Hirdetés

Ismét elindul az ország első számú freelancer mentorprogramja

Szeptember 26-án újra elstartol 2020 utolsó Freelancerleszek Mentorprogramja, ahol az érdeklődők a szabadúszás minden fortélyát eltanulhatják a 2018-ban Év Freelancere díjat nyert Majsai Richárdtól.

A képzés keretei között Ricsivel lépésről lépésre építheted freelancer vállalkozásod, így kötetlen munkaidővel és sokkal nagyobb szabadsággal építheted, finanszírozhatod áloméleted, amiben egy laptoppal az öledben dolgozol akár a világ bármely pontjáról.

A mentoráció keretein belül a résztvevők megtanulják:

  • hogyan indítsák el saját vállalkozásukat, hogyan működik a KATA rendszer
  • hogyan szerezzenek új ügyfeleket online vagy offline
  • hogyan tartsák meg ügyfeleiket és építsenek ki hosszútávú kapcsolatot
  • hogyan kell adózni és szerződést írni
  • a leghasznosabb tárgyalási és sales stratégiákat
  • és még sok egyéb mást amiről a honlapon bővebben tájékozódhatsz

A program immár negyedik alkalommal kerül megszervezésre, a 90 nap alatt 6 egésznapos mentorációt és rengeteg feladatot tartalmaz ezzel együtt elképesztően intenzív! A mentorprogramon végzett korábbi hallgatók elmondásai szerint annyi új fortélyt és megoldást tanultak a 3 hónap alatt, amiről álmodni sem mertek. Néhány videót videót az előző évfolyamokról találtok a program weboldalán is.

Ahogy a szabadúszó életmód, úgy ez a program sem való mindenkinek! Egy képzésen maximum 10 ember vehet részt, ezzel is megtartva a csoport exkluzív jellegét. Valamint egy szigorú elbírálási folyamaton is végig kell mennie minden jelentkezőnek, ami egy kérdőívből és egy online konzultációból áll. Csak ezek után derül ki, hogy a jelentkező tényleg elég elszánt e arra, hogy megvalósítsa vállakozói elképzeléseit, nem csak ábrándozik, hanem cselekszik és készen áll arra, hogy egy ekkora felelőséget magára vegyen, mint egy saját vállalkozás menedzselése.

Minden kétséget kizáróan ez Magyarország első számú freelancer mentorprogramja,

ahol a résztvevők a gyakorlatban is jól működő stratégiákból tanulnak, együtt kísérleteznek és együtt fedezik fel, hogy milyen is freelancerként dolgozni napjainkban. Kézzelfogható szaktudásra és mérhető eredményekre számíthat az, aki jelentkezik a mentorprogramra.

Jelentkezési határidő Szeptember 23.-a, bónuszként pedig a jelentkezők jegyet kapnak a FreelancerBlog által szervezett Freelancers Week 2020 egy hetes hibrid konferenciájára is. Jelentkezni a képzésre itt tudsz: www.freelancerleszek.hu

Közel 19 milliárd hektoliternyi szennyezett víztől óvta meg a közösségeket a globális vállalat

A Xylem globális víztechnológiai vállalat megoldásai 2021-ben több mint 18,93 milliárd hektoliternyi , az árvizek nyomán érkező, szennyezett víztől mentették meg a közösségeket  – derül ki a vállalat éves Fenntarthatósági Jelentéséből. A társaság jelentős előrelépést ért el karbonlábnyoma csökkentésében is, az üvegházhatású gázkibocsátási intenzitása 12 százalékkal mérséklődött, a vízfelhasználása pedig 22 százalékkal csökkent 2019-hez képest.

Bővebben

Minden, amit egy startupnak tudnia kell a Term Sheetről

Nagyon sok seed fázisban (már rendelkezik valamilyen bevétellel vagy validációval) lévő startupnak álma, hogy kapjon egy term sheetet (indikatív árajánlatot) egy kockázati tőke alaptól. Itt a befektetési összeg már általában minimum 1 millió dollár környékén van ezalatt nem éri meg nagyon átvilágítani a céget, mert a befektetési összeg nagyobbik része az átvilágítási költségekre menne el.

Bővebben

Innovatív duális képzés fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetemen

A közelmúltban sikeresen lezárult EFOP projekt eredményeként jelentős oktatási-képzési fejlesztések valósultak meg a Budapesti Gazdasági Egyetemen (BGE) és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában (PE ZEK). A 347 millió forintos európai uniós támogatást többek között a duális képzés minőségfejlesztésére, vállalati tananyagainak és ösztöndíjrendszerének fejlesztésére fordították.

Bővebben

Már nem előny, hanem alapkövetelmény: így használják a hazai startupok a legújabb technológiákat 

A legmodernebb technológiák már nemcsak a tech cégek kiváltságai: a hazai startupok a fejlesztés során is alkalmazzák és a termékeik, szolgáltatásaik használatába is beépítik azokat – derül ki a Start it @K&H inkubátor tapasztalataiból. Ehhez persze a csapatokba olyan szakemberek is kellenek, akik részt tudnak venni a programozásban vagy irányítani tudják a külső fejlesztőket. 

Bővebben

Az iskolakezdési támogatás reneszánszát hozhatja a növekvő infláció

Egész Európában és Magyarországon is csúcsra jár az infláció, ami miatt különösen nagy tehertétel lesz a szeptemberi iskolakezdés a magyar családok számára. Cégmérettől függően jelentős különbség van az iskolakezdési támogatást adó vállalatok arányában: míg 150 fő fölött minden harmadik, addig 50 alkalmazott alatt csak a munkáltatók 10 százaléka alkalmazza ezt a juttatási formát – derül ki az Edenred reprezentatív felméréséből. Pedig az iskolakezdési támogatásnak számos előnye van, akár 22 százalék megtakarítást jelenthet a cégeknek.

Bővebben

Tíz startup képviseli hazánkat a Collision konferencián Torontóban

Az Express Innovation Agency, valamint Magyarország Ottawai Nagykövetsége, Magyarország Torontói Főkonzulátusa, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és a HEPA Kanadai Partneriroda közös szervezésében tíz magyar startup vesz részt a világ egyik legjelentősebb technológiai eseményén Torontóban a Collision konferencián. A 2022. június 20-23. között megvalósuló techshow-t és kiállítást megelőzően, valamint azt követően nemzetközi befektetőkkel és szakmai partnerekkel is találkozhatnak a résztvevők Kanadában.

Bővebben

Már az épületeket is veszélyeztetik a kibertámadások

Az épületirányításban alkalmazott, IoT technológiát használó eszközök száma a mostani 1,7 milliárdról várhatóan 3 milliárdra nő 2025-re, amiben fontos szerepet játszik, hogy a tulajdonosok és üzemeltetők egyre több kereskedelmi ingatlan esetében nyúlnak a digitalizációhoz és használnak épületirányítási rendszereket a létesítmények korszerűsítésére. Így ezek a kereskedelmi épületek gyakorlatilag a jövő intelligens épületeivé alakulnak, csakhogy mindeközben fokozatosan nő a kiberbiztonsági kockázatuk.

Bővebben

A rugalmas munkaidő a fizetésnél is fontosabb szempont

A 15 évesnél idősebb diákok túlnyomó többsége már dolgozott korábban, idén pedig 96 százalékuk vállalna valamilyen nyári munkát – derül ki a Job Force Iskolaszövetkezet online felméréséből. A legtöbben a kereskedelemben helyezkednének el, a munkahelyválasztásnál pedig a rugalmas időbeosztás a legfontosabb szempont. A diákok közel harmada félretenné a nyáron keresett pénzt, közel 40 százalékuk pedig szívesen helyezkedne el akár hosszabb távon is feladatot vállalva egy fejlődési lehetőséget biztosító környezetben.

Bővebben

Indul a negyedik agrár stratup inkubációs program

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara agrár startup programja 2019 óta több programelemmel is támogatja az új típusú fejlesztéseket, annak érdekében, hogy az agrárium digitalizációs szintje növekedjen és minél több gazdálkodó kezdje alkalmazni a hatékonyságnövelő és fenntartható megoldásokat. Az idei évben negyedik alkalommal induló nagyvállalati–startup inkubációs program fő célja, hogy a szektort érintő kihívásokra megoldásokat találjon. Az

Bővebben