Hirdetés

Intenzívebb programmal és két helyszínnel várja a startupokat a CEU InnovationsLab

A CEU startupokat támogató akcelerációs programja hat hónapos mentorálással, budapesti coworking irodával és mostantól bécsi jelenléttel is várja a jelentkezőket. A februárban induló kohortra január 21-ig lehet jelentkezni.

Hirdetés

A 2016-os indulása óta a CEU InnovationsLab (röviden: CEU iLab) közel 80 csapat ötletét vagy induló projektjét segítette abban, hogy felkészüljenek a vállalkozóvá válás kihívásaira, és releváns válaszokat adjanak a növekedéssel együtt felmerülő kérdésekre.

A kurrens piaci igényeket és az egyetemi szinergiákat ötvöző startup-gyorsító program résztvevői egyben hallgatói is lehetnek a CEU releváns kurzusainak, és szorosan együttműködhetnek az egyetem hallgatóival az iLab gyakornoki programjának és az úgynevezett “Capstone” projektjeinek keretében. Így a csapatok közvetlenül kaphatnak (többek között) jogi, pénzügyi vagy adatelemzési támogatást olyan szakemberektől, akik szintén motiváltak a startup ötlet megvalósításában. Fontos része a programnak a mentorálás: a CEU iLab vezető- és készségmentorai sokféle szakmai háttérrel rendelkeznek, maguk is gyakorló vállalkozók és felsővezetők.

A 2017-ban Közép-Európa legjobb inkubátorház címét elnyert CEU iLab akcelerációs programját folyamatosan fejleszti – ennek a fejlődésnek köszönhető az is, hogy a korábban egyéves program időszaka hat hónapra módosul. „Ahogy a startupjaink, mi magunk is egy folyamatosan tanuló szervezet vagyunk. Azt tapasztaltuk, hogy az első hat hónapban van a legnagyobb jelentősége a támogató rendszernek, az igazán elkötelezett alapítók ennyi idő alatt bizonyítani képesek a projektjük életképességét, és tudnak kevesebb támogatással, önállóan is fejlődni. Természetesen csapataink 6 hónap után alumniként továbbra is részei maradnak az iLab közösségnek, részt vesznek az eseményeken, workshopokon és a network örökös tagjai lesznek.” – fogalmazott Dr. Kozma Andrea, a CEU iLab igazgatója.

Újítás a korábbiakhoz képest az is, hogy a budapesti helyszín mellett a CEU bécsi kampuszán is megtalálható lesz az iLab. Az iLab programban résztvevő csapatok részt vehetnek az ausztriai az az osztrák ökoszisztéma jelentős szereplőit felvonultató Entrepreneurship Avenue rendezvényen, amelynek az iLab az idén társszervezője lesz.

A az  iLab programjában résztvevők továbbra is teljes élvezői lesznek a budapesti coworking irodának és a budapesti campus infrastruktúrájának, a program továbbra is Budapesten zajlik, angol nyelven.

A februárban induló kohortra január 21-ig lehet jelentkezni az iLab weboldalán. A – többek között – a BrokerChooser-t, Talk-A-Bot-ot vagy a Salarify-t is támogató menedzsment (érettségi és iparági kitétel nélkül) olyan csapatokat vár, akiknek megoldásai nemzetközi szinten is értelmezhetőek, növelhetőek és fenntarthatóak.

Még több információ a programról és a jelentkezésről: https://www.ilab.ceu.edu/acceleration

Hirdetés

Engedélyt kapott Európa első blokklánc alapú neobankja – magyarok fejlesztik

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén Európa első blokklánc alapú neobankja, a BENKER. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott neobank, a BENKER új világrendet hoz a pénzügyek világában: a technológián keresztül garantál teljes kontrollt és önrendelkezést ügyfeleik pénzügyeik felett.

Bővebben
Hirdetés

A bankrendszer digitalizációjának állóvizét a pandémia és a fintech innovációk is felkavarták

A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendjeit bemutató videó sorozatának legújabb adásában a bankszektor pandémia alatti és az ezt követő digitalizációs kihívásait ismertetjük a 2019. október 31-én a 120 takarékszövetkezetből álló Takarékbank csoport és az FHB Bank cégjogi egyesülésével létrejövő Takarékbank Zrt. példáján keresztül. Digitális rock and roll Míg előtte leginkább a személyes kapcsolatokra

Bővebben

Érkezik a metaverzum a munkahelyekre az iskolákba, de még az egészségügybe is

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárlás, közösségi programok vagy éppen utazás élményére. Az eredmény: érkezik a metaverzum a munkahelyekre és az iskolákba, de még az egészségügybe is, vírusként terjed a VR a kereskedelemben és az ingatlanpiacon is. A Protechtor szakértői összeszedték a következő évek legfontosabb trendjeit a területen, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő tech szegmensről van szó: 2030-ra ugyanis már közel 1200 milliárd dolláros piacon osztozhatnak a VR/AR fejlesztések úttörői.

Bővebben

Három Vespucci Partners cég vett részt a CES-en

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben

Kriptovalutázó startupokat támadnak a hekkerek

Kis és közepes méretű vállalkozások elleni támadássorozatra bukkantak a Kaspersky szakértői. A fejlett állandó fenyegetésekkel támadó BlueNoroff hekkercsoport támadásai következtében az áldozatok komoly kriptovaluta-veszteségeket szenvednek el világszerte. A SnatchCrypto nevű kampány célpontjai olyan vállalatok, amelyek a tevékenységük jellegéből adódóan kriptovalutákkal és okos szerződésekkel, decentralizált finanszírozással (DeFi), blokklánc technológiával és a FinTech iparággal foglalkoznak.

Bővebben

A környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt a házigazda MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

Bővebben