Hirdetés

Duna-menti egyetemek vállalkozásindítási versenye a Startup Safari Budapesten 

A Budapesti Corvinus Egyetem és a BME Gazdaság-és Társadalomtudományi Kara közösen rendezik a Danube Cup 2021 nemzetközi startup pitch versenyt a Duna-menti egyetemek hallgatóinak. A rendkívüli nemzetközi érdeklődére számot tartó eseménynek a Startup Safari Budapest ‘IdeasGoLive by Danube Cup’ journey-je ad otthont 2021. április 21-én. A teljes napos esemény megkoronázása a Danube Cup 2021 pitch verseny lesz, ahol 4 ország 7 egyetemének 12 csapata száll ringbe a Danube Cup 2021 elnyeréséért.

Hirdetés

A 4 ország delegált tagjaiból álló nemzetközi zsűri elnöke Derek F. Abell professzor lesz, aki az ETH Zürich professor emeritusa, valamint a berlini European School of Management and Technology professor emeritusa és alapítója. A legígéretesebb startupok belépőjegyeket nyernek az április 28-30. között Barcelonából online megrendezésre kerülő EU-Startups Summit eseményre, mely Európa talán legrangosabb startup konferencia. Továbbá belépőt kapnak a 2021 júniusában Helsinkiben megrendezésre kerülő Arctic15 rendezvényre, mely egy online találkozóhely startup vállalkozók, befektetők, nagyvállalatok és a média számára több, mint 60 országból.

A  nemzetközi versenyen a Corvinuson és a Műegyetemen kívül a  következő külföldi egyetemek vesznek részt: Bécsi Gazdaságtudományi Egyetem (WU Vienna), Belgrádi Egyetem, Passaui Egyetem, Linzi Johannes Kepler Egyetem (JKU), OTH Regensburg, University of Applied Sciences.

A Danube Cup megrendezésével a végső cél, hogy a hazai Duna Kupa eddigi gyümölcsöző sikerét nemzetközi szintre emeljük. A nemzetközi rendezvénytől azt a hatást várjuk, hogy szorosabb együttműködés alakuljon ki a résztvevő egyetemek között a vállalkozásindítás területén, tudás- és tapasztalatmegosztás induljon el, továbbá kiszélesedhetnek a részben már létező egyetemközi kooperációk. Ez nem csak a pitch verseny megszervezésével valósul meg, hanem az ‘IdeasGoLive’ journey minden speakere a BME és a BCE egy-egy partneregyetemén kezdte startupper karrierét.

A BME és a BCE érdeklődő munkatársai és hallgatói jelezhetik igényüket egy, az egyetem által szponzorált, ingyenes belépőre a Startup Safari Budapest eseményre.

Kérjük, ehhez töltsék ki ezt a rövid regisztrációs kérdőívet: https://www.uni-corvinus.hu/ninja-forms/11174jru 

További információ a versenyről és az élő közvetítésekről a hivatalos Startup Safari weboldalon és az esemény Facebook oldalán.

A Danube Cup 2021 verseny a Nemzeti Tehetség Program anyagi hozzájárulásával valósul meg az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület lebonyolításában. A 2021. április 21-ei verseny támogatói:

Várunk mindenkit április 21-én a Danube Cup versenyen! 

www.danubecup.net 

Hirdetés

Innovatív magyar startupokat vitt Las Vegasba a Vespucci Partners

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben

Kriptovalutázó startupokat támadnak a hekkerek

Kis és közepes méretű vállalkozások elleni támadássorozatra bukkantak a Kaspersky szakértői. A fejlett állandó fenyegetésekkel támadó BlueNoroff hekkercsoport támadásai következtében az áldozatok komoly kriptovaluta-veszteségeket szenvednek el világszerte. A SnatchCrypto nevű kampány célpontjai olyan vállalatok, amelyek a tevékenységük jellegéből adódóan kriptovalutákkal és okos szerződésekkel, decentralizált finanszírozással (DeFi), blokklánc technológiával és a FinTech iparággal foglalkoznak.

Bővebben
Hirdetés

A környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt a házigazda MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

Bővebben

Magyar tudósok kutatása segíthet előre jelezni az unikornisokat, azaz a váratlan eseményeket

Magyar kutatók új matematikai módszert dolgoztak ki, amely segíthet előre jelezni váratlan eseményeket az adatsorok újszerű elemzésével. A kutatók eredményeikről a Scientific Reports című tudományos lapban számoltak be január 7-én. A módszerrel hatékonyabban előre jelezhető lehet egy újabb gazdasági világválság vagy éppen egy közelgő szívroham is. Az innováció számos tudományos, üzleti vagy egészségügyi területen jelenthet új lehetőségeket.

Bővebben

10.000 euró a tét a fenntartható megoldások versenyén

Napenergiával működő víztisztító, akkumulátor aloe vera növényből, környezetbarát energiára váltó halászok – többek között ezek az innovációk bizonyultak a legjobbaknak az elmúlt évek Schneider Go Green versenyein. A Schneider Electric fenntarthatóság témájú innovációs versenyére a felsőoktatásban tanuló magyar diákok jelentkezését is várják, a tét pedig nem kicsi, a 10.000 eurós fődíj mellett fizetett gyakornoki állást kapnak a cégnél a legjobbak.

Bővebben