Hirdetés

11 csapattal startol a CEU InnovationsLab őszi inkubációja

Kihívásokkal teli ingatlanpiac, felértékelődött közösség és közös élmény, gamifikáció, sport és stream. Igen sokszínű területről érkezik annak a 11 csapatnak a 40 tagja, aki októberben kezdi a CEU egyéves startup inkubációs programját.

Hirdetés

Rekordszámú, több mint 80 pályázat érkezett a CEU startup inkubátorházának, a CEU InnovationsLab (CEU iLab) felhívására, melyre korai fázisú vállalkozások jelentkezését várták. Fókuszterület vagy kiemelt iparág idén nem volt, a kiválasztás fő szempontjait a csapatok összetétele és felkészültsége, a probléma jelentősége és az arra adott releváns válasz jelentette. Az iparági fókusz nélkül is sokatmondó azonban, hogy a problémák jelentős részét a Covid19 ihlette: több ötlet is érkezett a digitális oktatás, illetve a HR és a home office területéről, de a személyes jelenlét és az egymással töltött idő fontosságára is több csapat felhívta a figyelmet.

A többkörös kiválasztási folyamat végére 11 csapatnak szavazott bizalmat a CEU iLab menedzsmentje. A csapatok az egyéves inkubáció alatt számos különböző szakterületről érkező mentorokkal dolgoznak együtt, részt vehetnek a CEU releváns kurzusain és hozzáférést kapnak a CEU könyvtárához és kutatási eszközeihez. A program részeként együtt dolgozhatnak a szakmai gyakorlatukat végző CEU-s hallgatókkal, használhatják az iLab közösségi irodaját és teljes infrastruktúráját, valamint lehetőséget kapnak befektetőkkel való találkozásokra is.

A CEU InnovationsLab 2021 őszi kohortjának csapatai:

 • Barbell Notes: Valós idejű adatok biztosításával lehetővé teszik az edzők számára, hogy hatékonyabbá váljanak, miközben időt és energiát takarítanak meg a bonyolult edzési és edzői feladatok automatizálásával.
 • Bull Ranks: Kereskedési tippekkel és pénzügyi oktatási tartalmakkal elősegítik a jobb befektetési döntéshozatalt a hagyományos- és a kriptopiacokon.
 • EZ Electrics: Technikai újításukkal jelentősen leegyszerűsítik és biztonságossá teszik a világítás telepítését, amely intelligens otthoni funkciókkal egészül ki.
 • Know Now: Lokális információcserére alapuló alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a közvetlen környezetük ajánlatait megismerjék, összehasonlítsák a termékeket, és az ajánlatokkal pénzt takarítsanak meg.
 • Likespace: Egy online piactér, amely összekapcsolja a kihasználatlan irodahelyiséggel rendelkező vállalkozásokat azokkal, akiknek rugalmas irodai hozzáférésre van szükségük.
 • Lynxes: Korszerű röntgenalapú anyagelemző eszközök fejlesztése és forgalmazása az új anyagok és technológiák fejlesztésének elősegítése érdekében.
 • Pine: Egyedi napló alkalmazás, hogy a felhasználók könnyen elmesélhessék, biztonságosan megőrizhessék és örökre felidézhessék az emlékeiket.
 • RECnGO: egy streaming szoftver, amely lehetővé teszi a valós idejű műsorgyártást, sugárzást és szerkesztést mobil eszközökön, megosztható a legnagyobb platformokon, és az archaikus és drága stúdióköltségvetések nélkül akár egyszemélyes stábként is üzemeltethető.
 • Revolin: Egy platform, amely segít a vezetőknek a belső kommunikáció javításában a játékoknak és a gamifikációnak köszönhetően.
 • Silentio: Zajfigyelő eszköz az (elsősorban AirBnb) ingatlanok bérbeadása által okozott konfliktusok megelőzésére.
 • Unitsold: Egyedi eszköz az ingatlanfejlesztők számára, hogy magas minőségű értékesítési anyagokat, pl. prezentációkat hozzanak létre és kezeljék azokat.

A csapatok személyesen is bemutatkoznak a CEU iLab október 26-i mentor tréning rendezvényén, amikor a többszörös best-seller író, pszichológus-terapeuta Marisa Peer a vállalkozás lélektanát járja körül a ’US Mentor Training’ következő előadásában. Az október 26-án, kedden 16 órakor kezdődő előadást 17 órától a startupok bemutatkozói követik a CEU Nádor utcai épületében. A rendezvényre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a CEU weboldalán lehet: https://www.ilab.ceu.edu/us-mentor-training#form

A CEU az épületbe való belépést csak az oltási igazolvánnyal rendelkezőknek tudja biztosítani, maszk használata kötelező.

Hirdetés

Az ember a kulcs, nem az ötlet

A hazai startup világban is megtalálhatók már az angyalbefektetők, a vállalkozások nagy része azonban még nem mindig tudja pontosan, hogyan és mikor lehet alkalmas arra, hogy tőkét kapjon tőlük a szintlépéshez. A Start it @K&H ezért a hazai angyalbefektetői szféra két közismert alakját látta vendégül, hogy tapasztalataikon keresztül mutassák be a kezdő vállalkozóknak az ilyen típusú forrásbevonás sajátosságait.

Bővebben
Hirdetés

A gyerekek digitális biztonságát védi egy magyar startup

A gyerekek digitális biztonsága szerencsére már nem új fogalom – mégis meglepő helyen kerülhet veszélybe. A kicsikről készült képek, videók online felületeken történő megosztása ugyanis veszélybe sodorhatja a gyerekek digitális biztonságát – akkor is, ha azt a szülők, az oktatási intézmény vagy éppen a nyári tábor szervezői teszik. A Start it @K&H inkubátorprogramba bekerült kidea egy olyan zárt digitális óvodai kommunikációs felület, amely többek között erre az aktuális problémára nyújt egyszerű megoldást. 

Bővebben

Balaton vibe, rövidnadrág és őszinte beszélgetések: ilyen volt az első Innovációs és Startup Napok a Balaton-felvidéken

Május közepén rendezte meg a PortusHome Coworking&Coliving, a StartITup Győr, az Input Program és a Draper Startup House az első közös eseményét Vászolyon. A startup ökoszisztéma szereplőit régiós, országos és nemzetközi szinten is összekötni szándékozó esemény elérte célját: őszinte, sallangmentes beszélgetések, baráti eszmecserék, fuckup storik és jobbító szándék jellemezte a 3 napos eseményt.

Bővebben

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben