Hirdetés

Visa Fast Track program a fintech iparág globális növekedéséért

A fintech cégek a globális fizetési ökoszisztéma központi részét képezik, a koronavírus-járvány miatt pedig egyre inkább a figyelem középpontjába kerültek, hiszen jelentősen megnőtt alkalmazásaik forgalma[1], ahogy egyre több ember kezdte pénzügyeit saját eszközeiről intézni. A Visa (NYSE: V) büszkén jelenti be, hogy továbbra is támogatja a globális fintech közösséget, miután a Fast Track programot több mint 140 fintech cégre bővítette ki [2].  2019-es globális bővülése óta a Fast Track program 280%-kal[3] nőtt, rávilágítva a digitális fizetések iránti kereslet erőteljes növekedésére világszerte.

Hirdetés

A Fast Track lehetővé teszi az új és a már működő vállalkozások számára a Visa hálózat sebességének, biztonságának, megbízhatóságának és méretének kihasználását, hogy minél gyorsabban elindulhassanak és működhessenek, hónapokról hetekre csökkentve a folyamatokat. A program kulcsrakész hozzáférést biztosít a Visa ökoszisztéma-partnereihez, az online licencekhez, a Visa API-khoz, valamint széles körű piacra lépési eszközkészletekhez, online oktatáshoz és szakértői tanácsokhoz is, amelyek segítséget nyújtanak a fintech vállalkozások számára üzleti tevékenységük fejlesztésében. Az afrikai, ázsiai-csendes-óceáni, európai, latin-amerikai, közel-keleti és észak-amerikai új tagokkal a fintechek teljesen átformálják azt, ahogy a fogyasztók és vállalkozások kezelik a pénzüket, befektetnek, kölcsönöket kapnak vagy átutalnak világszerte.

“Célunk az, hogy az élvonalbeli fintechek bekerüljenek a Visa ökoszisztémába, hogy rekordidő alatt segítsük őket a gyors növekedésben és üzleti tevékenységük bővítésében” – mondta Terry Angelos, a Visa alelnöke és globális fintech ágának vezetője. “Olyan programok révén, mint például a Fast Track, a Visa elkötelezett az iránt, hogy segítse a fintecheket – amelyek jelentős része kisvállakozás – a gyors piacra jutásban, hogy készen álljanak a világot előmozdító innovációk kifejlesztésére, ami a napjainkban különösen aktuális.”

A Fast Track fintechjei az újraindulásra fókuszálnak

A Visa partnerek – köztük az Airwallex, a Fundation és a Rappi – folyamatosan az innovációra és a növekedésre összpontosítottak, hogy alkalmazkodni tudjanak a COVID-19 teremtette helyzethez. Az Ausztráliában alapított Airwallex támogatást nyújt a rászoruló ausztrál és egyesült királyságbeli kisvállalkozásoknak felajánlva a nemzetközi tranzakciós díjak elengedését, az Egyesült Államokban működő Fundation pedig segíti a kisvállalkozásokat abban, hogy gyorsan megszerezzék a szükséges tőkét ezekben az időkben is. A kolumbiai Rappi megkezdte a robotok által végzett élelmiszer-szállítás kísérleti tesztelését a vírus terjedésének minimalizálása érdekében. Az Airwallex és a Rappi a linkeken elérhető videókban számolnak be a Visával való együttműködés tapasztalatairól.

“Ebben a kihívásokkal teli időszakban minden eddiginél fontosabb, hogy képesek vagyunk támogatni a kisvállalkozásokat azáltal, hogy a lehető leggyorsabban megadjuk a szükséges eszközöket a felszínen maradásukhoz” – mondta Sam Graziano, a Fundation vezérigazgatója. „A Visával folytatott partnerségünk keretében folytatjuk az innovációt és a stratégiák fejlesztését, hogy az ügyfeleket segítsük ismét talpra állni és újraindulni.”

A Visa üdvözli az innovátorok új csoportját

A Fast Track Program legújabb tagjai a vállalkozások széles spektrumát lefedik – beleértve nők által alapított fintecheket, digitális valuta tárcákat, valamint B2C és B2B szolgáltatókat. A program legfontosabb elemei:

  • Új engedélyezési partnerek: A Fast Track Program az engedélyezési partnerekkel való együttműködésnek köszönhetően valósulhatott meg, akik olyan kritikus technológiai társaságok, amelyek megalapozzák a fintech termékek létrehozását. Három új programkezelő engedélyezési partner – a Cascade FinTech, a Deserve és a PEX Card – váltak a Fast Track részévé az Egyesült Államokban, és csatlakoznak olyan vezető társaságok csoportjához, mint a Galileo, a Marqeta vagy a Stripe, így az engedélyezési partnerek száma több mint húszra nőtt világszerte.
  • Női alapítók: A Visa elkötelezett a nők gazdasági növekedésének előmozdítása iránt. A nők tulajdonában álló vállalkozásokba történő Visa beruházásokat tovább erősíti a globális női alapítású fintechek bevonása, mint például az ausztráliai Airwallex, valamint az észak-amerikai székhelyű gogo Getter és a Kikoff.
  • Digitális valutát támogató pénztárcák: A digitális valutát támogató pénztárcák száma exponenciálisan növekszik, ma már több mint 139 millió ilyen felhasználói fiók létezik[4]. Ennek a növekvő piacnak a támogatására a digitális valutákra összpontosító Fast Track vállalatok – köztük a Fold, a Genesis Block és a TrustToken – összekötik fogyasztóikat a Visa 61 millió kereskedőjével világszerte.
  • Fogyasztói pénzügyek kezelése: A Visa különböző platformokon keresztül a pénz mindennapi kezelését kívánja megkönnyíteni a fogyasztók számára. A Fast Track vállalatok, mint például az EU-s székhelyű Lydia és a Swile, az afrikai Paga, a SoLo Funds az Egyesült Államokban, vagy a Wally az Egyesült Arab Emírségekben azon cégek közé tartoznak, amelyek egyszerűsítik a pénzkezelést és elősegítik a fintech alkalmazások elterjedését saját közösségeikben.
  • Kisvállakozások támogatása: A Visa továbbra is folyamatosan a digitális kornak megfelelően alakítja a B2B-fizetési szférát. Az Egyesült Királyságban működő digitális hitelező, a Capital on Tap, amely hitelkártyákat és kölcsönöket nyújt több mint 60 000 kkv-nak, és az Egyesült Államokban működő Fundation, amely alkalmazás-feldolgozó platformot biztosít a bankok és a kisvállalkozások hitelezői számára, mind a program részesei. Továbbá fontos, B2B innovációkat létrehozó tagjai a programnak a Konfio, egy, a kkv-k gyors hitelminősítésének érdekében data-first megközelítést alkalmazó mexikói székhelyű startup vállalkozás, valamint a Neat, a hongkongi fintech startup, amely globális növekedést tesz lehetővé a kkv-k számára.

„Minden eddiginél fontosabb, hogy segítsünk a kisvállalkozásokat az ismeretlen pénzügyi kihívásokon leküzdésében” – mondta David Arana, a Konfio vezérigazgatója. „A Visa-val való együttműködés és a Fast Track program révén képesek voltunk a kisvállalkozások számára hozzáférést biztosítani olyan pénzügyi szolgáltatásokhoz, amelyekhez gyakran nem jutnak hozzá, valamint választási lehetőséget biztosítani olyan kkv-k számára, amelyek hitelkeretet igényelnek szükségleteik fedezésére – ami pedig különösen fontos a mai környezetben. Továbbá eszközöket fejlesztettünk és piackutatást végeztünk, hogy kiegészítsük pénzügyi szolgáltatásainkat.”

“Miután a közelmúltban csatlakoztunk a Visa Fast Track programjához, gyorsan forgalomba tudtuk hozni betéti kártyánkat az Egyesült Államok piacán” – mondta Will Reeves, a Fold vezérigazgatója. “A Visa-val való együttműködésünk révén teljesítjük küldetésünket, amely egyszerű módszert kínál a vásárlóknak a bitcoin szerzésre a mindennapi kiadásaik után, valamint sikeresen fejlesztjük tovább üzleti vállalkozásunkat a Visa kiterjedt hálózatának és erőforrásainak segítségével.”

További információ a Visa Fast Track programjáról és a csatlakozásról itt található.

[1] DeVere Group: Coronavirus lockdown: Massive surge in the use of fintech apps, March 2020

[2] Visa Fast Track Global Data, May 2020

[3] Visa Fast Track Global Data, May 2020

[4] Cambridge Centre for Alternative Finance 2019 Global Cryptoasset benchmarking study

Hirdetés

Innovációs versenyt hirdet az ExxonMobil

A gazdasági fejlődés és a klímavédelem, a felelős és tiszta energiafelhasználás, valamint a hagyományos és a megújuló energiaforrások innovatív összehangolásának témájában hirdet innovációs pályázatot hazai diákoknak a világ vezető energiavállalata, az ExxonMobil. A versennyel a vállalat ösztönözni kívánja a magyar diákok innovációs gondolkodását, valamint fokozni a társadalmi párbeszédet az energiafelhasználás, energiaátmenet és a klímavédelem témakörében.

Bővebben

Innovatív startup partnereit keresi az OTP Csoport

Idén negyedik alkalommal keresi innovatív startup partnereit az OTP Csoport.

A program kiváló gyorsítósávot jelent azoknak az érett növekedési fázisban lévő, innovatív cégeknek, amelyek a kelet-közép-európai régióban szeretnék kipróbálni fejlesztésük alkalmazhatóságát a bankszektorban. A program különösen bátorítja a női vezetőkkel, illetve sokszínű alapítócsapattal bíró startupok jelentkezését.

Bővebben
Hirdetés

800 millió dolláros befektetési alapot hoz létre a Toyota

A Toyota nemzetközi kutatóintézete, a Toyota Research Institute Advanced Development (TRI-AD) 800 millió dolláros globális befektetési alapot hoz létre Woven Capital néven. Az alap a jövő technológiáit kutató, növekedési szakaszukat élő vállalkozásokat támogatja majd, ezzel is elősegítve a “Mobility to Love, Safety to Live” jövőkép megvalósulását. Az alap létrehozása közvetlenül kapcsolódik a Toyota jövőváros projektjéhez amelynek 2021-ben kezdődő felépítéséről még januárban adott hírt a világ leginnovatívabb autógyártója.

Bővebben

Elstartolt az online Brain Bar!

Kezdetét vette az idei Brain Bar jövőfesztivál, melynek egyik kiemelt témája az Y és Z generációt leginkább aggasztó probléma, a klímaváltozás. Több hazai és nemzetközileg is ismert előadó osztja meg nézeteit az előadások során: szó esik a húsevés hatásairól, az energiafelhasználásról, valamint a városok zöldítéséről is. A különböző hátterű és felfogású megszólalók célja azonos: minél több különböző perspektívából megvizsgálni, hogy miként lehet megóvni a Földünket és jobbá tenni a környezetünket.

Bővebben

Ismét indul a Magyar Telekom fiataloknak szóló programja

A MagentaKraft a Magyar Telekom fiatalok számára kialakított országos platformja, amely lehetőséget és inspirációt biztosít arra, hogy a Z generáció tagjai megmutassák, mire képesek egy szakmai, támogató közösségen belül. Az eddig az online térben működő programba bárki becsatlakozhat, de Debrecenben is nyílik majd – a vírushelyzethez igazodva – egy együtt gondolkodásra, közös munkára alkalmas találkozási pont. A Kraft kezdeti hónapjainak lezárásaként kihirdették az első KraftChallenge nyerteseit is, melynek fődíjasa 1 millió forint támogatást kap a vállalattól.

Bővebben

Online tárgyalószoba segíti a COVID alatt a határmenti vállalkozói kapcsolatokat

„Itt és most” néven az év végéig új üzleti partnerkereső platform segíti a hazai, a V4 országok és a Kárpát-medencei vállalkozókat. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által, az Enterprise Europe Network (EEN) támogatásával létrejött oldal korlátlan számú tárgyalási lehetőséget és üzleti ajánlat megjelentetését biztosítja, hogy a megszakadt beszállítói- és termelési lánc ismét fenntartható és kiszámítható legyen.   

Bővebben

Növekedés vagy túlélés? Kockázati tőke konferencia Budapesten

A nemzetközi piacokon komoly visszaesés mutatkozott a járvány kirobbanását követően; Kínában 50-60%-al csökkent a befektetett pénz mennyisége az első negyedévben, Nagy Britanniában hasonló mértékben csökkent az új befektetési szerződések száma. A rövid távú következmények tehát katasztrofálisak az iparágra nézve: a befektetések üteme lelassult, sok projekt indulását elhalasztották vagy törölték, rengeteg régóta várt befektetői döntés pedig mégsem született meg ebben az időszakban.

Bővebben
A Startup! Online is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel teljesen névtelenül megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások