Hirdetés

Visa Fast Track program a fintech iparág globális növekedéséért

A fintech cégek a globális fizetési ökoszisztéma központi részét képezik, a koronavírus-járvány miatt pedig egyre inkább a figyelem középpontjába kerültek, hiszen jelentősen megnőtt alkalmazásaik forgalma[1], ahogy egyre több ember kezdte pénzügyeit saját eszközeiről intézni. A Visa (NYSE: V) büszkén jelenti be, hogy továbbra is támogatja a globális fintech közösséget, miután a Fast Track programot több mint 140 fintech cégre bővítette ki [2].  2019-es globális bővülése óta a Fast Track program 280%-kal[3] nőtt, rávilágítva a digitális fizetések iránti kereslet erőteljes növekedésére világszerte.

Hirdetés

A Fast Track lehetővé teszi az új és a már működő vállalkozások számára a Visa hálózat sebességének, biztonságának, megbízhatóságának és méretének kihasználását, hogy minél gyorsabban elindulhassanak és működhessenek, hónapokról hetekre csökkentve a folyamatokat. A program kulcsrakész hozzáférést biztosít a Visa ökoszisztéma-partnereihez, az online licencekhez, a Visa API-khoz, valamint széles körű piacra lépési eszközkészletekhez, online oktatáshoz és szakértői tanácsokhoz is, amelyek segítséget nyújtanak a fintech vállalkozások számára üzleti tevékenységük fejlesztésében. Az afrikai, ázsiai-csendes-óceáni, európai, latin-amerikai, közel-keleti és észak-amerikai új tagokkal a fintechek teljesen átformálják azt, ahogy a fogyasztók és vállalkozások kezelik a pénzüket, befektetnek, kölcsönöket kapnak vagy átutalnak világszerte.

“Célunk az, hogy az élvonalbeli fintechek bekerüljenek a Visa ökoszisztémába, hogy rekordidő alatt segítsük őket a gyors növekedésben és üzleti tevékenységük bővítésében” – mondta Terry Angelos, a Visa alelnöke és globális fintech ágának vezetője. “Olyan programok révén, mint például a Fast Track, a Visa elkötelezett az iránt, hogy segítse a fintecheket – amelyek jelentős része kisvállakozás – a gyors piacra jutásban, hogy készen álljanak a világot előmozdító innovációk kifejlesztésére, ami a napjainkban különösen aktuális.”

A Fast Track fintechjei az újraindulásra fókuszálnak

A Visa partnerek – köztük az Airwallex, a Fundation és a Rappi – folyamatosan az innovációra és a növekedésre összpontosítottak, hogy alkalmazkodni tudjanak a COVID-19 teremtette helyzethez. Az Ausztráliában alapított Airwallex támogatást nyújt a rászoruló ausztrál és egyesült királyságbeli kisvállalkozásoknak felajánlva a nemzetközi tranzakciós díjak elengedését, az Egyesült Államokban működő Fundation pedig segíti a kisvállalkozásokat abban, hogy gyorsan megszerezzék a szükséges tőkét ezekben az időkben is. A kolumbiai Rappi megkezdte a robotok által végzett élelmiszer-szállítás kísérleti tesztelését a vírus terjedésének minimalizálása érdekében. Az Airwallex és a Rappi a linkeken elérhető videókban számolnak be a Visával való együttműködés tapasztalatairól.

“Ebben a kihívásokkal teli időszakban minden eddiginél fontosabb, hogy képesek vagyunk támogatni a kisvállalkozásokat azáltal, hogy a lehető leggyorsabban megadjuk a szükséges eszközöket a felszínen maradásukhoz” – mondta Sam Graziano, a Fundation vezérigazgatója. „A Visával folytatott partnerségünk keretében folytatjuk az innovációt és a stratégiák fejlesztését, hogy az ügyfeleket segítsük ismét talpra állni és újraindulni.”

A Visa üdvözli az innovátorok új csoportját

A Fast Track Program legújabb tagjai a vállalkozások széles spektrumát lefedik – beleértve nők által alapított fintecheket, digitális valuta tárcákat, valamint B2C és B2B szolgáltatókat. A program legfontosabb elemei:

  • Új engedélyezési partnerek: A Fast Track Program az engedélyezési partnerekkel való együttműködésnek köszönhetően valósulhatott meg, akik olyan kritikus technológiai társaságok, amelyek megalapozzák a fintech termékek létrehozását. Három új programkezelő engedélyezési partner – a Cascade FinTech, a Deserve és a PEX Card – váltak a Fast Track részévé az Egyesült Államokban, és csatlakoznak olyan vezető társaságok csoportjához, mint a Galileo, a Marqeta vagy a Stripe, így az engedélyezési partnerek száma több mint húszra nőtt világszerte.
  • Női alapítók: A Visa elkötelezett a nők gazdasági növekedésének előmozdítása iránt. A nők tulajdonában álló vállalkozásokba történő Visa beruházásokat tovább erősíti a globális női alapítású fintechek bevonása, mint például az ausztráliai Airwallex, valamint az észak-amerikai székhelyű gogo Getter és a Kikoff.
  • Digitális valutát támogató pénztárcák: A digitális valutát támogató pénztárcák száma exponenciálisan növekszik, ma már több mint 139 millió ilyen felhasználói fiók létezik[4]. Ennek a növekvő piacnak a támogatására a digitális valutákra összpontosító Fast Track vállalatok – köztük a Fold, a Genesis Block és a TrustToken – összekötik fogyasztóikat a Visa 61 millió kereskedőjével világszerte.
  • Fogyasztói pénzügyek kezelése: A Visa különböző platformokon keresztül a pénz mindennapi kezelését kívánja megkönnyíteni a fogyasztók számára. A Fast Track vállalatok, mint például az EU-s székhelyű Lydia és a Swile, az afrikai Paga, a SoLo Funds az Egyesült Államokban, vagy a Wally az Egyesült Arab Emírségekben azon cégek közé tartoznak, amelyek egyszerűsítik a pénzkezelést és elősegítik a fintech alkalmazások elterjedését saját közösségeikben.
  • Kisvállakozások támogatása: A Visa továbbra is folyamatosan a digitális kornak megfelelően alakítja a B2B-fizetési szférát. Az Egyesült Királyságban működő digitális hitelező, a Capital on Tap, amely hitelkártyákat és kölcsönöket nyújt több mint 60 000 kkv-nak, és az Egyesült Államokban működő Fundation, amely alkalmazás-feldolgozó platformot biztosít a bankok és a kisvállalkozások hitelezői számára, mind a program részesei. Továbbá fontos, B2B innovációkat létrehozó tagjai a programnak a Konfio, egy, a kkv-k gyors hitelminősítésének érdekében data-first megközelítést alkalmazó mexikói székhelyű startup vállalkozás, valamint a Neat, a hongkongi fintech startup, amely globális növekedést tesz lehetővé a kkv-k számára.

„Minden eddiginél fontosabb, hogy segítsünk a kisvállalkozásokat az ismeretlen pénzügyi kihívásokon leküzdésében” – mondta David Arana, a Konfio vezérigazgatója. „A Visa-val való együttműködés és a Fast Track program révén képesek voltunk a kisvállalkozások számára hozzáférést biztosítani olyan pénzügyi szolgáltatásokhoz, amelyekhez gyakran nem jutnak hozzá, valamint választási lehetőséget biztosítani olyan kkv-k számára, amelyek hitelkeretet igényelnek szükségleteik fedezésére – ami pedig különösen fontos a mai környezetben. Továbbá eszközöket fejlesztettünk és piackutatást végeztünk, hogy kiegészítsük pénzügyi szolgáltatásainkat.”

“Miután a közelmúltban csatlakoztunk a Visa Fast Track programjához, gyorsan forgalomba tudtuk hozni betéti kártyánkat az Egyesült Államok piacán” – mondta Will Reeves, a Fold vezérigazgatója. “A Visa-val való együttműködésünk révén teljesítjük küldetésünket, amely egyszerű módszert kínál a vásárlóknak a bitcoin szerzésre a mindennapi kiadásaik után, valamint sikeresen fejlesztjük tovább üzleti vállalkozásunkat a Visa kiterjedt hálózatának és erőforrásainak segítségével.”

További információ a Visa Fast Track programjáról és a csatlakozásról itt található.

[1] DeVere Group: Coronavirus lockdown: Massive surge in the use of fintech apps, March 2020

[2] Visa Fast Track Global Data, May 2020

[3] Visa Fast Track Global Data, May 2020

[4] Cambridge Centre for Alternative Finance 2019 Global Cryptoasset benchmarking study

Hirdetés
Hirdetés

Kiberveszélyek felhőn innen és túl

A digitalizáció hallatán sokunknak a gyors és kényelmes felhőszolgáltatások jutnak az eszünkbe. Most sincs ez másként, amikor egyik napról a másikra kellett az offline munkát online folyamatokra cserélni. Egy rosszul bevezetett felhőalapú megoldás azonban váratlan veszélyeknek teheti ki a szervezetet, érdemes ezért a már meglévő infrastruktúránkra alapozni, ami hosszabb távon az IT költségek átláthatóságát is javítja.

Bővebben

100 millió euró értékű befektetési kört zárt a Bolt

Újabb, 100 millió euró (35 milliárd forint) értékű befektetési kört zárt a Bolt, a vezető európai utazási és szállítási platform. A befektetésből a vállalat tovább folytatja utazásszervező, mikromobilitási és ételszállító szolgáltatásainak terjesztését Európában és Afrikában. A Bolt személyszállítási mobilapplikációjával lépett a magyar piacra 2016-ban – előbb Budapesten, majd Debrecenben -, pár hete pedig elindította a Bolt Food ételházhozszállító szolgáltatását a magyar fővárosban.

Bővebben

Innovatív rollertöltő, virtuális malacpersely, blockchain alapú megújulók: győzteseket hirdetett az MVM Edison 2020

Elektromos rollerek indukciós töltőállomásai, egy fiatalokat megcélzó bankolást, megtakarítást új szintre emelő alkalmazás, valamint a blockchain alapú megújuló energia közösségi finanszírozását lehetővé tevő megoldás állhatott az MVM EDISON 2020 startup verseny képzeletbeli dobogójára. Az első három helyezettnek lehetősége lesz, hogy akár 50 millió forint értékű magvető befektetéshez jusson az MVM Csoporttól.

Bővebben

A BME kiválóságai ismertették innovatív kutatásaikat

Az Új Nemzeti Kiválóság Program műegyetemi konferenciáján 18 szekcióban ismertetik ma a támogatással elért tudományos eredményeiket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem ösztöndíjasai. Az elmúlt évben a Műegyetem közel 200 hallgatója, doktorandusza és fiatal oktatója nyerte el a nemzeti felsőoktatási kiválóság támogatására alapított ösztöndíjat.

Bővebben

Kkv-mentés és nagyvállalati innováció a Startup Newsroom második adásában

A Startup Campus és a Hiventures kéthetente jelentkező podcastjének második részében a kis- és középvállalkozások számára elérhető befektetői mentőövekről és a válság nagyvállalati innovációra gyakorolt hatásáról volt szó. Az adásban Láving Gusztáv (Hiventures), Csendes Olivér (Startup 300) és Tossenberger Tamás (Startup Campus) beszélget.

Bővebben

A régió egyik legnagyobb social impact befektetését kapta a Green Fox Academy 

450 millió forintos befektetést biztosít az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a Green Fox Academynek. Az Impact Ventures egy impact (társadalmi hasznosságú) befektetési alap, amely kifejezetten olyan szociális vállalkozásoknak nyújt kockázati tőkét, amelyek az üzleti eredmények mellett pozitív társadalmi hatást fejtenek ki. A mostani befektetés az egyik legnagyobb régiós dedikált impact befektetés. 

Bővebben
A Startup! Online is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel teljesen névtelenül megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások