Hirdetés

Innovációs és startup napok májusban a Balaton-felvidéken!

Három napos eseményt szervez a vászolyi PortusHome Coliving, a StartITup Győr és a szingapúri székhelyű Draper Startup House innovátoroknak, ötletgazdáknak, befektetőknek és a startup világ iránt érdeklődőknek a Balaton-felvidéken 2022. május 11-13. között. A háromnapos rendezvénynek egyértelmű célja van: összekapcsolni és inspirálni a régiós, országos és nemzetközi startup közösséget. 

Hirdetés

Az Innovációs és Startup napok elnevezésű esemény kiváló lehetőséget kínál a hazai és nemzetközi kapcsolatok építésére, tanulásra, önfejlesztésre. A szervezők a programokat úgy állították össze, hogy masszív adagban tartalmazzon tudást, inspirációt és kapcsolatépítési lehetőségeket is. Szó lesz többek között az ökoszisztémák szerepéről, a startup finanszírozás különféle módjairól, üzleti tervezésről, pitch-elésről, hazai jó gyakorlatokról és a nemzetközi piacra lépésről is.  

A rendezvénysorozat nemzetközi partnere a Draper Startup House, amely nemrégiben kapcsolta be a vászolyi PortusHome Colivinget a nemzetközi hálózatába. A Balaton-felvidéki közösségi iroda és szálláshely olyan helyszínek mellé lépett be a nemzetközi partnerhálózatba, mint Bali, Buenos Aires, Manila vagy Lisszabon. Budapesten a hálózat partnere a Pozi.io, nemzetközi innovációs közösség, többek között az 1 millió dolláros díjazású Startup World Cup budapesti elődöntőjének szervezője.

A Draper Startup Network nemzetközi szervezet célja, hogy 2030-ra egymillió vállalkozót támogasson: kapcsolatokkal, tudással és akár kezdeti befektetéssel is. Összekapcsolják a startupokat, a társalapítókat és a csapatokat; mentorokat és tanácsadókat; freelancereket és potenciális beszállítókat, alvállalkozókat; plusz angyalbefektetőket és kockázati tőkebefektetőket valós, emberi kapcsolatokon, online és offline eseményeken és izgalmas partnerségeken keresztül.

“A vállalkozói szellem az emberiség legerősebb eszköze a világ legnagyobb problémáinak megoldására. Nem tudok jobb ügyet elképzelni, aminek az életemet szentelhetném.” – mondja Vikram Bharati, a Draper Startup House International vezérigazgatója és alapítója.

A rendezvény hazai partnere a StartITup Győr, akik példamutató módon építik a régiós startup ökoszisztémát, programok, képzések és inkubáció nyújtása, valamint közösségformáló események szervezésével. “Hiszem, hogy lehet Győrből nemzetközi vállalkozást építeni úgy, hogy a benne dolgozó emberek élete egy fenntartható vidéki léttel párosul. Ezt egy módon lehet megcsinálni, ha egy egészséges és fenntartható startup ökoszisztémát hozunk létre közösen vidéken.” – idézet Szabó Krisztián Lehet-e vidéken startup élet blog sorozatából. 

Antal Csaba, a PortusHome Coliving megálmodója szerint a program egyedülálló lehetőséget kínál, mert a magyar startup és kockázati tőke ökoszisztéma mellett megismerhetjük egy olyan nemzetközi befektető munkamódszerét és gondolkodásmódját, mint a Draper Startup Network. A PortusHome Coliving pedig megmutatja a Balaton-felvidék egy új arcát is, a pezsgő szakmai közeget, mely megfelelő körülményeket biztosít a pihenéshez és a fókuszált munkavégzéshez is.

A 3 napos esemény ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A PortusHome-ban szállásfoglalás is lehetséges az esemény idején, a részletekről és elérhető szobákról bővebb információ az esemény weboldalán érhető el.

Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben
Hirdetés

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben

Az online marketing az új foci, mindenki ért hozzá – vagy mégsem?

A kkv-k körében is egyre népszerűbbek az online közösségi felületek könnyű, gyors és költéshatékony hirdetési megoldásai. A COVID időszakhoz hasonlóan pedig a mostani gazdasági környezetben is kritikus lesz a cégek működése szempontjából, hogy ki mekkora energiát fordít a márkaépítésre. A K&H szakértői azonban óva intenek a piackutatás és stratégiai tervezés nélküli, pár kattintással összerakott kampányoktól, ezek ugyanis egészen biztosan nem hoznak tartós eredményt.

Bővebben