Hirdetés

Digitálizálja az evezős sportágakat a magyar innovátor csapat

Az evezős sportágak teljesítménymérésével foglalkozó PaddleMate magyar sporttechnológiai startup 250 millió forintos magvető befektetést kapott az Hiventurestől. A lapátra szerelhető okos edzőtársként is emlegetett vállalkozás szenzorai segítségével a sportolóknak és edzőiknek lehetőségük nyílik vízen is mérni sportágspecifikus adatokat, melyeket  az okostelefonos  és webes applikációban tudnak megtekinteni és elemezni.

Hirdetés

A cég 2020-ban a Hiventures inkubációs programjából kapott befektetéssel indult el, aminek keretein belül sikeresen fejlesztették ki és értékesítették a termék első verzióit. Az alapító csapat tagjai széleskörű tapasztalatokkal rendelkeznek. A termék megálmodója és a cég ügyvezetője Schulcz Attila nevéhez több termék fejlesztése kapcsolódik – szakterülete a hardver és szoftverfejlesztés. Volt válogatott kajakozó és edző feleségénél látva a technológiai igényt, nem volt kérdés számára, hogy megoldást találjon rá. A pénzügyi és operatív vezető Bajári Attila, aki ultrafutóként az objektív teljesítménymérés megszállottja, számos startup tőkebevonásában és üzletfejlesztésében vett már részt. Mizser Dávid, aki a vállalkozás technológiai vezetője, maga is 10 évig versenyszerűen kajakozott, így jól ismeri a célcsoportot. Az alapító csapatot kiegészítve szakmai tudással számos edző és szervezet támogatta a kezdetektől fogva, ami hozzájárult a termékfejlesztés kezdeti irányainak meghatározásához. 

Jelenleg már egy tucat hazai és külföldi egyesület sportolói használják a PaddleMate rendszerét a felkészülésük során. A felhasználók között világ- és Európa-bajnok kenusok és kajakosok is vannak, akik számára elengedhetetlen a teljesítményük mérése, hiszen a bajnoki cím tizedmásodperceken múlhat, ezért meg kell ragadniuk minden olyan eszközt, ami hozzásegítheti őket az aranyérem megszerzéséhez.

A csapat célja, hogy a rendszer és az objektív teljesítménymérés meghonosodjon az utánpótlás nevelésben, hiszen a helyes technika megtanulása az alapja a későbbi sikereknek. A PaddleMate egyszerű kezelhetősége miatt ma már az amatőr sportolók is kedvüket lelhetik az adatok elemzésében, ugyanúgy, ahogy ez a futásban és a kerékpározásban már évek óta elérhető. A PaddleMate szenzorai bármely „lapátos” vízi sportágban használhatóak. Legyen szó kajakról, kenuról, evezésről, sárkányhajóról vagy az egyre népszerűbb SUP-ról (stand up paddle), mindegyik sportág szerelmesei számára kiváló társ az edzések nyomon követésében.

A befektetést a termékek tömeggyártásának elindítására, az elemző szoftverek és applikáció továbbfejlesztésére, valamint a nemzetközi terjeszkedésre fordítja a cég. A termékek iránti keresletet mutatják a különböző európai és ázsiai országokból érkező folyamatos előrendelések is. A befektetés megvalósulásával a PaddleMate csapata közelebb jut víziójához, hogy az egész világon lehetővé tegyék az amatőr és profi evezős sportágak kedvelői számára az aktivitásuk objektív mérését és egy támogató közösség építését.

Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben
Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben