Hirdetés

Űradatok és műholdképek a mezőgazdaságban

A NAK TechLab Agtech Meetup esemény sorozatának következő témája a műholdképek elemzésének fontosságát vizsgálja az agrárium területén.

Hirdetés

Műholdképek és űradatok a mezőgazdaságban – a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara NAK TechLab programjának agrárdigitalizációs fókuszú Agtech Meetup eseményének soron következő állomása a műholdas megfigyeléseken alapuló gazdálkodásba és döntéstámogatásba vezeti be az érdeklődőket.

Az előadások bemutatják hogyan teszik lehetővé a műholdas felvételek a mezőgazdasági szakemberek számára termőterületeik megfigyelését és azok adatainak elemzését, illetve az ilyen típusú fejlesztések és megoldások páratlan előnyeit.

A kerekasztal beszélgetés során a meghívott vendégek kitérnek arra is, milyen lehetőséget nyújt az ilyen fajta fejlesztés alkalmazása egy gazdálkodó számára, így például a termények távoli monitorozása, mely által az előttük álló szezon megtervezéséhez szükséges információkból tudnak döntéseket hozni, de arról is szó esik, milyen mértékű beruházást igényel bevezetni a gazdálkodóknak a technológia bevezetése.

Az esemény időpontja és helyszíne: 2022. április 27. | 17:00 – Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113.)

ELŐADÓK

  • Mesterházi Péter Ákos okleveles agrármérnök, az Axiál Kft. precíziós gazdálkodási csoportjának vezetője és többek közt a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi karának címzetes egyetemi docense.
  • Nagy Róbert, 25 éves informatikai múltra visszatekintő szakember, 2019-től a NASA tagok által alapított PLANET csapat tagja.
  • Szép Marcell, a dFarm startup alapítója, akik a technológia használatával segítik a gazdálkodókat a döntéstámogatásban.

Moderátor: Szűcs Endre

Az eseményt networking követi, mely során a résztvevőknek alkalmuk nyílik az előadókkal való beszélgetésre egyaránt.

Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött: shorturl.at/jyIJ9

Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben
Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben