Hirdetés

Budapesten tart előadást a világ egyik legsikeresebb vállalkozója, Peter Thiel

Igazak a hírek: a Szilikon-völgy óriása kis hazánkba érkezik, hogy előadást tartson a Brain Baron. A PayPap-maffia alapítótagja először lép közép-európai színpadra.

Peter Thiel a PayPal alapítója és vezérigazgatója volt. A vállalkozásból szerzett vagyonát és tudását később olyan meghatározó ötletekbe fektette, mint a Facebook, a LinkedIn vagy az utóbbi évek nagy dobása, a SpaceX. őt szokás Zuckerberg megmentőjeként is emlegetni, aki a social mediát bevezette a nehézsúlyú befektetők között. A Facebook részvényét, melyet a kezdetekkor 500 ezer dollárért vásárolt később több, mint 1 milliárdért adott túl rajta.

Thiel a 20 millió dolláros Palantir Technologies hírszerző cég elnöke és a Zero to One ismert bestseller szerzője.

A BrainBar második napján találkozhatunk vele, a részvétel regisztrációhoz kötött! A regisztráció menetéről a szervezők hamarosan közvetlenül tájékoztatják a diákokat és a BrainBar bérleteseket.

Az idei Brain Bar fesztivál egyébként rajta kívül is fantasztikus vendégeket hívott. Az előadók között szerepel a világ leghíresebb robotja, Sophia, a sci-fi szerző Ted Chiang,a Google-alelnök Jacquelline Fullerés Margrethe Vestager, az EU versenyjogi biztosa, de még Massimo Bottura sztárséf is.

Kép: wikimedia.com

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben