Hirdetés

Nyereséges üzleti évet zárt a Disney

Bár a bevétel csak minimális mértékben nőtt, mégis kétmilliárd dolláros nyereséget hozott össze az október elején zárult üzleti évében a The Walt Disney Company. A társaság két éve indította el Disney+ streaming szolgáltatását, aminek már 118 millió előfizetője van.

Hirdetés

Az október 2-án zárult üzleti évében 67,42 milliárd dolláros bevételt ért el a Disney, ez 3 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit. A társaság részlegei közül a „Media and Entertainment Distribution”, amelyhez a tévécsatornák és streaming videószolgáltatások is tartoznak 50,87 milliárd dolláros forgalommal zárta az évet, ami 5 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest. A „Parks, Experiences and Products” üzletág, ami a cég szórakoztató parkjait üzemelteti 16,55 milliárd dolláros forgalmat ért el, ami 3 százalékkal marad el az előző üzleti év eredményéhez képest.

A Disney ismét nyereségesen működik, a most zárult üzleti évben 2 milliárd dolláros profitot ért el a társaság, míg egy évvel korábban még 2,8 milliárd dolláros veszteségről számoltak be.

Az utolsó üzleti negyedévük is javuló eredményeket hozott, a bevétel például 26 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest és meghaladta a 18,5 milliárd dollárt. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a koronavírus-járvány miatti korlátozások feloldásával újranyitó szórakoztató parkok forgalma érthető módon látványos bővült, a negyedik üzleti negyedévben például majdnem dupláztak éves összevetésben.

Az október elején zárult 3 hónapos időszak egyik érdekes trendje, hogy jelentősen lelassult a streaming előfizetők számának növekedése. Míg az előző negyedévben még több mint 12 millió új felhasználóval gyarapodott a Disney+-t használók száma, addig az október elején zárult üzleti negyedévben mindössze 2,1 milliós növekedést értek el, így az időszak végére 118,1 millió előfizetőjük volt.

A társasághoz tartozó Hulu összesen 43,7, míg az ESPN+ 17,1 millió előfizetővel rendelkezett október elején. Ez azt jelenti, hogy összességében már közel 180 millió streaming előfizetőt szolgál ki a társaság. Összehasonlításként, a piac legnagyobb szereplője, a Netflix a harmadik negyedév végén 214 millió előfizetővel bírt.
Hirdetés

Az ember a kulcs, nem az ötlet

A hazai startup világban is megtalálhatók már az angyalbefektetők, a vállalkozások nagy része azonban még nem mindig tudja pontosan, hogyan és mikor lehet alkalmas arra, hogy tőkét kapjon tőlük a szintlépéshez. A Start it @K&H ezért a hazai angyalbefektetői szféra két közismert alakját látta vendégül, hogy tapasztalataikon keresztül mutassák be a kezdő vállalkozóknak az ilyen típusú forrásbevonás sajátosságait.

Bővebben
Hirdetés

A gyerekek digitális biztonságát védi egy magyar startup

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben

Balaton vibe, rövidnadrág és őszinte beszélgetések: ilyen volt az első Innovációs és Startup Napok a Balaton-felvidéken

Május közepén rendezte meg a PortusHome Coworking&Coliving, a StartITup Győr, az Input Program és a Draper Startup House az első közös eseményét Vászolyon. A startup ökoszisztéma szereplőit régiós, országos és nemzetközi szinten is összekötni szándékozó esemény elérte célját: őszinte, sallangmentes beszélgetések, baráti eszmecserék, fuckup storik és jobbító szándék jellemezte a 3 napos eseményt.

Bővebben

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben