Hirdetés

Megvannak az OTP Startup Program idei kiválasztottjai

Az OTP Bank startup programjában ezúttal kilenc, már működő termékkel rendelkező, növekedési szakaszban lévő innovatív technológiai vállalkozás vehet részt. A meghívott cégek a három hónapos program során a bank számos szakterületének támogatása mellett tesztelhetik termékeiket és szolgáltatásaikat, és bizonyíthatják érettségüket és rátermettségüket a bankcsoporttal való hosszabb távú együttműködésre is.

Hirdetés

Az OTP Bank immáron második alkalommal meghirdetett, startupokat támogató programjára tavaly októberben indult el a jelentkezés, és a lehetőséggel nagy számban éltek hazai és nemzetközi vállalkozások: 65 országból összesen 310 startup adta le nevezését. Az online interjúkat követően 30 cég képviselője kapott meghívást a január 16-17-én megrendezett Selection Campre, hogy bemutassák saját vállalkozásukat és bank számára javasolt fejlesztési ötletüket.

Végül a szakmai zsűri döntése alapján a legígéretesebbnek számító 9 startup, illetve scaleup fázisban lévő cég vehet részt a programban, akik a bankkal közösen megvalósított pilot projektekben fejleszthetik tovább megoldásaikat, és egyúttal bizonyíthatják termékeik, szolgáltatásaik illeszkedését a banki környezethez.

A bank összesen 5+1 témakörben várta a jelentkezőket: adatfeldolgozási és elemzési megoldások, ügyfélélmény és ügyfélkiszolgálás, belső hatékonyság, nyílt bankolás (Open Banking) és biztonság, termék innovációk, illetve ezekbe a kategóriákba nem sorolható, de a piac számára hasznos megoldásokkal kecsegtető újítások. A kiválasztott startupok tevékenysége is ezekhez a témakörökhöz kapcsolódik.

Az Alyne SaaS például a jogszabályi megfelelés és kockázatkezelés hatékony megvalósítására fejleszt digitális platformot, a személyi folyamatok és az ügyfélkapcsolatok újszerű kezelését pedig a SymbaSync és a Staffino támogatja. Előbbi a toborzási folyamatokat és a projektcsapatok összeállítását helyezi új alapokra, az utóbbi pedig a minőségmegőrzés és munkavállalói motiváció szempontjából fontos, innovatív ügyfélvisszajelző megoldást dolgozott ki. Hasonló körbe sorolható a Talk-A-Bot tevékenysége is: a nemzetközi sikereket elért magyar startup platformja széles körű funkciókat ellátó chatbotok építését és az ügyfélszolgálati feladatok automatizálását támogatja.

A Tresorit bizalmas fájlokhoz fejlesztett ki többszörösen díjnyertes, biztonságos felhőalapú tároló és fájlmegosztó megoldást, amely a bank számos területének napi munkáját teheti hatékonyabbá, az Evrotrust pedig a távoli ügyfélazonosítással és az elektronikus hitelesítési eljárásokkal kapcsolatos szolgáltatást nyújt, mely az online bankolásban nyithat új dimenziókat.

A Kasko biztosítóknak és partnereiknek nyújt segítséget rugalmas és újszerű biztosítási szolgáltatások kialakításában, a Bluecode pedig az üzletekben történő mobiltelefonos fizetést teszi még egyszerűbbé vonalkód szkennelésen alapuló mobil fizetési rendszerével. Végül, az energiatárolást forradalmasító magyar startup, a HeatVentors csapata olyan innovatív, fázisváltós hőtárolási megoldást tervezett, amely a bankfiókok és a banki irodaházak hűtését és fűtését újíthatja meg.

„A programra olyan érettebb vállalkozások jelentkezését vártuk, akik a klasszikus termék innováción túlmutató, átfogó fejlesztéseken dolgoznak, amelyek hosszú távon támogathatják a bankot működésének hatékonyabbá tételében, illetve még szélesebb ügyféligények kiszolgálásában. A bekerült vállalkozásoknak a három hónapos együttműködés során igyekszünk minél teljesebb szakmai támogatást nyújtani, és velük minél szorosabb együttműködést kialakítani.”

– mondta el Fischer András, az OTP Bank Retail Innovációs Főosztályának vezetője.

A hat ország (Németország, Ausztria, Bulgária, Magyarország, Nagy-Britannia, Szlovákia) 9 startupja március elején kezdheti meg a munkát, amelyhez az OTP Bank több szinten nyújt támogatást. A három hónapos együttműködési időszak során három tematikus héten is részt vesznek a cégek képviselői, ahol – az előzetesen felmért igényeikhez igazodó – tréningek, workshopok és egyéni mentori találkozók segítik őket ismereteik bővítésében. A nagyobb közönség számára is nyitott meetupok és az egyes programok vendégelőadói pedig további szakmai ismeretekkel és kapcsolatépítési lehetőségekkel szolgálnak majd számukra. A három hónap végén, május 23-án a cégek egy Demo Day keretében, szélesebb körben is bemutatják majd a pilot időszak tanulságait és az elért eredményeket.

Hirdetés

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben
Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben