Hirdetés

Svájci startupba fektet a Porsche

A zürichi WayRay a jövő technológiájaként holografikus kiterjesztett valóság head-up display fejlesztésével és gyártásával, valamint a virtuális tárgyak vezetői környezetbe történő integrációjával foglalkozik. A Porsche stratégiai főbefektetőként vásárolta be magát a WayRay-be a jelenlegi Series C támogatási körben.

Hirdetés

A finanszírozás teljes értéke körülbelül 69 millió euró. A Porsche mellett a WayRay-be fektetett még a Hyundai motor, a Jvckenwood, valamint számos befektetési alap, mint például az Alibaba csoport. A WayRay és a Porsche közötti együttműködés a „Startup Autobahn” innovációs platform részét képezi, amelynek stratégiai fejlesztése a jövőközpontú technológia előremenetelét segíti, főként az autóipar tekintetében. A WayRay számos különböző gyártóval dolgozik együtt, hogy a kezükben lévő technológiát bevethessék az autózás területén.

A zürichi központú WayRay jelenleg több mint 250 szakértőt alkalmaz, a vállalat irodái pedig megtalálhatók Oroszországban, Kínában és az USA területén is. A gyártás helyszíne Németország lesz, a munkák pedig 2019-ben kezdődnek. A piacon jelenleg elérhető head-up display szélvédőre vetítő kijelzőkhöz képest a WayRay megoldása sokkal kisebb, így pedig bármilyen modellbe beépíthető, a belső tér kialakításától függetlenül. A technológiát jelenleg a vezető és az utasok oldalán is tesztelik, a rugalmassága pedig különösen a vezetés automatizálásával nyit meg új kapukat a fejlesztők előtt. A Porsche célja, hogy folyamatosan kibővítse digitális szolgáltatásainak kínálatát a jövőben, a WayRay technológiája lehetővé teszi, hogy az új szolgáltatások vizuálisan is megjelenjenek a szélvédőn.

Forrás: Járműipar

Hirdetés

Világhírű nemzetközi befektető csapott le a magyar startupra

Az elektromosautó-flották számára útvonaltervezőt fejlesztő Volteumra a világ egyik legmeghatározóbb startup befektetője is felfigyelt. A korábban a Start it @K&H inkubátorban fejlődött csapat most bekerült a Techstars „Cities of the Future” akcelerátor programjába, ami  kifejezetten a smart mobility-vel és smart city-vel foglalkozó startupoknak szól. A részvételi lehetőség és a befektetés óriási lehetőséget ad a Volteumnak a növekedésre és a nemzetközi terjeszkedésre.

Bővebben
Hirdetés

Innovatív megoldás jön a mobilpiacon

Az telekommunikációs iparág vezető innovátorai, a Vodafone, a Qualcomm Technologies, Inc. és a Thales egyesítették erőiket, hogy bemutassanak egy olyan okostelefont, amely az ún. iSIM (az ieUICC GSMA specifikáción alapuló) technológiával működik. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a SIM-kártya funkcióit a készülék fő processzorába integrálják. Ezzel a bejelentéssel lehetővé válik a technológia kereskedelmi forgalomba hozatala mindazon készülékek esetében, amelyek a mobilszolgáltatásokhoz való csatlakozáshoz iSIM-et használnak.

Bővebben

Engedélyt kapott Európa első blokklánc alapú neobankja – magyarok fejlesztik

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén Európa első blokklánc alapú neobankja, a BENKER. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott neobank, a BENKER új világrendet hoz a pénzügyek világában: a technológián keresztül garantál teljes kontrollt és önrendelkezést ügyfeleik pénzügyeik felett.

Bővebben

A bankrendszer digitalizációjának állóvizét a pandémia és a fintech innovációk is felkavarták

A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendjeit bemutató videó sorozatának legújabb adásában a bankszektor pandémia alatti és az ezt követő digitalizációs kihívásait ismertetjük a 2019. október 31-én a 120 takarékszövetkezetből álló Takarékbank csoport és az FHB Bank cégjogi egyesülésével létrejövő Takarékbank Zrt. példáján keresztül. Digitális rock and roll Míg előtte leginkább a személyes kapcsolatokra

Bővebben

Érkezik a metaverzum a munkahelyekre az iskolákba, de még az egészségügybe is

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárlás, közösségi programok vagy éppen utazás élményére. Az eredmény: érkezik a metaverzum a munkahelyekre és az iskolákba, de még az egészségügybe is, vírusként terjed a VR a kereskedelemben és az ingatlanpiacon is. A Protechtor szakértői összeszedték a következő évek legfontosabb trendjeit a területen, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő tech szegmensről van szó: 2030-ra ugyanis már közel 1200 milliárd dolláros piacon osztozhatnak a VR/AR fejlesztések úttörői.

Bővebben

Három Vespucci Partners cég vett részt a CES-en

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben