Hirdetés

Partneri együttműködést kötött a CEU iLAB és a bécsi Entrepreneurship Avenue

Európa legnagyobb, korai fázisú startupokra fókuszáló rendezvénysorozata március 22-én veszi kezdetét.

Hirdetés

Az Entrepreneurship Avenue Európa legnagyobb startup rendezvénysorozata a korai stádiumban lévő startup csapatok és a startup szcénába bekapcsolódni vágyó, vagy üzleti ötlettel rendelkező egyetemi és főiskolai hallgatók számára. Célja, hogy inspirálja, bátorítsa és támogassa a fiatalokat, hogy megtegyék első lépéseiket saját vállalkozásuk elindításához. A rendezvény a világ minden tájáról érkező résztvevőket alapítókkal, befektetőkkel és mentorokkal kapcsolja össze.

A különböző workshopok (The Labs) és a záró ’Pitch Day’ során a résztvevők megtanulják, hogyan fejlesszék és mutassák be ötleteiket; hogyan alapozzák meg, hogy elképzeléseikből életképes vállalkozás szülessen.

  • A március 22-én startoló ’Kickoff’ eseményen a résztvevők sikeres alapítók előadásaiból inspirálódhatnak, és megismerkedhetnek a Entrepreneurship Avenue és a startup ökoszisztémában rejlő lehetőségekkel.
  • Az online laborok (’Labs’) során (április 5-én és 26-án, valamint május 10-én és 24-én) a csapatok megtanulják egy saját vállalkozás indításának alapjait, és tapasztalt mentorokkal és pitch-trénerekkel kerülnek össze.
  • A rendezvény fináléján, a május 31-i konferencián mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy beindítsa karrierjét a startupok világában, lenyűgözze a zsűrit a pitchjével, értékes nyereményeket nyerjen, tapasztalt alapítóktól tanuljon, és elvegyüljön a startup ökoszisztéma tagjai között.

A CEU iLab egyetemi startup akcelerátorként és a korai fázisú startupok támogatójaként örömmel csatlakozik a bécsi eseménysorozathoz. A partnerség során az iLab szakmai tanácsadással és mentorprogramjának bevonásával segíti az eseményt abban, hogy az ötletekkel rendelkező csapatok május végére megismerjék a startuppá válás alapjait, és piaci visszajelzéseket is kapjanak. A partnerség egyben az iLab fokozottabb bécsi jelenlétét, mindenkori csapataik számára pedig az osztrák startup-ökoszisztémával való együttműködési lehetőségeket is jelenti.

Az Entrepreneurship Avenue mindenki számára nyitott és ingyenes, jelentkezni önállóan és csapattal is lehet. Minden élő esemény hibridként lesz megtartva, így az online jelenlét is biztosított mindenki számára.

Jelentkezni ezen a linken lehet: https://bit.ly/EAxCEUiLab

Hirdetés

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben
Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben