Hirdetés

Azeri startupok terjeszkedhetnek Magyarországon 

Öt kiválasztott innovatív vállalkozás érkezett Budapestre, hogy a Discover Europe – Azerbajdzsán program keretében egy hét napos üzletfejlesztési túra során nyerjenek rálátást a hazai startup ökoszisztémára a lehetséges terjeszkedés reményében. A validációs program az Innovation Agency Azerbaijan, a Turan Trade, a bp és a Startup Campus szervezésében azzal a céllal jött létre, hogy minél több azeri innovációnak adja meg a lehetőséget az európai piacra lépésre és növekedésre. 

Hirdetés

Hét napos üzletfejlesztési túrával ért véget az Innovation Agency Azerbaijan, a Turan Trade és a Startup Campus szervezésében megvalósult Discover Europe – Azerbajdzsán program. A 10 hetes akcelerációs program idén ősszel vette kezdetét azért, hogy segítsen a résztvevőknek kapcsolatokat építeni a piacok kulcsszereplőivel, összehozza őket iparági mentorokkal, befektetőkkel és vállalkozásokkal, valamint láthatóságot biztosítson számukra.  

Az öt legjobb azeri startup rálátást nyert a magyarországi cégalapítás gazdasági és jogi hátterére. Személyes találkozókon vehettek részt hazai cégekkel, befektetőkkel és startupokkal azért, hogy egy pontos képet kapjanak a magyar piacról és annak lehetőségeiről. A vállalatok különböző ágazatokban tevékenykednek; a Voicedocs automatikus beszédfelismerő rendszert fejleszt, a YooChamp különféle kihívások teljesítésével segíti cégek és diákok együttműködését, az Insure.az online biztosítási portált kínál, a Spendonate lehetővé teszt a felhasználóknak a vásárlásból szerzett pénzvisszafizetést eladományozni, az InsightHunter pedig marketing és reklám cégek munkáját teszi könyebbé a márkákra specializálódott keresőmotorjával.  

„A tavalyi évben indítottuk el európai piacra lépést támogató programunkat, mellyel célunk a növekedési fázisban lévő technológiai vállalkozások támogatása európai működésük kialakításában Budapesten keresztül, majd tovább városokban támaszkodva a Startup Campus hálózatára. Magyarország nemcsak a nagyvállalatok számára lehet jó letelepedési célpont, hanem a következő években meghatározó technológiai cégek számára is. A most véget ért programból az Insure.az és Voicedocs csapataival folytatjuk az együttműködést, melynek keretében előkészítjük az európai piacon való megjelenésüket.” – mondta Kovács Zsolt a Startup Campus ügyvezetője.   

Discove Europe folytatásaként a Startup Campus 2022-ben azeri innovatív projektek mellett indiai, brazil, üzbég és fülöp-szigeteki vállalkozásokat fog támogatni, akik Magyarországon, Budapesten keresztül ismerhetik meg Európa startup ökoszisztémáit szerezhetnek üzleti validációt és kezdhetik meg piacra lépésüket. 

 További információ az azeri programról az alábbi linken olvasható: https://www.discovereurope.az

Hirdetés

Világhírű nemzetközi befektető csapott le a magyar startupra

Az elektromosautó-flották számára útvonaltervezőt fejlesztő Volteumra a világ egyik legmeghatározóbb startup befektetője is felfigyelt. A korábban a Start it @K&H inkubátorban fejlődött csapat most bekerült a Techstars „Cities of the Future” akcelerátor programjába, ami  kifejezetten a smart mobility-vel és smart city-vel foglalkozó startupoknak szól. A részvételi lehetőség és a befektetés óriási lehetőséget ad a Volteumnak a növekedésre és a nemzetközi terjeszkedésre.

Bővebben
Hirdetés

Innovatív megoldás jön a mobilpiacon

Az telekommunikációs iparág vezető innovátorai, a Vodafone, a Qualcomm Technologies, Inc. és a Thales egyesítették erőiket, hogy bemutassanak egy olyan okostelefont, amely az ún. iSIM (az ieUICC GSMA specifikáción alapuló) technológiával működik. Az új megoldás lehetővé teszi, hogy a SIM-kártya funkcióit a készülék fő processzorába integrálják. Ezzel a bejelentéssel lehetővé válik a technológia kereskedelmi forgalomba hozatala mindazon készülékek esetében, amelyek a mobilszolgáltatásokhoz való csatlakozáshoz iSIM-et használnak.

Bővebben

Engedélyt kapott Európa első blokklánc alapú neobankja – magyarok fejlesztik

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén Európa első blokklánc alapú neobankja, a BENKER. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott neobank, a BENKER új világrendet hoz a pénzügyek világában: a technológián keresztül garantál teljes kontrollt és önrendelkezést ügyfeleik pénzügyeik felett.

Bővebben

A bankrendszer digitalizációjának állóvizét a pandémia és a fintech innovációk is felkavarták

A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendjeit bemutató videó sorozatának legújabb adásában a bankszektor pandémia alatti és az ezt követő digitalizációs kihívásait ismertetjük a 2019. október 31-én a 120 takarékszövetkezetből álló Takarékbank csoport és az FHB Bank cégjogi egyesülésével létrejövő Takarékbank Zrt. példáján keresztül. Digitális rock and roll Míg előtte leginkább a személyes kapcsolatokra

Bővebben

Érkezik a metaverzum a munkahelyekre az iskolákba, de még az egészségügybe is

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárlás, közösségi programok vagy éppen utazás élményére. Az eredmény: érkezik a metaverzum a munkahelyekre és az iskolákba, de még az egészségügybe is, vírusként terjed a VR a kereskedelemben és az ingatlanpiacon is. A Protechtor szakértői összeszedték a következő évek legfontosabb trendjeit a területen, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő tech szegmensről van szó: 2030-ra ugyanis már közel 1200 milliárd dolláros piacon osztozhatnak a VR/AR fejlesztések úttörői.

Bővebben

Három Vespucci Partners cég vett részt a CES-en

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben