Hirdetés

Partneri együttműködést kötött a CEU iLAB és a bécsi Entrepreneurship Avenue

Európa legnagyobb, korai fázisú startupokra fókuszáló rendezvénysorozata március 22-én veszi kezdetét.

Az Entrepreneurship Avenue Európa legnagyobb startup rendezvénysorozata a korai stádiumban lévő startup csapatok és a startup szcénába bekapcsolódni vágyó, vagy üzleti ötlettel rendelkező egyetemi és főiskolai hallgatók számára. Célja, hogy inspirálja, bátorítsa és támogassa a fiatalokat, hogy megtegyék első lépéseiket saját vállalkozásuk elindításához. A rendezvény a világ minden tájáról érkező résztvevőket alapítókkal, befektetőkkel és mentorokkal kapcsolja össze.

A különböző workshopok (The Labs) és a záró ’Pitch Day’ során a résztvevők megtanulják, hogyan fejlesszék és mutassák be ötleteiket; hogyan alapozzák meg, hogy elképzeléseikből életképes vállalkozás szülessen.

  • A március 22-én startoló ’Kickoff’ eseményen a résztvevők sikeres alapítók előadásaiból inspirálódhatnak, és megismerkedhetnek a Entrepreneurship Avenue és a startup ökoszisztémában rejlő lehetőségekkel.
  • Az online laborok (’Labs’) során (április 5-én és 26-án, valamint május 10-én és 24-én) a csapatok megtanulják egy saját vállalkozás indításának alapjait, és tapasztalt mentorokkal és pitch-trénerekkel kerülnek össze.
  • A rendezvény fináléján, a május 31-i konferencián mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy beindítsa karrierjét a startupok világában, lenyűgözze a zsűrit a pitchjével, értékes nyereményeket nyerjen, tapasztalt alapítóktól tanuljon, és elvegyüljön a startup ökoszisztéma tagjai között.

A CEU iLab egyetemi startup akcelerátorként és a korai fázisú startupok támogatójaként örömmel csatlakozik a bécsi eseménysorozathoz. A partnerség során az iLab szakmai tanácsadással és mentorprogramjának bevonásával segíti az eseményt abban, hogy az ötletekkel rendelkező csapatok május végére megismerjék a startuppá válás alapjait, és piaci visszajelzéseket is kapjanak. A partnerség egyben az iLab fokozottabb bécsi jelenlétét, mindenkori csapataik számára pedig az osztrák startup-ökoszisztémával való együttműködési lehetőségeket is jelenti.

Az Entrepreneurship Avenue mindenki számára nyitott és ingyenes, jelentkezni önállóan és csapattal is lehet. Minden élő esemény hibridként lesz megtartva, így az online jelenlét is biztosított mindenki számára.

Jelentkezni ezen a linken lehet: https://bit.ly/EAxCEUiLab

Hogyan építs lokális ökoszisztémát? A Nagyváradi Tech Hub példáján keresztül bemutatjuk

A romániai Nagyvárad történelmi okokból sokáig az olyan üzleti és IT fellegvárak, mint Bukarest vagy Kolozsvár árnyékában volt kénytelen élni. Ezen a helyi gazdasági szereplők a városvezetéssel összefogva próbálnak változtatni, és feltenni Nagyváradot a térképre. Ennek érdekében a politika nem rest megfogadni azt, amit a tőlük független szakemberek mondanak, és támogatni projektjeiket. A Nagyváradi Tech

Bővebben

Amíg nem sikerül skálázni az újságírók számát, addig a média kihagyott ziccer marad a startup-ökoszisztéma számára

Nagy szükség lenne egy virágzó, plurális médiakörnyezetre a startupvilágban, ami tisztítani tudja az ökoszisztémát, és ami rendszerszinten képes betölteni az ökoszisztéma fejlesztését szolgáló funkciók sokaságát. A közéletben az újságírók képesek ilyesfajta hatást elérni – csak az ottani piac éppenséggel nem kong úgy az ürességtől, mint a startupmédia.

Bővebben

Oszkó Péter: Még a startup-ökoszisztémában is csak szégyenlősen beszélünk a pénzügyeinkről

Az OXO vezetője szerint mindenki titkolja, hogy milyen értékelés mellett mekkora befektetést kapott, és hogy egy exitnél kinek mennyi jutott. Pedig ha transzparensen beszélnénk a pénzügyeinkről, segíthetnénk a szereplőknek abban, hogy jobb döntéseket hozzanak.

Bővebben

10 grafikon arról, hogy hogyan alakulnak az AI kockázati befektetések a világon és Európában

A generatív AI szárnyal, a startupok az applikációk világában keresik a mesterséges intelligencia felhasználását, az európai befektetések pedig az AI által optimalizált működést, a robotikát és a gyógyszerkutatást részesítik előnyben. Mutatjuk a Dealroom friss statisztikáit.

Bővebben

Hogyan legyél sikeres intézményi befektető nélkül Magyarországon? Bemutatjuk a Screvo-t

A különböző márkák nyereményjátékait egy platformra terelő Screvo alapítóit nem vetette fel a pénz – ahelyett azonban, hogy egyből egy intézményi befektetőhöz rohantak volna az ötletükkel, inkább tudatosan felmérték, hogy meddig ér a takarójuk, a piaci igények szerint fejlesztettek prototípust, és a befektetési feltételek teljesítése helyett a sales-re koncentráltak. Az eredmény: visszatérő multi ügyfelek, dinamikus

Bővebben

Változás az innovációs politikában: Lemondott Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, már meg is van az utódja

Csák azért mond le, mert szerinte a négy évre tervezett munkát két év alatt sikerült elvégezni, és átadná a stafétabotot a fiataloknak. Helyét Hankó Balázs eddigi innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár veszi át.

Bővebben

Honnan tudhatod, hogy jó startupalapító lehet belőled?

Legyél megszállott az ötleteddel kapcsolatban, mérd fel, hogy kik segíthetneked neked mentorként, az ördög ügyvédjeként és társalapítóként, valamint legyél kitartó, és úgy alakítsd az ötleted, hogy az tényleg a leendő ügyfeleid igényeit elégítse ki: ezek Zoe Hewitt, a londoni Sequoia Capital tehetségek felkutatásáért felelős alelnökének tippjei.

Bővebben

Harmadik éve stagnál a magyar startup-ökoszisztéma a StartupBlink jelentése szerint

A StartupBlink 2024-es ökoszisztéma-jelentésében az 50. legfejlettebb startup-ökoszisztéma a magyar. Hazánk legnagyobb előnye az üzleti tevékenységekkel kapcsolatos alacsony rezsiköltségek és az alacsony megélhetési költségeket, míg a legnagyobb hátránya az IT szakemberek kivándorlása. Mutatjuk a részleteket.

Bővebben