Hirdetés

Vajon mibe fektette a Szigetért kapott vagyonát Gerendai Károly?

Gerendai Károly két évvel ezelőtt adott túl tulajdonostársaival a Sziget Kft. 70%-án, ám ezidáig bizonytalan volt abban, hogy mibe fektesse ebből származó jelentős vagyonát. Kő Róbert javaslatára az általa vezetett 3 éve nemzetközi terjeszkedésben lévő, Dorsum nevű fintech vállalatra esett a választása a szigetes tulajdonostársaival együtt. 

Hirdetés

A Dorsum külföldön elsősorban digitális vagyonkezelési megoldásokat fejleszt bankoknak, a mostani befektetésből a cég további nemzetközi terjeszkedést finanszíroz majd, megtartva a korábbi core bizniszét. A Portfóliónak adott interjúban Gerendai arról számol be, hogy befektetése nagyobb részt érzelmi dontés volt, de tudatosan körüljárta a lehetőségek a többi tulajdonossal – Fülöp Zoltán, Lobenwein Norbert és Takács Gábor – együtt. Erős pro érvnek számít az, hogy magyar sztoriba szállnak be, ami már most is sikeresnek bizonyul, ráadásul nemzetközi relevanciával bír.

“Az innováció új lehetőséget kínálnak, de a hozamot nem kell miattuk kockáztatni, mert ott van a több, mint 20 éve működő core biznisz, ami a stabilitást biztosítja.”

– részletezte a fesztiválalapító a döntését.

A Dorsumot az a Kő Róbert alapította, aki más vonalon eddig is Gerendai üzlettársa volt, ő volt ugyanis a Costes luxusétterem egyik eredeti befektetője. A Dorsumot vezérigazgatóként továbbra is Kő fogja irányítani, de a fintech vonalhoz és szoftverekhez egyátalán nem értő Gerendai elmondta, hogy nagyon derűlátó azzal kapcsolatban, hogy a befektetett pénzen túl tudnak még hozzáadott értéket garantálni a csapat számára: “Én kifejezetten hiszek abban, hogy ha valaki kívülről jön egy új szektorba, akkor outsiderként lehetnek olyan meglátásai, amelyeken érdemes azoknak is elgondolkodni, akik már régóta űzik az ipart, mivel a szakértelem hajlamos együtt járni egyfajta csőlátással is.”

“A hatékonyság keresése sokszor a nyitott látásmód rovására megy, ezért még a legprofibb szervezetekbe is néha jól jön egy kívülről jövő, friss gondolat.”

– mondta el az interjúban. Hozzátette, hogy ezen kívül még a nemzetközi kapcsolati rendszerük is sokat érhet majd, viszont a napi ügymenetbe és a cég vezetésébe új tulajdonostársként semmiképp nem szeretnének beleszólni.

Kő Róbert megerősítette azt, hogy a Dorsum a kategóriájában egy nagyon látványos növekedést produkáló cég, és ebben az évben elérheti az 5 milliárd forintos árbevételt.

“Lényeges a növekedési ütem is, amit a Dorsum leírt az elmúlt három évben. Évről évre két számjegyű növekedést tudunk elérni árbevételben, profitban, és folyamatosan nő az ügyfélszám is, így új piacok felé is tudunk nyitni.”

A fejlesztés nagy része Magyarországon – Budapesten és Miskolcon – folyik, de vannak fejlesztőközpontok Erdélyben, Bukarestben, és Szófiában is. Magyarország, Románia és Bulgária mellett vannak ügyfeleik Ausztriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Horvátországban és Szlovéniában is. Nemrég a Közel-Keleten, az Egyesült Arab Emirátusokban alapítottak egy helyi free zone vállalatot, a Dorsum azon keresztül működik, így egyre több helyre kerülnek a cég ajánlatai. Ezek mellett egyre több megkeresést kapnak a Benelux államokból, Finnországból, Norvégiából is.

Bővebben: Portfólió

Kép: commons.wikimedia.org

 

 

Hirdetés

Engedélyt kapott Európa első blokklánc alapú neobankja – magyarok fejlesztik

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén Európa első blokklánc alapú neobankja, a BENKER. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott neobank, a BENKER új világrendet hoz a pénzügyek világában: a technológián keresztül garantál teljes kontrollt és önrendelkezést ügyfeleik pénzügyeik felett.

Bővebben
Hirdetés

A bankrendszer digitalizációjának állóvizét a pandémia és a fintech innovációk is felkavarták

A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendjeit bemutató videó sorozatának legújabb adásában a bankszektor pandémia alatti és az ezt követő digitalizációs kihívásait ismertetjük a 2019. október 31-én a 120 takarékszövetkezetből álló Takarékbank csoport és az FHB Bank cégjogi egyesülésével létrejövő Takarékbank Zrt. példáján keresztül. Digitális rock and roll Míg előtte leginkább a személyes kapcsolatokra

Bővebben

Érkezik a metaverzum a munkahelyekre az iskolákba, de még az egészségügybe is

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárlás, közösségi programok vagy éppen utazás élményére. Az eredmény: érkezik a metaverzum a munkahelyekre és az iskolákba, de még az egészségügybe is, vírusként terjed a VR a kereskedelemben és az ingatlanpiacon is. A Protechtor szakértői összeszedték a következő évek legfontosabb trendjeit a területen, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő tech szegmensről van szó: 2030-ra ugyanis már közel 1200 milliárd dolláros piacon osztozhatnak a VR/AR fejlesztések úttörői.

Bővebben

Három Vespucci Partners cég vett részt a CES-en

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben

Kriptovalutázó startupokat támadnak a hekkerek

Kis és közepes méretű vállalkozások elleni támadássorozatra bukkantak a Kaspersky szakértői. A fejlett állandó fenyegetésekkel támadó BlueNoroff hekkercsoport támadásai következtében az áldozatok komoly kriptovaluta-veszteségeket szenvednek el világszerte. A SnatchCrypto nevű kampány célpontjai olyan vállalatok, amelyek a tevékenységük jellegéből adódóan kriptovalutákkal és okos szerződésekkel, decentralizált finanszírozással (DeFi), blokklánc technológiával és a FinTech iparággal foglalkoznak.

Bővebben

A környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt a házigazda MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

Bővebben