Hirdetés

Magyar startupok mutatkozhattak be a TechStars-nak Budapesten

A Vespucci Partners szervezésében mutatkozhatott be kilenc hazai startup a TechStars torinói Smart Mobility akcelerátor vezetője, Martin Olczyk előtt.

Hirdetés

Június 8-i esemény Madaras Liz, a Poliloop társalapítójának bejelentkezésével kezdődött, hiszen a nemzetközi sikereket halmozó startup már a TechStars család része. A Vespucci Partners tavaly kötötte össze a feleket. Liz kifejtette, a TechStarsal való kapcsolatnak köszönheti, hogy kutatóból vállalkozó lett – olvasható a Vespucci Partners kockázatitőke alap-kezelő honlapján megjelent cikkben.

10-ből 9 startup érik be

Martin Olczyk, a Techstars Smart Mobility torinói akcelerátor vezetője személyes bemutatkozójában elmondta, hogy több startup iparágban is kipróbálta már magát. Külön kiemelte bukásait, és azt, hogy azokból is mennyit lehet tanulni, és hogy a startupoknak azt is meg kell tapasztalniuk, milyen az, amikor „pénzt égetnek”, amiből azonban az egész ökoszisztéma profitálhat. Ezt követően magát a TechStars családot és a bekerülés előnyeit és „terheit” ecsetelte.

A TechStars volumenében a legnagyobb inkubációs hálózat a világon, 18 ezer befektetőt kötnek össze éves szinten több mint 500 vállalkozással – mondta el Martin Olczyk. Ennek köszönhetően 2019 óta 1600 startup osztozhatott 18,2 milliárd dolláron, de a pénz mellett ugyanolyan fontos a hálózat és a tudás átadása. A Martin által felsorolt gigászi számok utóbbiak fényében kerülnek valóban helyükre, hiszen az akcelerációt megjárt projektek 84%-a aktív, vagy már felvásárolták, míg egyébként 10-ből csak 9 startup érik be – de.

A siker kulcsa a csapat

Martin szerint első körben négy dolgot néznek, mikor átvilágítanak egy startupot: 1. a csapatot, 2. a csapatot, 3. a csapatot és ezt követően: 4. a kellően nagy célpiacot. Ötödikként jön a traction és legutolsó helyen van csak az ötlet. Saját példájával illusztrálta, hogy miért így építik fel a rendszerüket. Szállodák számára fejlesztettek egy applikációt 2020 tavaszán, mikor is a turizmus bedőlt a Covid miatt, de nem estek kétségbe, hanem egy új termékre álltak rá, tehát pivotáltak, a váltás utáni termék 3000% növekedést produkált azóta. Végül arra kérte a csapatokat, hogy legyenek nyitottak, hiszen bármikor szükség lehet egy pivotálásra.

A hazai startupok állták a sarat

A ptichelések során sokféle termékkel, ötlettel és startuppal találkozhattunk, voltak most indulók és éves szinten millió dolláros forgalommal működő cégek. A teljes hazai ökoszisztéma büszkeségére sikerült a startupoknak olyan szakmai diszkurzust kialakítaniuk Martinnal, amivel a világ bármely helyén megállnák a helyüket. Nagyon reméljük, hogy legalább egyiküknek sikerül a megismételni a Poliloop Vespucci Partners segítségével elért sikerét, és bekerülni a TechStars családba.

A csapatokról

  • A Rollin a nagy e-roller bérlőket terelné mederbe töltőrendszerével.
  • BeamLive villámgyors, IoT alapú push kommunikációs platformot fejlesztett mobilokra, mely a konkorunseknél jóal gyorsabban működik.
  • Lockinvisible egy forradalmi nyeregtartó rúd kihúzásával használható kerékpár-lakat.
  • A Drone Detection, ahogyan neve is sugallja drónok felderítésével és adott esetben semlegesítésével foglalkozikegy forradalmi technológiával. Nem nehéz kitalálni, hogy esetükben lehet szó harcászati alkalmazásról is.
  • Dolphio Technologies egy fejlesztő csapat, mely egy olyan rendszerét mutatta be, ami a folyók PET-palack és más szennyeződéseit monitorozza intelligens kamerarendszerével, segítve a folyók megtisztítását.
  • Munch az élelmiszerpazarlást segíti visszafogni rendszerével, az éttermek a nap végén megmaradt ennivalójukat kínálhatják tört áron eladásra.
  • Compocity a komposztálást hozza be városi otthonainkba ökorobotjával és okosrendszerével.
  • Smapp Lab okosrendszere pedig a gazdákat segíti, akik valós idejű képet kaphatnak általa a kártevők mozgásáról.

(X)

Hirdetés

A gyerekek digitális biztonságát védi egy magyar startup

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben
Hirdetés

Balaton vibe, rövidnadrág és őszinte beszélgetések: ilyen volt az első Innovációs és Startup Napok a Balaton-felvidéken

Május közepén rendezte meg a PortusHome Coworking&Coliving, a StartITup Győr, az Input Program és a Draper Startup House az első közös eseményét Vászolyon. A startup ökoszisztéma szereplőit régiós, országos és nemzetközi szinten is összekötni szándékozó esemény elérte célját: őszinte, sallangmentes beszélgetések, baráti eszmecserék, fuckup storik és jobbító szándék jellemezte a 3 napos eseményt.

Bővebben

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben