi mentorhálózatának helyi tagja, Bill Kenney, személyes visszajelzést adott a csapatoknak

A technológia eseménnyel párhuzamosan megrendezett Pitch Global befektetőkből álló zsűrije előtt is bemutathatták fejlesztéseiket a csapatok

Angyalbefektetőkkel tárgyalnak a startupok a Szilícium-völgyben

A rendkívül intenzív program alatt szervezett találkozókon, mentorálási alkalmakon és pitch eseményen vehettek részt a startupok, de ellátogattak több akcelerátorhoz és innovációs ökoszisztéma szereplőhöz is, ahol még közelebbi képet kaphattak az amerikai egyesült államokbeli piacra lépés sikerének feltételeiről, a cégalapítás, adózás kérdéseiről, a befektetőszerzés sajátosságairól.

Hogyan értékelték a kint töltött időt és milyen tapasztalatokkal, kapcsolatokkal gazdagodtak a tanulmányút alatt a startupok képviselői? Kiderül összefoglaló videóból!

Résztvevő startupok

 • Bitninja – Integrált felhőalapú biztonsági megoldás, amely hasznosítja a legerősebb védelmi mechanizmusokat. A védett szerver megtanul, megjegyez minden támadást, így a pajzs egyre erősebb lesz.
 • DP InnovationsÚjgenerációs légúti inhalátor, mely porlasztásos technikával juttatja a hatóanyagot a páciens tüdejébe. A gyógyszer mennyisége valós időben módosítható és minden roham nyomon követhető.
 • Haris Digital – Mesterséges intelligencia alapú megoldás, amely a régi gyártóberendezést is képes felokosítani költséghatékony érzékelőkkel, így a vállalatok könnyen összegyűjthetik a kívánt termelési adatot, ezzel javítva a hatékonyságot.
 • IMM Data – Termelésoptimalizálás és hatékonyságnövelés a műanyag-, fém- és élelmiszeripari gépek adatainak összegyűjtésének és feldolgozásának segítségével.
 • Maxwhere– Virtuális terekből álló, sokoldalú platform, amely a fizikai tér illúziójával segíti a könnyebb befogadást és ezáltal a hatékonyabb munkát, oktatást vagy prezentációt, miközben tökéletesen kiegészíti a meglévő szoftvereket és élményszerűvé teszi használatukat.
 • Mindrove– Hordozható bioszenzoros készülékek fejlesztésével foglalkoznak. Köztük a neuroLeet projekttel, melynek célja mentális tréning biztosítása e-sportolóknak.
 • Mollia – Adaptív, tanítható szoftver virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. Legfontosabb újdonsága egy nyelvszerű tanulási rendszer, amely a mozgást geometriai építőelemek egységes rendszerében írja le. Segítségével hétköznapi emberek is részt tudnak venni a jövő humanoid robotjainak tanításában, amely drasztikusan fel tudja gyorsítani a robotikai fejlesztéseket.
 • Munch – Élelmiszermentési platform, amin keresztül vendéglátóhelyek és boltok
  kedvezményesen értékesítik az el nem adott, de jó minőségű ételeket.
 • Refilamer– A ReFilamer csapata olyan üzleti és otthoni felhasználású gépeken dolgozik, amik minden felhasználó számára lehetővé teszik, hogy akár otthoni körülmények között műanyag hulladékból filamentet, azaz 3D nyomtatási alapanyagot állítsanak elő.
 • Scraping Robotics – Kézi hántolást kiváltó gyártástechnológiai fejlesztés, melynek célja csökkenteni a karbantartásra szánt állásidőket, illetve az új alkatrészek előállítási idejét.
 • SkillX – A SkillX egy innovatív HR-tech szoftver, egy újragondolt munkaerő-piaci módszertan, amely globálisan objektív és fenntartható HR ökoszisztémát hoz létre a digitális térben.  Egyedülállóan innovatív eszközeivel hidalja át az emberi erőforrások, az oktatás és a munkaerőpiac közötti szakadékot az egyes személyek foglalkoztathatóságának mérése és fejlesztése révén.
 • Smapplab – Valós idejű döntéstámogatás, kártevő megfigyelés és hatékony védekezés gazdák számára a kártevők elleni védekezéshez.

Az INPUT Programról

Az INPUT Program célja, hogy komplex szolgáltatási portfóliója, szakértő kollégái és széles hazai és nemzetközi kapcsolati hálója révén hozzájáruljon a magyarországi IKT startup ökoszisztéma fejlődéséhez, ösztönözze új innovatív vállalkozások elindítását, elősegítse sikeres külpiaci szereplésüket. Ennek érdekében térítésmentes szolgáltatásokat biztosít az érdeklődők számára, köztük üzletfejlesztési tanácsadást, gyakorlatorientált képzéseket, nemzetközi mentorokat és külpiaci megjelenési lehetőségeket.

Az Express Innovation Agency-ről

Az Express Innovation Agency, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal innovációs szolgáltató leányvállalata, egy hosszú építkezés következő jelentős mérföldköveként jött létre. Feladata az innovációs ökoszisztéma aktív támogatása az utánpótlásneveléstől a nemzetközi piac kapujáig. Új tehetséggondozó programokkal, ​innováció népszerűsítéssel, képzésekkel, mentorációval a legfiatalabbakat is megszólítja, valorizációval, mentoringgal, inkubációs támogatással a növekvő vállalkozásokat segíti, nemzetközi kapcsolatokkal, európai forrásokra való felkészítéssel a következő szintre lépést ösztönzi. Az ügynökség célja – tudományterülettől függetlenül – a teljes ökoszisztémát segíteni az innováció magjának elültetésétől a piaci hasznosulásig, ezzel egy információs és támogató csomóponttá válni.

 

Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben
Hirdetés

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben

Az online marketing az új foci, mindenki ért hozzá – vagy mégsem?

A kkv-k körében is egyre népszerűbbek az online közösségi felületek könnyű, gyors és költéshatékony hirdetési megoldásai. A COVID időszakhoz hasonlóan pedig a mostani gazdasági környezetben is kritikus lesz a cégek működése szempontjából, hogy ki mekkora energiát fordít a márkaépítésre. A K&H szakértői azonban óva intenek a piackutatás és stratégiai tervezés nélküli, pár kattintással összerakott kampányoktól, ezek ugyanis egészen biztosan nem hoznak tartós eredményt.

Bővebben