Hirdetés

Instant boldogságot szállító startup nyerte a rangos elismerést

A Design Terminal 10 hetes programjára 3 kontinensről, 11 csapatot válogattak be a több mint 100 jelentkező közül. A 3 hónapon át tartó online mentorálás során neves hazai és külföldi szakértők segítették a résztvevőket a siker felé vezető úton.

Hirdetés

A Design Terminal Mentorprogram Final Show keretében az innovatív megoldásokat bemutató pitcheket kíméletlen kérdésekkel bombázta a zsűri, melyben Dr. Kemény Dénes az ezredforduló férfi vízilabda aranycsapatának legendás szövetségi kapitánya, Csányi Gabriella startup-alapító és befektető valamint Stukovszky Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszteri tanácsadója, illetve a Budapesti Corvinus Egyetem alelnöke foglalt helyet.

Az elmélet mellett a gyakorlati tudásra is nagy hangsúlyt fektető program legjobban fejlődő startupja az Édes Város lett, akik a legfontosabb pillanatok megünneplését teszik egyszerűvé.

A weboldalukon felsorakoztatták ugyanis a város prémium cukrászdáit, melyeknek kínálatából pár kattintással házhoz rendelhetjük a legjobb
tortákat, fagyikat, pezsgőket, borokat és dekorációkat. A mentor program alatt ráadásul kiterjesztették a szolgáltatásukat, és a főváros mellett már a Balatonra is szállítanak.

A csapat igazi krízisálló mentőövet jelent a cukrászatoknak, akiknek nincs kapacitása egy jól működő webshop fejlesztésére, üzemeltetésére és a speciális feltételeket igénylő kiszállítás megszervezésére.

A startup a karantén alatt több vállalkozás fennmaradását segítő innovációként volt jelen a piacon. Felhasználói oldalról pedig ki ne ismerné az érzést, amikor két nap múlva felejthetetlen születésnapi meglepetést szeretnénk szervezni, de még semmi nincs meg hozzá. Erre jelent tökéletes megoldást az Édes Város szolgáltatása!

Hirdetés

Innovatív magyar startupokat vitt Las Vegasba a Vespucci Partners

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben

Kriptovalutázó startupokat támadnak a hekkerek

Kis és közepes méretű vállalkozások elleni támadássorozatra bukkantak a Kaspersky szakértői. A fejlett állandó fenyegetésekkel támadó BlueNoroff hekkercsoport támadásai következtében az áldozatok komoly kriptovaluta-veszteségeket szenvednek el világszerte. A SnatchCrypto nevű kampány célpontjai olyan vállalatok, amelyek a tevékenységük jellegéből adódóan kriptovalutákkal és okos szerződésekkel, decentralizált finanszírozással (DeFi), blokklánc technológiával és a FinTech iparággal foglalkoznak.

Bővebben
Hirdetés

A környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt a házigazda MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

Bővebben

Magyar tudósok kutatása segíthet előre jelezni az unikornisokat, azaz a váratlan eseményeket

Magyar kutatók új matematikai módszert dolgoztak ki, amely segíthet előre jelezni váratlan eseményeket az adatsorok újszerű elemzésével. A kutatók eredményeikről a Scientific Reports című tudományos lapban számoltak be január 7-én. A módszerrel hatékonyabban előre jelezhető lehet egy újabb gazdasági világválság vagy éppen egy közelgő szívroham is. Az innováció számos tudományos, üzleti vagy egészségügyi területen jelenthet új lehetőségeket.

Bővebben

10.000 euró a tét a fenntartható megoldások versenyén

Napenergiával működő víztisztító, akkumulátor aloe vera növényből, környezetbarát energiára váltó halászok – többek között ezek az innovációk bizonyultak a legjobbaknak az elmúlt évek Schneider Go Green versenyein. A Schneider Electric fenntarthatóság témájú innovációs versenyére a felsőoktatásban tanuló magyar diákok jelentkezését is várják, a tét pedig nem kicsi, a 10.000 eurós fődíj mellett fizetett gyakornoki állást kapnak a cégnél a legjobbak.

Bővebben