Hirdetés

Újdonsággal jelentkezik a régió első digitális pénzügyi megoldásokat nyújtó szolgáltatója

Gyors megoldást jelenthet a bankok számára a Peak Financial Services új szolgáltatása, hiszen a Prometheus platform használatával bármelyik klasszikus pénzintézet néhány hónap alatt, alacsony beruházási költséggel létrehozhatja saját digitális banki divízióját.

Számos, a bankszektor számára kiemelt fontosságú, informatikai és üzleti szempontból is kritikus jelentőségű projekt csúszását jelentették be a napokban: az azonnali fizetés július elseje helyett csak a következő év folyamán indul; az ügyfelek banki adategyeztetésének határideje pedig idén október 31-re tolódott ki. A kudarcok indoklására és a határidők módosításának igényére több verzió is létezik, ám abban egyetértés van, hogy a banki IT-rendszerek elavultak és bonyolultak, sok a szabályozói elvárás és a projektmenedzsment is nehézkesen megy a pénzintézeteknek. Ma a bankok egyik legnagyobb kihívása a digitalizációs folyamatok és technológiai megoldások gyors adaptálása, komoly problémájuk pedig az ügyfelek megszerzésének rendkívül magas költsége. Igazán átütő újításokra nem – vagy csak korlátozottan – képesek.

Mindezek nem újkeletű nehézségek, ám úgy tűnik a hazai bankszektor számára mégis váratlan kihívást jelentettek az évek óta előterjesztett jogszabályi kötelezettségek. A helyzetet érzékelve azonban hamar innovatív megoldás született – a Peak Financial Services életre hívta a Prometheus Platformot.

A Prometheus a Peak pénzügyi szolgáltatókra szabott Lite Banking Platformja, amelynek keretében a pénzügyi licenccel rendelkező intézmények (bankok, biztosítók, személyi kölcsön szolgáltatók, brókercégek, alapkezelők, pénzügyi vállalkozások), fintech vállalatok, utazási irodák és telekommunikációs cégek indíthatnak digitális banki szolgáltatásokat együttműködésben a Peakkel.

A Prometheus a partnerek számára gyakorlatilag egy másodlagos számlavezető- és kártyarendszert üzemeltet, saját arculatra szabott web- és mobilalkalmazással, valamint bankkártyával. A platform keretein belül a klasszikus bankszektor költséghatékony módon tudja kipróbálni a digitális bankolás összes előnyét és megoldását egy szolgáltatás alapú modellben.

Suppan Márton, a Peak Financial Services CEO-ja még hozzátette:

„A Prometheus egyszerű és letisztult megoldást ad a klasszikus pénzügyi szektor néhány komoly problémájára. A Platform használatával a bankok gyors és hatékony választ adhatnak a neobankok drasztikus térnyerésére és könnyen behozhatják lemaradásukat.”

A Prometheus Platform további részleteit a Peak Prometheus dedikált weboldalán, vagy a Peak Financial Services honlapján keresztül érheti el.

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben