Hirdetés

11 csapattal startol a CEU InnovationsLab őszi inkubációja

Kihívásokkal teli ingatlanpiac, felértékelődött közösség és közös élmény, gamifikáció, sport és stream. Igen sokszínű területről érkezik annak a 11 csapatnak a 40 tagja, aki októberben kezdi a CEU egyéves startup inkubációs programját.

Hirdetés

Rekordszámú, több mint 80 pályázat érkezett a CEU startup inkubátorházának, a CEU InnovationsLab (CEU iLab) felhívására, melyre korai fázisú vállalkozások jelentkezését várták. Fókuszterület vagy kiemelt iparág idén nem volt, a kiválasztás fő szempontjait a csapatok összetétele és felkészültsége, a probléma jelentősége és az arra adott releváns válasz jelentette. Az iparági fókusz nélkül is sokatmondó azonban, hogy a problémák jelentős részét a Covid19 ihlette: több ötlet is érkezett a digitális oktatás, illetve a HR és a home office területéről, de a személyes jelenlét és az egymással töltött idő fontosságára is több csapat felhívta a figyelmet.

A többkörös kiválasztási folyamat végére 11 csapatnak szavazott bizalmat a CEU iLab menedzsmentje. A csapatok az egyéves inkubáció alatt számos különböző szakterületről érkező mentorokkal dolgoznak együtt, részt vehetnek a CEU releváns kurzusain és hozzáférést kapnak a CEU könyvtárához és kutatási eszközeihez. A program részeként együtt dolgozhatnak a szakmai gyakorlatukat végző CEU-s hallgatókkal, használhatják az iLab közösségi irodaját és teljes infrastruktúráját, valamint lehetőséget kapnak befektetőkkel való találkozásokra is.

A CEU InnovationsLab 2021 őszi kohortjának csapatai:

 • Barbell Notes: Valós idejű adatok biztosításával lehetővé teszik az edzők számára, hogy hatékonyabbá váljanak, miközben időt és energiát takarítanak meg a bonyolult edzési és edzői feladatok automatizálásával.
 • Bull Ranks: Kereskedési tippekkel és pénzügyi oktatási tartalmakkal elősegítik a jobb befektetési döntéshozatalt a hagyományos- és a kriptopiacokon.
 • EZ Electrics: Technikai újításukkal jelentősen leegyszerűsítik és biztonságossá teszik a világítás telepítését, amely intelligens otthoni funkciókkal egészül ki.
 • Know Now: Lokális információcserére alapuló alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a közvetlen környezetük ajánlatait megismerjék, összehasonlítsák a termékeket, és az ajánlatokkal pénzt takarítsanak meg.
 • Likespace: Egy online piactér, amely összekapcsolja a kihasználatlan irodahelyiséggel rendelkező vállalkozásokat azokkal, akiknek rugalmas irodai hozzáférésre van szükségük.
 • Lynxes: Korszerű röntgenalapú anyagelemző eszközök fejlesztése és forgalmazása az új anyagok és technológiák fejlesztésének elősegítése érdekében.
 • Pine: Egyedi napló alkalmazás, hogy a felhasználók könnyen elmesélhessék, biztonságosan megőrizhessék és örökre felidézhessék az emlékeiket.
 • RECnGO: egy streaming szoftver, amely lehetővé teszi a valós idejű műsorgyártást, sugárzást és szerkesztést mobil eszközökön, megosztható a legnagyobb platformokon, és az archaikus és drága stúdióköltségvetések nélkül akár egyszemélyes stábként is üzemeltethető.
 • Revolin: Egy platform, amely segít a vezetőknek a belső kommunikáció javításában a játékoknak és a gamifikációnak köszönhetően.
 • Silentio: Zajfigyelő eszköz az (elsősorban AirBnb) ingatlanok bérbeadása által okozott konfliktusok megelőzésére.
 • Unitsold: Egyedi eszköz az ingatlanfejlesztők számára, hogy magas minőségű értékesítési anyagokat, pl. prezentációkat hozzanak létre és kezeljék azokat.

A csapatok személyesen is bemutatkoznak a CEU iLab október 26-i mentor tréning rendezvényén, amikor a többszörös best-seller író, pszichológus-terapeuta Marisa Peer a vállalkozás lélektanát járja körül a ’US Mentor Training’ következő előadásában. Az október 26-án, kedden 16 órakor kezdődő előadást 17 órától a startupok bemutatkozói követik a CEU Nádor utcai épületében. A rendezvényre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a CEU weboldalán lehet: https://www.ilab.ceu.edu/us-mentor-training#form

A CEU az épületbe való belépést csak az oltási igazolvánnyal rendelkezőknek tudja biztosítani, maszk használata kötelező.

Hirdetés

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben
Hirdetés

Nemzetközi startup programok az innovációk felkarolásáért – elindult az előjelentkezés az EIT Food programokra

Egyedülálló nemzetközi startup programokra pályázhatnak olyan innovátorok, akik ötleteikkel vagy előrehaladottabb projektjeikkel tenni szeretnének egy karbonsemleges jövőért. Az EIT Food széles kínálatában különböző fejlettségű startupok mind megtalálhatják a számukra ideális programot. A több hónapos események során a kezdeti ötletfázistól egészen a piacra jutásig, befektetésszerzésig és nemzetközi networképítésig kapnak segítséget a résztvevők. Továbbá a legjobb csapatok a szakmai támogatás mellett pénzbeli jutalomban is részesülhetnek. A startup programokba 2022 elején nyílik meg a jelentkezés, de az előregisztráció már nyitott az érdeklődők számára.

Bővebben

Világsiker lehet a robotokat oktató magyar startupból

A Spirit FM startupokkal, innovációval, jövőbemutató ötletekkel és potenciális befektetési lehetőségekkel foglalkozó szórakoztató rádióműsorának, a Hibrid Startuppernek ismételten Sohajda Júlia, a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő egyik alapítója volt a vendége, aki ezúttal sem érkezett egyedül. Vincz Dániel, egy magyar fejlesztőcsapat, a Mollia ügyvezető-helyettese kísérte el a beszélgetésre, amely startup célja egy adaptív, tanítható szoftver kifejlesztése a Bábu nevű virtuális humanoid robot kinematikai vezérlésére. (X)

Bővebben

Béremelésre számíthat a fiatal generáció

A dolgozó fiatalok majdnem kétharmada számít béremelésre a következő időszakban, 46 százalékuk az inflációnál alacsonyabb, 20 százalékuk viszont azt meghaladó emelést valószínűsít – derül ki a K&H ifjúsági indexéből. A pesszimisták, vagyis a fizetéscsökkenésre számítók aránya nagyon alacsony, mindössze 4 százalékos.

Bővebben

Az alapanyaghiány egyre nagyobb kihívások elé állítja a kkv-kat is

Új akadályokkal kell szembenézniük a kkv-knak, derül ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb, harmadik negyedéves eredményeiből. Tavaly a járvány közvetlen következményeként a kereslethiány okozott nehézségeket, mostanra viszont az anyaghiány jelent kihívást a kereslet intenzív visszatérése és a kiüresedő készletek miatt.

Bővebben

A karácsonyi akciók idején kell igazán tudatos fogyasztónak lenni – segít a magyar startup

A karácsonyi akciók minden évben vásárlók ezreit csábítják az áruházakba és az online webshopokra, a folyamatos marketingkampányok bűvöletében a spórolás nem kis kihívás. A személyes vagy családi költségvetések védelme érdekében különböző stratégiákat követnek a magyarok: a vásárlóknak nagyjából a fele csak arra igyekszik költeni, amire valóban szüksége van, míg minden harmadik fogyasztó termékösszehasonlító oldalak segítségével, valamint az ár-érték arány szempontjának mérlegelésével próbál minél tudatosabb döntést hozni. A mobilcsomagok transzparens összehasonlításával foglalkozó BillKiller szakértői rámutatnak, hogy a fogyasztói tudatosságnak nem csak az egyszeri vásárlásoknál van kulcsszerepe.

Bővebben

Mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

Napról napra változó piaci környezet, távmunka, széteső csapatok és hektikus üzletmenet – az elmúlt két évben lassan hozzászokhattak a vezetők a koronavírussal érkező bizonytalansághoz és a folyamatos újratervezéshez, most viszont ideje a jövőre koncentrálni. Míg a 2020-as Strech konferencia a COVID-válság által felvetett akut problémákkal és gyakorlati tippekkel várta a felső vezetőket és menedzsereket, idén már a hosszabb távú stratégiák, a válságálló és tartós sikert hozó megoldások kerülnek a nemzetközi menedzsment konferencia fókuszába december 7. és 9. között. A szervezők többek között a Morgan Stanley és a Prezi világhírű szakembereivel, sőt, a magyar férfi vízilabda válogatottat sikerre vezető Kemény Dénessel keresik a választ a kérdésre: mitől lesz valaki nem csak jó, de eredményes menedzser a 21. században?

Bővebben