Hirdetés

1,5 millió euró befektetést kapott az e-sport edző magyar startup

Az e-sport napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő iparága, egyre nagyobb lépésekkel zárkózik fel a tradicionális sportokhoz. Az elmúlt hónapokban kialakult helyzetben a virtuális rendezvények térnyerése mentén még inkább rivaldafénybe került ez az ágazat. Az OXO Technologies Holding Zrt. portfóliójában szereplő OMNICOACH a világon elsőként mesterséges intelligencia segítségével edzi a gamereket, akik így egyre értékesebb csapatokat tudnak alkotni.  A startup a múlt héten zárta post-seed befektetési körét, melynek során a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. is csatlakozott, és összesen közel 1,5 millió euró (fél milliárd forint) értékben vontak be kockázati tőkét.  

Az e-sport mindennapos gyakorlása, vagy a nagyszabású e-sport versenyek nyomon követése a fiatal generációk számára ma már olyan természetes, mint az idősebbek esetében bármely tradicionális sport gyakorlása vagy egy sportesemény közvetítésének figyelemmel kísérése. A főbb piaci szereplők számára – legyen szó egy globális márkáról vagy egy vezető sportklubról – ma már nem az a kérdés, hogy érdemes-e jelen lenniük az e-sport digitális világában, hanem az, hogy mindezt milyen formában tegyék meg. Ebből kifolyólag az iparági szereplők aktívan keresik azokat a megoldásokat, amelyek minél széleskörűbb elérést biztosítanak számukra, illetve hozzá tudnak járulni a kiépülő követőbázisuk monetizálásához, és a fogyasztói elköteleződés növeléséhez.

Az OMNICOACH a világ első, mesterséges intelligencián alapuló gamer coaching rendszerét fejleszti, mely az amatőr e-sportolók és a teljesítményüket javítani kívánó hivatásos gamerek fejlődését egyaránt segíti. A szoftver nemcsak statisztikákkal, hanem valódi személyre szabott tippekkel és gyakorló feladatokkal is támogatja a felhasználókat. A projekt elindulásakor közvetlenül értékesítették edzői szolgáltatásaikat a játékosoknak, de a B2C modell a startup számára magas marketingköltségeket és időigényes tartalomgyártást hozott magával. Ezért a tavalyi évben stratégiát váltottak, létrehoztak egy teljesen személyre szabható platformot, melyet e-sport csapatoknak és gaming szervezeteknek értékesítenek. Ebben a modellben a hivatásos edzőknek, kluboknak is lehetősége van a szolgáltatásukat az OMNICOACH felületén keresztül fejleszteni, sőt akár skálázhatóvá is tehetik: saját tanácsaikkal, gyakorlófeladataikkal tréningezhetik a követőiket. Így a szoftver már nem csak a végfelhasználók számára teremt komoly hozzáadott értéket, hanem az iparági szereplők piaci igényeikre is megoldást nyújt, illetve felhasználható egyéb iparágak marketing akcióihoz is.

Az induláskor a vállalkozásba az OXO Technologies Holding Zrt. szállt be, az OMNICOACH az első e-sport startup volt a portfoliójukban. Befektetőként az egyik legfontosabb feladatunk, hogy képesek legyünk nyomon követni a fogyasztói igények és szokások változásait, a fiatalabb generációk újszerű magatartásformáiból előre látni elkerülhetetlen piaci változásokat.”

„A felgyorsuló digitalizáció szerepe a játékok és a sport világában már most is meghatározó és biztosak vagyunk benne, hogy ez egyre inkább így lesz.”

„Ennek a folyamatnak ezért részesei és lehetőségeink szerint alakítói is szeretnénk lenni, így több hasonló befektetést is eszközöltünk ebben a szektorban. Ezek közül volt az első és az egyik legígéretesebb csapat az OMNICOACH, így örömmel vettünk részt a következő körös finanszírozásban is” – foglalta össze Oszkó Péter, az OXO Technologies Holding Zrt. igazgatóságának elnöke az OXO csoport befektetési motivációit.

Az elmúlt félévben az OMNICOACH sikeres pilot megállapodásokat kötött különböző e-sport szervezetekkel. A járványügyi vészhelyzettel járó digitális és technológiai ágazatokat érintő élénkülés az e-sport piacát sem kerülték el. Az üzleti folyamatok terén fellendülést tapasztalt a csapat, a sales ciklusaik lerövidültek, hiszen a potenciális partnereiknek olyan monetizálási lehetőségeket kellett találniuk, ami hiánytalanul működik a virtuális térben.

A csapat a következő időszakban arra törekszik, hogy a pilot együttműködéseit lezárja, azok tanulságai nyomán pedig a termék piacvezetését végzik majd el. Ehhez fontos lépés egyfelől az értékesítési csapat bővítése, hiszen a céljuk, hogy minél több professzionális e-sport csapattal sikeres, bevételt generáló partnerséget építsen ki. Másfelől pedig, hogy további fejlesztéseket végezzenek a platformon annak érdekében, hogy további piacvezető e-sport videójátékokra is bevezethessék a szolgáltatásukat.

Fenti célkitűzéseikhez tőkeinjekcióra volt szükségük. A korábbi befektető, az OXO Technologies Holding Zrt. mellett most a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. is beszállt az innovatív vállalkozásokat finanszírozó Bonitás Kockázati Tőkealap II-vel, összesen mintegy 450 millió forinttal.

„Az OMNICOACH által fejlesztett e-sport coaching szoftver szakmailag már bizonyított, nagyságrendileg ezer végfelhasználó és számos professzionális e-sport csapat tesztelte a rendszert, utóbbiak közül többen is partneri megállapodást kötöttek a társasággal.”

„A Bonitás befektetésének célja, hogy a következő években az OMNICOACH minél több professzionális e-sport csapattal sikeres, bevételt generáló partnerséget építsen ki és az általa fejlesztett coaching rendszer további négy-öt piacvezető e-sport játékra kiterjesztésre kerüljön” – számolt be várakozásaikról és terveikről Jánoki László a Bonitás Befektetési Alapkezelő Zrt. befektetési Igazgatója.

A nikotinfüggést csökkentő és az idősgondozás Airbnb-jét megálmodó csapat is bekerült start it @K&H inkubációs programjába

A K&H Csoporthoz kötődő nagyvállalati inkubációs program célja, hogy a bármely területről érkező csapatokat segítsék abban, hogy projektjüket fejlesszék, és elérjenek a következő érettségi fázisba. A program ehhez szakmai mentorációt, közösségi irodát és széles kapcsolati hálót is biztosít a résztvevőknek.

Bővebben

Vinnai Balázs: Pár év múlva lehet, már nem én, hanem egy AI hasonmásom fogja megnyitni a SMART Konferenciát

A SMART Konferenciát szervező IVSZ elnöke, Vinnai Balázs szerint a mesterséges intelligencia elterjedése azt az érzetet kelti az emberekben, mintha nem kéne a digitális alaptudás az AI használatához. Aki azonban igazán hatékony és termelékeny akar lenni, annak pont erre az alaptudásra kell támaszkodnia. Interjúnk a SMART Konferenciáról.

Bővebben

Azért bízzanak bennünk a startupok, mert a BMW is bízik bennünk! – mondja az Econ Engineering ügyvezető igazgatója

A Technocatalyst programban a startupok az Econ Engineering segítségével olyan hatékonysággal fejleszthetik prototípusukat virtuálisan, ami offline módon lehetetlen lenne. A költségeket vagy a program másik stratégiai partnere állja, vagy az Econ száll be a projektbe equity alapon. Az Econ szerint a nagyvállalatok töretlen bizalma mutatja, hogy megbízható szolgáltatója lesznek a startup-ökoszisztémának is. Összefoglaltuk az Econ

Bővebben

Miért éri meg virtuálisan prototípust készíteni a startupoknak, és hogyan zajlik ez egyáltalán?

Az innovációs projekteknek szóló Technocatalyst programban az Econ Engineering elérhetővé teszi a mérnöki szimulációk világát a startupoknak is. Hogyan tudja egy startup az Econnal virtuálisan megterveztetni a prototípusát? Mennyire szoros az együttműködés, mekkorák a költségek, és miért bízzon meg a startup az eddig ipari nagyvállalatoknak szolgáltató cégben? Kiglics Gábort, az Econ ügyvezető igazgatóját kérdeztük.

Bővebben

Gazdaságos 3D nyomtatógép és hisztikezelő gyereknevelési rendszer is nyert az első VOSZ Smart startupversenyen

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége azzal a céllal hozta létre a versenyt, hogy felkutassa az élet különböző területein születő innovációkat, és segítse ismertségük növelését. A fődíjat a 3D nyomtatást megkönnyítő ReFilamer hozta el.

Bővebben

Az ember bármikor beavatkozhat a mesterséges intelligencia működésébe – erre ad garanciát az Unió AI szabályozása

Komoly nyomon követési és naplózási rendszert kell annak kiépítenie, aki bizonyos területeken mesterséges intelligenciát alkalmazó szoftvert szeretne forgalmazni az EU-ban.  Az új uniós rendelet, az AI Act ezt azért is írja elő, hogy bármikor közbe tudjon lépni az ember az AI működésébe, ha szükséges. Összefoglaltuk a Pokó Diána mesterséges intelligencia és technológiai szakjogásszal készült interjúnkat.

Bővebben

Ha az EU nem szabályozná a mesterséges intelligenciát, könnyen elharapózhatna a félelem, és megfojtanánk az innovációt

Márciusban fogadta el az Európai Parlament a világ első átfogó mesterségesintelligencia-szabályozását. Miért volt szükség az ún. AI Act-re? Tartanunk kell-e a robotok lázadásától, vagy attól, hogy a kormány AI-eszközökkel követi a mindennapjainkat? Mit fog érzékelni a felhasználó, és mennyi időbe telhet, mire a jog utoléri a gyorsan fejlődő technológiát? Interjúnk dr. Pokó Diána mesterséges intelligencia

Bővebben

Mi az: 42, és nem az élet értelme?

Az európai startup-ökoszisztéma az idei első negyedévben 42 darab, egymillió dollárt meghaladó befektéssel büszkélkedhet. 2022 második negyedéve óta nem volt ilyen magas ez a szám, és már 2024 első három hónapjában majdnem fele annyi úgynevezett megaround történt Európában, mint tavaly összesen.

Bővebben

Hozz egy jó ötletet egy elhagyott terület újrahasznosítására, és nyerj hárommillió forintot!

A CheckINN Revitalizátor ötletpályázat célja, hogy a befektetők helyett a felsőoktatásban tanuló diákok álmodják meg, hogy a funkcióját vesztett, elhanyagolt épületek, területek hogyan teremthetnének újra értéket, új külsővel és turisztikai jelentőséggel is felruházva őket.

Bővebben
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások