Hirdetés

Új startup, ami zászlójára tűzte a személyes ajánlás egyeduralmának megtörését a könyvelő keresésben

Egy innovatív, új könyvelő kereső platform indult el az elmúlt hetekben: a Könyvelő-Net arra vállalkozott, hogy megtörje a személyes ajánlások egyeduralmát a könyvelő keresés folyamatában. Az alapítók szerint van jobb, mint egy barát vagy egy üzleti partner személyes ajánlása: több száz ajánlás, amit a kereső vállalathoz hasonló cégek vezetői írtak.

Hirdetés

Hogyan kezdődött a Könyvelő-Net története?

A Könyvelő-Netet két jóbarát, Vizsy Andris és Turay Dia álmodták meg, akik gimnáziumba, majd később a Közgázra is együtt jártak. Andris banki termék- és folyamatfejlesztéssel, illetve stratégiával foglalkozott karrierje első évtizedében egy big4 tanácsadó cégnél (itthon, illetve később az USA-ban), majd hazatérve egy kisebb hazai, digitális termékeket fejlesztő cég munkáját segítette üzletfejlesztőként. Dia is üzletfejlesztési tanácsadóként kezdte pályafutását egy kisebb magyar tanácsadó cégnél, majd ezt követően egy hazai központú régiós bankcsoport stratégiai és controlling területén szerzett immáron közel egy évtizetes tapasztalatot. A Könyvelő-Net ötletét egy bérszámfejtő családtag és az alapítók folyamatfejlesztés területén szerzett tapasztalataik adták, a végső lökést pedig a koronavírus járvány miatt felértékelődő online értékesítési csatorna jelentette – és mivel épp mindkét alapító karrierjében olyan időszak következett be, amibe belefért a közös vállalkozás elindítása, belevágtak.

Pontosan mi a Könyvelő-Net, és milyen problémákra nyújt innovatív megoldást?

Egy internetes szolgáltató kereső portál, ami összeköti a könyvelőket, bérszámfejtőket, adótanácsadókat és könyvvizsgálókat a szolgáltatásaikat kereső vállalatokkal és vállalkozókkal – egyszerűbben, gyorsabban és hatékonyabban, mint más hasonló oldalak.

Az oldal segítséget nyújt azoknak a kisebb KKV-knak, amik nem rendelkeznek pénzügyi területtel, az ügyvezetőnek pedig jellemzően nincs ideje számos könyvelőirodával beszélni, versenyeztetni a jelölteket, illetve számviteli tudás nélkül sokszor nem is egyszerű megítélni a könyvelői szolgáltatás minőségét (az ebből fakadó kockázat csökkentésének jelenlegi legjobb – és az alapítók szerint meglehetősen hatékonytalan – mechanizmusa a személyes ajánlás); valamint annak a több ezer kisebb és közepes méretű könyvelő irodának, akiknek kihívást jelent ügyfélkörük bővítése, vagy a szolgáltatásaikat megfelelő áron értékesíteni.

A Könyvelő-Net szerencsés pillanatban lépett a piacra, hiszen egyrészt az elmúlt 2-3 évben dinamikusan emelkedett az online térben megjelenő könyvelők száma – ezt a trendet az új koronavírus járvány miatti korlátozások tovább erősítették -, másrészt a könyvelés digitalizációja következtében jelentős átalakuláson megy keresztül a könyvelői piac: azok az irodák, amik digitalizált, automatizált megoldásokat használnak, változatlan kapacitással is egyre több ügyfelet tudnak majd kiszolgálni. A keresleti oldalon pedig rövid távon például a KATA szigorodó szabályozása, hosszabb távon a növekvő arányú Y/Z generációs vállalatvezetők eltérő attitűdje – nagyobb arányban támaszkodnak online elérhető ajánlásokra, véleményekre a döntéshozatal során – segítheti a Könyvelő-Net növekedését.

Mivel tud többet a Könyvelő-Net, mint más hasonló oldalak?

A szolgáltatók számára a gyors és egyszerű regisztrációs folyamat, a saját email fiókjukból történő, akár egy kattintással “elvégezhető” ajánlatadás, illetve a preferált ügyfélkör meghatározása (többek között cégforma, vagy iparág mentén) nyújthat a piacon egyedülálló értékajánlatot, valamint a Könyvelő-Net a róluk hagyott, ügyfeleik által írt értékeléseket is összegyűjti és bemutatja, ami segítheti, hogy kitűnjenek versenytársaik közül.

A szolgáltatásokat kereső cégek számára pedig a Könyvelő-Net a keresési feltételeknek megfelelt cégeket összehasonlítható, rendezhető táblázatos formában jeleníti meg, ahonnan kiválaszthatják, hogy mely cégektől szeretnének ajánlatot kérni (ami nem jár szerződéskötési kötelezettséggel). A szolgáltatók által megadott, tételes vállalási árak és a kereső cégek néhány saját adata (árbevétel, létszám, havi számla darabszám, Áfa bevallás gyakorisága) alapján reális előzetes árakat is látnak minden egyes szolgáltató mellett. Az értékelések pedig segítenek a megalapozott döntéshozatalban: az alapítók meggyőződése, hogy egyre többet nyom a latban a vállalkozók számára a hasonló cégek vezetői, a vele egy cipőben járó vállalkozók által írt ajánlás, értékelés – hiszen lehet, hogy a sógor könyvelője 20 éve probléma nélkül könyveli az autószerelő műhelyét, de ez nem biztosíték arra, hogy az én webshopomhoz is ő lesz a leginkább megfelelő jelölt; ezt támasztja alá, hogy könyvelő keresés kapcsán egyre többen keresik, kérik mások ajánlását különböző közösségi média platformokon is.

A könyvelő keresés és az ajánlatkérés ingyenes, a szolgáltatók pedig fix havidíjat (ami már egy ügyfél megszerzésével megtérül) fizetnek a Könyvelő-Net szolgáltatásaiért (ami alatt nem csupán a felületen való megjelenés értendő, hanem például – a választott csomagtól függően – a szolgáltató honlapjának elemzését értékesítési szemszögből, árazási javaslatokat, vagy segítséget a közösségi média platformokon való megjelenésben).

Honlap: https://konyvelo-net.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/Konyvelonet

Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben
Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben