Hirdetés

Ülő életmód? Számolj le a következményekkel!

A PhysioGuard az egészségmegőrzés területén korunk egyik legégetőbb problémájára fókuszál: az ülő életmód okozta egészségügyi következmények megelőzésére kínál megoldást. Tanulmányok bizonyítják, hogy modern kori életmódunk számos betegség okozója, és károsabb lehet a dohányzásnál is.

Egy átlagos, ülőmunkát végző irodai dolgozónak több mozgásszervi panasza van, mint bármely más szektorban dolgozó munkavállalónak (pl. építőipar, kereskedelem stb.). Életmódunk gyökeres változásának köszönhetően a hát- és derékfájás mára már a leggyakoribb megbetegedésnek számít a világon. Nemcsak mozgásszervi problémákra számíthatunk azonban, hogyha huzamosabb ideig ülve végezzük munkánkat, hanem ez okozhatja még a keringési rendszer elégtelenségét, emésztőrendszeri problémákat, koncentrációs zavarokat, illetve a teljesítőképesség romlását is.

Ezekre a „munkahelyi ártalmakra” és azok következményeire azonban egyelőre kevés figyelem irányul.

Az irodai egészségmegőrző-, well-being-, vagy ergonómiai programokat leghatékonyabban a megfelelő szakemberek bevonásával építhetjük fel. Szem előtt kell tartanunk, hogy a well-being sokrétű, és nemcsak a fizikai, hanem a mentális és szociális tényezők is szerepet játszanak jóllétünk és életminőségünk kialakításában.

Ezen szempontok finomhangolásával hozott létre a PhysioGuard egy olyan szakmai prevenciós programot, mellyel megelőzhetők az ülőmunka és a mozgásszegény életmód okozta ártalmak. Sőt mi több! A programmal növelhető a munkahelyi teljesítmény és a koncentrációs képesség is.

De hogyan néz ki egy ilyen program? Milyen elemei vannak?

A program alapját a mozgás, az edukáció, illetve az állapotfelmérések alapján történő tanácsadás adják. Az ajánlott napi testmozgás elvégzésén túl a PhysioGuard olyan prevenciós tornát is kínál, mellyel kompenzálhatók az ülőmunka következményei és javítható a testtartás. Ezekhez a cég több lehetőséget is biztosít: az irodába szervezett 10 perces – munkaállomás mellett is elvégezhető – preventív átmozgató tornák, a jóga, a pilates, a funkcionális edzés és a gerinctornák mind részei profiljuknak. Ezek azonban náluk nemcsak hagyományos módon, hanem online, rugalmasan kialakított órarenddel is megvalósíthatók.

Az edukáció a PhysioGuardnál a tudatosságra való figyelemfelhívást jelenti. Mindemellett olyan gyakorlat-orientált és praktikus tanácsokat adnak, melyek egyszerűen beépíthetők a hétköznapokba, minimális idő- és energia befektetéssel járnak, ugyanakkor jelentős életminőség javulás érhető el velük. Mindezt a mozgásszervi, dietetikai és pszichológiai területekre fókuszálva teszik. A mozgásszervi egészségmegőrzésen túl megtudhatjuk tőlük például, hogy milyen szempontokat kell szem előtt tartanunk táplálkozásunkban életmódunk függvényében, hogyan kezelhetjük a munkahelyi stresszt és az miként befolyásolja teljesítményünket és „well-being”-ünket.

Palettájukat színesíti, hogy a tornák, edzések, előadások, workshopok megvalósíthatók személyesen és online is, magyar és angol nyelven.

Kiknek szól a program?

Főként cégeknek, de vannak már online, magánszemélyek számára elérhető csomagjaik is. Ezen kívül tulajdonképpen mindenkinek, aki szeretné megőrizni egészségét és javítani életminőségén.

A cég jelenleg Magyarországon már több multinacionális vállalattal dolgozik együtt, ahol irodai ergonómia programokat, tornákat, előadásokat valósít meg. Felméréseik alapján programjuk megtartó erőt jelent a munkavállalók körében, így csökkenthető vele a fluktuáció, illetve motivációt jelent a pandémia után az irodába történő visszatérésben.

Mi van még a láthatáron?

Az alapító tagok, Angyal Adrienn, közgazdász, és Hetyey Veronika, gyógytornász-fizioterapeuta, számos további innovatív ötlettel szeretnék megújítani az egészségmegőrzést, a prevencióra helyezve a hangsúlyt, és széles rétegek számára, egy jól kialakított, interaktív platformon keresztül elérhetővé tenni egészségmegőrző programjukat.

„Tudjuk, hogy az egészségmegőrzés egy olyan terület, mellyel vállalati szinten foglalkoznunk kell, és minél korábban teszik meg ezt a munkáltatók, annál inkább lépéselőnyben lesznek versenytársaikhoz képest. Hogy jobban kiszolgálhassuk a vállalati szektort és magánszemély megrendelőinket, befektetőket keresünk további ötleteink megvalósítására.” – nyilatkozta Angyal Adrienn.

„Ha valaki igazán szívén viseli egészségének megőrzését, akkor folyamatosan bővülő programelemeink közül bátran válogathat. Igyekszünk a lehető legjobban alkalmazkodni a vállalatok és magánszemélyek igényeihez, a magas szintű professzionalitás fenntartása mellett.” – mondta Hetyey Veronika.

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben