Hirdetés

A szurkolók támogatása szívdobbanás számlálóval jutott el a sportolókhoz 

Idei nyáron a világversenyeknek köszönhetően újra átélhetjük a szurkolás örömét. Korábban is jellemző volt, hogy élőben csak kevesen tudnak ott lenni a versenyeken – az EU-ban átlagosan a férfiak 21, a nők 13 százaléka látogatott rendszeresen élő sporteseményeket. Most azonban még kevesebben biztathatják a helyszínről kedvenceiket.

Hirdetés

Pedig, ha a csapatunkról van szó, mind egyek vagyunk a szurkolásban: a tévé előtt izgulva átlagosan 70%-kal emelkedik meg a sportrajongók pulzusszáma, miközben egy emberként dobban a szívünk a mieinkért. Mindezt az a hihetetlen sportteljesítmény váltja ki, amit a versenyzők nyújtanak a pályán. Ennek az eufórikus örömnek és a meccsek előtti szurkolói támogatásnak a fokmérője a sporteseményekhez kapcsolódó rengeteg közösségi média reakció, komment és visszajelzés szerte a neten. Azonban ezeknek csupán a töredéke jut el a sportolóinkhoz közvetlenül is. Pedig fontos, hogy érezzék, lássák, hogy ha a helyszínen nem is, de otthonról több százezer magyar szíve dobban értük egyszerre.

„Mi a Telekomnál hiszünk abban, hogy a szurkolás korlátlan, hogy minden bíztatás számít, és a digitalizációnak köszönhetően a távolság sem akadályozhatja a magyar szurkolókat abban, hogy támogatásukkal segítsék a sportolókat. Ezért hoztuk létre új digitális tüneményünket, a Telekom Szívdobbanás számlálót” – mondta el Szabó Béla, a Magyar Telekom márka és kereskedelmi kommunikációs igazgatója. A Szívdobbanás számláló egy online web és médiaelemző startuppal (Neticle) közös fejlesztés, amely keresőszavak és címkék alapján monitorozza a teljes netet, aggregálja az adott témákhoz kapcsolódó közösségi média reakciókat, kommenteket, megosztásokat. A sportesemények előtt és alatt a Telekom folyamatosan gyűjti ezeket a támogató megnyilvánulásokat, amelyeket aztán közvetlenül a sportolóknak is eljuttat egy gratuláló üzenetben, hogy ők is lássák, hogy a neten keresztül valójában hány magyar szív dobbant értük a meccsek és versenyek alatt.

A Szívdobbanás számláló június 15-én, az első magyar meccsen debütált,

melynek lefújásáig közel százezer támogató reakció gyűlt össze a neten, azóta pedig a magyar csapat teljesítményének köszönhetően a számláló több mint 2 500 000 digitális szívdobbanást detektált, ami 65 Puskás Ferenc Stadionnyi szurkolót jelent.

A Telekom Szívdobbanás számláló nem csak a focimeccsek idején monitorozza a netet, a magyar szurkolók biztatása Tokióba is eljut majd.

Hirdetés

A kkv-k felét érte már kibertámadás

A mikro-, kis- és középvállalkozások felét érte már támadás az interneten. Leginkább adathalász levelekkel bombázták őket, de nagyjából minden nyolcadik cégnek törték már fel weboldalát, közösségi média felületét vagy próbálkoztak meg ezzel. Legnagyobb veszélyben a középvállalkozások vannak, de a K&H kutatásából az is kiderül, hogy a kkv-k mindössze tizedének okoztak anyagi kárt a rosszindulatú támadások.

Bővebben

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben
Hirdetés

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben