Hirdetés

Üzleti partnerségekkel is gazdagodnak a V4 Startup Force startupjai

Régiós terjeszkedésben segít a vállalkozásoknak a Design Terminal V4 Startup Force programja. A 2022-es tavaszi szemeszter lezárult, az izgalmas megoldásokat fejlesztő, B2B startupokat arról kérdeztük, mivel segítette őket a program a jövőre nézve.

Első körben persze nézzük, kik kerültek be ebbe a körbe! A magyar B-Lock okos kerékpártároló rendszert fejleszt, mely applikáción keresztül nyitható és zárható, így maximális biztonságot nyújt a bringatulajdonosoknak. A lengyel Ecobean kávézaccból gyárt használati tárgyakat, például szívószálat vagy éppen virágcserepet.

A cseh BEiT digitális és automatizált megoldása segíti az ingatlantulajdonosokat a hatékony ügyintézésben, és lehetővé teszi bérlőik számára, hogy csökkentsék energiaszámlájukat. A szlovák Try The Colors azoknak segít alkalmazásával, akik lakást újítanak fel: felhasználók egy helyen tudhatják le az egész procedúrát, az inspirációtól a szín kiválasztásán és megvásárlásán át a festő felkéréséig.

Összesen 81 csapat adta be jelentkezését, majd 15-nek volt lehetősége megmérettetni magát a programot megelőző Bootcamp során, közülük kerültek ki a végső résztvevők. Online és offline programokkal kísérve járták be május végén a visegrádi régiót a startupok. Az első két hetet virtuálisan, a harmadikat pedig Budapesten, offline valósították meg a szervezők.

VIDEÓ A „BUDAFEST” OFFLINE HÉTRŐL!

A felkészítő tábor nem csupán arra volt jó, hogy kiderüljön, ki lesz a négy továbbjutó startup. A vállalkozások már ezen az intenzív öt napon is gyakorlati tudást kaptak, melyekkel mélyíthették pitch, sales, jogi és befektetési tudásukat, mentorálásokon, valamint közösség- és csapatépítő eseményeken vehettek részt. A V4 SUF Alumniból Bittera Réka (Briefly) és Zwecker Bence (Munch) osztotta meg velük korábbi tapasztalatait.

A programba végül – ahogy minden félévben – az országok legjobbjai kerültek be. A workshopok, mentorálások mellett a V4 SUF legnagyobb értéke, hogy üzleti találkozókon vehetnek részt a startupok. Ebben a szemeszterben országonként 3-3 ilyen, személyre szabott lehetőség volt adott.

„Számunkra ezek a találkozók voltak a leghasznosabbak – mondja Adrianna Maria Piasek, az Ecobean társalapítója. – Ezeknek az alkalmaknak köszönhetően várhatóan több partnerünk is lesz majd Magyarországról és más országokból is.”

„Nagyon jó élmény volt, hogy ennyi különböző hátterű emberrel tudtunk megismerkedni, mentorokkal és startupokkal egyaránt, mert mindenki megoszthatta a másikkal a saját tapasztalatát – világít rá a program egyik legfontosabb értékére Jade Nacoul, aki a nemzetközi üzletfejlesztésért felelős a BEiT-nél. – Ez segíteni fog nekünk a jövőben, és persze a kapcsolat is megmarad ezek között az emberek között, tudunk hova nyúlni, ha elakadunk.”

A V4 Startup Force-ról röviden:

A V4 Startup Force programot 2018-ban indította a Design Terminal a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával és régiós partnerekkel közösen. A kezdetek óta több, mint 50 résztvevő startup fejlesztését vitték sikerre, több, mint 300 üzleti találkozó keretén belül. A legfőbb cél, hogy olyan régiós közösség alakuljon ki, amelyben a startupok és a nagyobb piaci szereplők számíthatnak egymásra, és hosszú távon közösen tudják megmutatni a globális piacnak a régió erejét. A Design Terminalhoz ebben az évben is csatlakozott partnerként a cseh DEX-IC és a szlovák CAMPUS, illetve lengyel részről, új beállóként a Startup Hub Poland is segíti a kezdeményezést.

 

 

 

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben