Hirdetés

Újabb autógyár fektet pénzt a startupokba

Egy hónapja a Renault csoport, most a Volvo jelentette be, hogy külön alapot hozott létre az autóiparhoz kapcsolódó fejlesztésekkel foglalkozó startupok támogatására.

Hirdetés

Év elején adta hírül a Renault-Nissan-Mitsubishi vállalatcsoport, hogy egymilliárd dolláros kockázatitőke-alapot hoztak létre. Az egymillió dollár 40-40 százalékát a Renault és a Nissan, 20 százalékát pedig a Mitsubishi állja. Az autóipari mogul főként az elektromos autózással, az önvezető rendszerekkel és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos befektetéseket keres. Elsőként egy akkumulátorok fejlesztésével foglalkozó startupba fektetett be az Alliance Ventures nevet viselő alap.

A Renault ezzel már lépéskényszerben volt, hiszen korábban hasonló döntésről számolt be a BMW, a General Motors, a Toyota és a francia PSA is.

Most pedig a Volvo is azt közölte, hogy elindították a saját befektetési alapjukat és szintén ígéretes technológiai startupokat keresnek. Főképp az elektromos autózással, az önvezető járművekkel és az autóiparhoz kapcsolódó digitális szolgáltatásokkal foglalkozó startupok számíthatnak a Volvo tőkeinjekciójára.

A kiválasztott cégek lehetőséget kaphatnak a kifejlesztetett technológiájuk tesztelésére és felgyorsíthatják a termékük fejlesztését, hogy mihamarabb elérjék a piacra lépéshez szükséges szintet.

Emellett a startupok akár a Volvo Cars kínai autópiachoz való hozzáféréséből is profitálhatnak ugyanúgy, ahogy az autóipari és technológiai partnerek hálózatából világszerte. A Volvo alapja egyébként elsőként egy kaliforniai, szenzorok fejlesztésével foglalkozó – még korai fázisban lévő – vállalkozásba fektetett be.

Hirdetés

Engedélyt kapott Európa első blokklánc alapú neobankja – magyarok fejlesztik

Pénzügyi szolgáltatói engedélyt kapott az Európai Unió területén Európa első blokklánc alapú neobankja, a BENKER. A Litván Nemzeti Bank által felügyelt, magyar szakemberek által létrehozott neobank, a BENKER új világrendet hoz a pénzügyek világában: a technológián keresztül garantál teljes kontrollt és önrendelkezést ügyfeleik pénzügyeik felett.

Bővebben
Hirdetés

A bankrendszer digitalizációjának állóvizét a pandémia és a fintech innovációk is felkavarták

A Liferay Hungary tudásmegosztó, különböző iparágak digitalizációs trendjeit bemutató videó sorozatának legújabb adásában a bankszektor pandémia alatti és az ezt követő digitalizációs kihívásait ismertetjük a 2019. október 31-én a 120 takarékszövetkezetből álló Takarékbank csoport és az FHB Bank cégjogi egyesülésével létrejövő Takarékbank Zrt. példáján keresztül. Digitális rock and roll Míg előtte leginkább a személyes kapcsolatokra

Bővebben

Érkezik a metaverzum a munkahelyekre az iskolákba, de még az egészségügybe is

Az elmúlt évtizedben számos ígéretes virtuális- és kiterjesztett valóság (VR/AR) alapú megoldás született, a mindennapjainkat azonban mégsem szőtte át eddig a technológia. A világjárvány viszont ezen a területen is lényeges változást hozott, hiszen miközben a négy fal közé szorultunk, minden eddiginél jobban vágytunk a valóságot hűen imitáló vásárlás, közösségi programok vagy éppen utazás élményére. Az eredmény: érkezik a metaverzum a munkahelyekre és az iskolákba, de még az egészségügybe is, vírusként terjed a VR a kereskedelemben és az ingatlanpiacon is. A Protechtor szakértői összeszedték a következő évek legfontosabb trendjeit a területen, hiszen az egyik legdinamikusabban fejlődő tech szegmensről van szó: 2030-ra ugyanis már közel 1200 milliárd dolláros piacon osztozhatnak a VR/AR fejlesztések úttörői.

Bővebben

Három Vespucci Partners cég vett részt a CES-en

A CES a világ legnagyobb szabású, egyben legbefolyásosabb technológiai rendezvénye, az átütő erejű technológiák és a globális innovátorok próbatere, ahol a világ legismertebb márkái kötnek üzleteket és találkoznak új partnerekkel. Ez a lehetőség vonzotta a Vespucci Partners kockázati tőkealap-kezelő vezetőit is, akik három portfóliócégükkel – Haris Digital, Mollia és IMM-DATA – együtt vettek részt az eseményen.

Bővebben

Kriptovalutázó startupokat támadnak a hekkerek

Kis és közepes méretű vállalkozások elleni támadássorozatra bukkantak a Kaspersky szakértői. A fejlett állandó fenyegetésekkel támadó BlueNoroff hekkercsoport támadásai következtében az áldozatok komoly kriptovaluta-veszteségeket szenvednek el világszerte. A SnatchCrypto nevű kampány célpontjai olyan vállalatok, amelyek a tevékenységük jellegéből adódóan kriptovalutákkal és okos szerződésekkel, decentralizált finanszírozással (DeFi), blokklánc technológiával és a FinTech iparággal foglalkoznak.

Bővebben

A környezettudatosságra helyezi a hangsúlyt a házigazda MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

Bővebben