Hirdetés

Virtuális túrával ismerték meg malajziai startupok Európát

Kilenc malajziai startup részvételével zajlott az első Discover Europe virtuális ökoszisztéma-túra a Startup Campus és a MaGIC malajziai innovációs központ szervezésében.

Hirdetés
A Startup Campus évek óta több országban alakít ki szoros együttműködést helyi inkubátorokkal, ezzel segítve a különböző régiók innovációs ökoszisztémái közti átjárást, és támogatva az arra kész startupok nemzetközi terjeszkedését. Idén ennek eredményeként, valamint a pandémia okozta digitális átállást kihasználva hozták létre legújabb white label programjukat, a Discover Europe virtuális üzleti túrát. A programot első alkalommal a MaGIC malajziai innovációs központtal együttműködésben, Global Market-Fit Programme: in Europe néven, kilenc malajziai startup és scaleup cég számára tartották. A résztvevő csapatok egy 7 hetes program során Budapesten, Berlinen és Londonon keresztül ismerkedhettek meg az európai startup ökoszisztémával és a számukra releváns célpiacokkal. Értékes kapcsolatokat alakítottak ki állami és piaci szereplőkkel, valamint helyi befektetők előtt prezentálhatták termékeiket, fontos visszajelzést kapva arra vonatkozóan, hogy fejlesztéseik mennyire állnák meg a helyüket Európában.

A programban résztvevő csapatok ezzel európai terjeszkedésük első lépését tették meg, amelyet a Startup Campus kínálta „soft-landing” programokkal folytathatnak.

„A Reneon Technologies csapatának nagy segítség volt, hogy beválogattak minket a Global Market-Fit Program: in Europe programba. Malajziából érkező startupként magas színvonalú, informatív és stratégiai megközelítést biztosított a startupunk európai uniós növekedéséhez. Olyan információkhoz jutottunk, amelyek egyébként, a világ másik felén nem lennének elérhetők egy cég számára. A 7 hetes program során virtuálisan Magyarországra, Németországba és az Egyesült Királyságba teleportáltunk, és Olívia (a Discover Europe programmenedzsere – a szerk.) segítségével üzleti kapcsolatokat és együttműködési lehetőségeket hoztunk létre EU-s partnerekkel. Az EU-ba készülő startupoknak és kkv-knak azt ajánljuk, hogy csatlakozzanak ehhez a programhoz, amely jelentősen fel fogja gyorsítani az ottani vállalkozásalapítás ütemét” – mondta Ashwin Menon, a programban résztvevő Reneon Techologies CEO-ja.
„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Startup Campus Global támogat minket a malajziai startupjaink számára 2020-ben szervezett európai piacra lépési kezdeményezéseinkben. Reméljük, hogy továbbra is kéz a kézben haladunk tovább, hogy a legjobb eredményeket érhessük el mind Európában, mind Malajziában” – tette hozzá KarSin Ng, a MaGIC Global Market-Fit programjainak menedzsere.
Hirdetés

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben
Hirdetés

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben