Hirdetés

Új startup, ami zászlójára tűzte a személyes ajánlás egyeduralmának megtörését a könyvelő keresésben

Egy innovatív, új könyvelő kereső platform indult el az elmúlt hetekben: a Könyvelő-Net arra vállalkozott, hogy megtörje a személyes ajánlások egyeduralmát a könyvelő keresés folyamatában. Az alapítók szerint van jobb, mint egy barát vagy egy üzleti partner személyes ajánlása: több száz ajánlás, amit a kereső vállalathoz hasonló cégek vezetői írtak.

Hogyan kezdődött a Könyvelő-Net története?

A Könyvelő-Netet két jóbarát, Vizsy Andris és Turay Dia álmodták meg, akik gimnáziumba, majd később a Közgázra is együtt jártak. Andris banki termék- és folyamatfejlesztéssel, illetve stratégiával foglalkozott karrierje első évtizedében egy big4 tanácsadó cégnél (itthon, illetve később az USA-ban), majd hazatérve egy kisebb hazai, digitális termékeket fejlesztő cég munkáját segítette üzletfejlesztőként. Dia is üzletfejlesztési tanácsadóként kezdte pályafutását egy kisebb magyar tanácsadó cégnél, majd ezt követően egy hazai központú régiós bankcsoport stratégiai és controlling területén szerzett immáron közel egy évtizetes tapasztalatot. A Könyvelő-Net ötletét egy bérszámfejtő családtag és az alapítók folyamatfejlesztés területén szerzett tapasztalataik adták, a végső lökést pedig a koronavírus járvány miatt felértékelődő online értékesítési csatorna jelentette – és mivel épp mindkét alapító karrierjében olyan időszak következett be, amibe belefért a közös vállalkozás elindítása, belevágtak.

Pontosan mi a Könyvelő-Net, és milyen problémákra nyújt innovatív megoldást?

Egy internetes szolgáltató kereső portál, ami összeköti a könyvelőket, bérszámfejtőket, adótanácsadókat és könyvvizsgálókat a szolgáltatásaikat kereső vállalatokkal és vállalkozókkal – egyszerűbben, gyorsabban és hatékonyabban, mint más hasonló oldalak.

Az oldal segítséget nyújt azoknak a kisebb KKV-knak, amik nem rendelkeznek pénzügyi területtel, az ügyvezetőnek pedig jellemzően nincs ideje számos könyvelőirodával beszélni, versenyeztetni a jelölteket, illetve számviteli tudás nélkül sokszor nem is egyszerű megítélni a könyvelői szolgáltatás minőségét (az ebből fakadó kockázat csökkentésének jelenlegi legjobb – és az alapítók szerint meglehetősen hatékonytalan – mechanizmusa a személyes ajánlás); valamint annak a több ezer kisebb és közepes méretű könyvelő irodának, akiknek kihívást jelent ügyfélkörük bővítése, vagy a szolgáltatásaikat megfelelő áron értékesíteni.

A Könyvelő-Net szerencsés pillanatban lépett a piacra, hiszen egyrészt az elmúlt 2-3 évben dinamikusan emelkedett az online térben megjelenő könyvelők száma – ezt a trendet az új koronavírus járvány miatti korlátozások tovább erősítették -, másrészt a könyvelés digitalizációja következtében jelentős átalakuláson megy keresztül a könyvelői piac: azok az irodák, amik digitalizált, automatizált megoldásokat használnak, változatlan kapacitással is egyre több ügyfelet tudnak majd kiszolgálni. A keresleti oldalon pedig rövid távon például a KATA szigorodó szabályozása, hosszabb távon a növekvő arányú Y/Z generációs vállalatvezetők eltérő attitűdje – nagyobb arányban támaszkodnak online elérhető ajánlásokra, véleményekre a döntéshozatal során – segítheti a Könyvelő-Net növekedését.

Mivel tud többet a Könyvelő-Net, mint más hasonló oldalak?

A szolgáltatók számára a gyors és egyszerű regisztrációs folyamat, a saját email fiókjukból történő, akár egy kattintással “elvégezhető” ajánlatadás, illetve a preferált ügyfélkör meghatározása (többek között cégforma, vagy iparág mentén) nyújthat a piacon egyedülálló értékajánlatot, valamint a Könyvelő-Net a róluk hagyott, ügyfeleik által írt értékeléseket is összegyűjti és bemutatja, ami segítheti, hogy kitűnjenek versenytársaik közül.

A szolgáltatásokat kereső cégek számára pedig a Könyvelő-Net a keresési feltételeknek megfelelt cégeket összehasonlítható, rendezhető táblázatos formában jeleníti meg, ahonnan kiválaszthatják, hogy mely cégektől szeretnének ajánlatot kérni (ami nem jár szerződéskötési kötelezettséggel). A szolgáltatók által megadott, tételes vállalási árak és a kereső cégek néhány saját adata (árbevétel, létszám, havi számla darabszám, Áfa bevallás gyakorisága) alapján reális előzetes árakat is látnak minden egyes szolgáltató mellett. Az értékelések pedig segítenek a megalapozott döntéshozatalban: az alapítók meggyőződése, hogy egyre többet nyom a latban a vállalkozók számára a hasonló cégek vezetői, a vele egy cipőben járó vállalkozók által írt ajánlás, értékelés – hiszen lehet, hogy a sógor könyvelője 20 éve probléma nélkül könyveli az autószerelő műhelyét, de ez nem biztosíték arra, hogy az én webshopomhoz is ő lesz a leginkább megfelelő jelölt; ezt támasztja alá, hogy könyvelő keresés kapcsán egyre többen keresik, kérik mások ajánlását különböző közösségi média platformokon is.

A könyvelő keresés és az ajánlatkérés ingyenes, a szolgáltatók pedig fix havidíjat (ami már egy ügyfél megszerzésével megtérül) fizetnek a Könyvelő-Net szolgáltatásaiért (ami alatt nem csupán a felületen való megjelenés értendő, hanem például – a választott csomagtól függően – a szolgáltató honlapjának elemzését értékesítési szemszögből, árazási javaslatokat, vagy segítséget a közösségi média platformokon való megjelenésben).

Honlap: https://konyvelo-net.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/Konyvelonet

Magyar startup kapott lehetőséget, hogy előadjon a világ legnagyobb technológiai konferenciáján

Nem sokkal azután, hogy élővideó stúdió applikációját elérhetővé tette a RECnGO a Huawei AppGallery-ben, meghívás is érkezett a techóriástól amiben azt kérték: csatlakozzon a magyar startup hozzájuk a 2022-es lisszaboni Web Summit színpadán. Egy csapással a cég egy nagy álma vált valóra – mégis valami más miatt is izgalmas volt ez a meghívás a RECnGO csapat számára.

Bővebben

A SPAR és a Munch együtt tesz az élelmiszerpazarlás csökkentéséért

A hazai üzletlánc vásárlói is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy minél kevesebb élelmiszer landoljon a szemetesben: a SPAR a Munch online platformmal karöltve szorítja vissza az élelmiszerpazarlást, ennek köszönhetően a vevők kedvezményes áron juthatnak jó minőségű termékekhez. Az ételmentő szolgáltatást 2022. november 3-ától Budapest XI. kerületében, valamint Szegeden és Hódmezővásárhelyen tesztelik.

Bővebben

Franchise programmal jön Magyarországra a nemzetközi logisztikai vállalat

Sikeres tesztidőszakot követően hivatalosan is elindította Magyarországon DODO Partner franchise kezdeményezését az előrejelzéseken és a forgalmi adatok valósidejű elemzésén alapuló, aznapi kiszállítási feladatokat végző nemzetközi logisztikai vállalat, a DODO. A program célja a vásárlók még hatékonyabb kiszolgálása a futárkapacitások bővítése révén, valamint a távolabbi régiók kézbesítési feladatainak megkönnyítése. A vállalat saját ügyfélkörével és a szükséges know-how-val segíti franchise-partnereit. A franchise-modell bevetésével gyorsabbá és egyszerűbbé válhat a partnerekkel folytatott együttműködés.

Bővebben

A JunctionX ismét hazánkra irányította a nemzetközi techközösség figyelmét

Közel 70 országból rekordszámú, összesen 722 induló regisztrált az idei JunctionX Budapest hackathonra. A kétnapos innovációs versenyen az Antavo, a SEON és a Wise kihívásait kellett teljesíteni a mindennapi életünket érintő problémákra választ adó technológiai projektek megalkotásával. Összesen 40 pályamunkát értékelhetett a zsűri: az abszolút győztes a magyar Gaia lett, egy olyan megoldással, amely képes kiszűrni a weboldalakra tisztességtelen szándékkal érkező felhasználókat, míg a közönségdíjat a gyanús tranzakciókat lefülelő GeoSnatcher érdemelte ki. A top 5 csapat a közel négymillió forintos összdíjazás mellett értékes szakmai kapcsolatokkal is gazdagodott.

Bővebben

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

A Green Fox Academy új többségi tulajdonosa és befektetője, a Sandberg Capital bevonásával folytatja nemzetközi expanzióját, valamint vállalati szolgáltatásai és képzési kínálata fejlesztését. A magyar alapítású, Szlovákiában és Csehországban is piacvezető IT bootcamp így további növekedéséhez kulcsfontosságú erőforrásokhoz jut. A Sandberggel való partnerség lehetővé teszi, hogy a vállalat élére álljon a Közép-Európa technológiai oktatási piacán zajló konszolidációnak.

Bővebben

Újra AGTECH SUMMIT – fókuszban az agrárinnováció

Fenntarthatóbb gazdálkodás digitális megoldásokkal, űrtechnológián alapuló döntéstámogatás, mesterséges intelligencia az agráriumban. Ezek is a témái a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) NAK TechLab programja által szervezett AGTECH SUMMIT konferenciának, melynek középpontjában a hazai agrárium digitalizációja áll. Az esemény kiemelt célja, hogy összehozza a fiatal fejlesztőket és a szakértőket, akik az agrárium aktuális kihívásaira a legmodernebb megoldásokkal tudnak reagálni. 

Bővebben

A saját olívaültetvényhez vezető út is buktatókkal van kikövezve

Az első sikerére alapozva új évadot indított a Design Terminal az Optimists First! sorozatból, melyben startup alapítók, vállalkozók mesélnek karrierjük hol rögös, hol egyenes útjairól. A sorozat 2022-es etapját exkluzív különkiadás zárja: Pogátsa Zoltán közgazdász madártávlatból is elemzi a vállalkozókat érintő témákat.

Bővebben

Tanulj a finnektől vállalkozni: új üzleti klub indul Budapesten

Idén ősszel érkezik meg Helsinkiből a Boost Finland testvére, a Boost Hungary, párhuzamosan az észtországi networking klub alapításával. A finn üzleti csoportok kiemelt alapértéke a lifelong learning, vagyis az élethosszig tartó tanulás. Tarmo Herlevi 12 éve járt networking eseményekre, majd az első Covid-időszak alatt alapította meg a finn mentalitásra épülő networking koncepciót, a finn Boostot. A tanulás mellett még egy cél mozgatta az új formátum és metodika kialakításában: a vállalkozói magány megszüntetése.

Bővebben

Idén is izgulhatunk a szerethető munkahelyekért

A DreamJobs hatodik alkalommal hirdette meg a Szerethető Munkahelyek versenyét, melyre idén több mint 2100 cég jelentkezett. Legnagyobb arányban a kisvállalatok szeretnék megmérettetni magukat, területek szerint a szoftverfejlesztés, a kommunikáció és marketing, valamint a mérnöki, műszaki oldalról érkezett a legtöbb nevezés. A toborzásban és a munkaerő megtartásában is egyre nagyobb szereppel bíró díjakat 2022. november 17-én adják át egy ingyenes online konferenciával egybekötve.

Bővebben
Ez a weboldal is sütiket használ!
Sütiket használunk a tartalom és a közösségi funkciók biztosításához, a weboldal forgalmunk elemzéséhez és reklámozás céljából. Ezen kívül média-, hirdető- és elemző partnereinkkel megosztjuk a weboldal használatodra vonatkozó adatokat, akik kombinálhatják más olyan adatokkal, amelyeket más, általuk használt szolgáltatásokkal együtt adtál meg. A weboldalon megtekintheted a sütik használatának részletes leírását.
Rendben
Szükséges
Beállítások
Statisztika
Marketing
Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások