Hirdetés

Új startup, ami zászlójára tűzte a személyes ajánlás egyeduralmának megtörését a könyvelő keresésben

Egy innovatív, új könyvelő kereső platform indult el az elmúlt hetekben: a Könyvelő-Net arra vállalkozott, hogy megtörje a személyes ajánlások egyeduralmát a könyvelő keresés folyamatában. Az alapítók szerint van jobb, mint egy barát vagy egy üzleti partner személyes ajánlása: több száz ajánlás, amit a kereső vállalathoz hasonló cégek vezetői írtak.

Hirdetés

Hogyan kezdődött a Könyvelő-Net története?

A Könyvelő-Netet két jóbarát, Vizsy Andris és Turay Dia álmodták meg, akik gimnáziumba, majd később a Közgázra is együtt jártak. Andris banki termék- és folyamatfejlesztéssel, illetve stratégiával foglalkozott karrierje első évtizedében egy big4 tanácsadó cégnél (itthon, illetve később az USA-ban), majd hazatérve egy kisebb hazai, digitális termékeket fejlesztő cég munkáját segítette üzletfejlesztőként. Dia is üzletfejlesztési tanácsadóként kezdte pályafutását egy kisebb magyar tanácsadó cégnél, majd ezt követően egy hazai központú régiós bankcsoport stratégiai és controlling területén szerzett immáron közel egy évtizetes tapasztalatot. A Könyvelő-Net ötletét egy bérszámfejtő családtag és az alapítók folyamatfejlesztés területén szerzett tapasztalataik adták, a végső lökést pedig a koronavírus járvány miatt felértékelődő online értékesítési csatorna jelentette – és mivel épp mindkét alapító karrierjében olyan időszak következett be, amibe belefért a közös vállalkozás elindítása, belevágtak.

Pontosan mi a Könyvelő-Net, és milyen problémákra nyújt innovatív megoldást?

Egy internetes szolgáltató kereső portál, ami összeköti a könyvelőket, bérszámfejtőket, adótanácsadókat és könyvvizsgálókat a szolgáltatásaikat kereső vállalatokkal és vállalkozókkal – egyszerűbben, gyorsabban és hatékonyabban, mint más hasonló oldalak.

Az oldal segítséget nyújt azoknak a kisebb KKV-knak, amik nem rendelkeznek pénzügyi területtel, az ügyvezetőnek pedig jellemzően nincs ideje számos könyvelőirodával beszélni, versenyeztetni a jelölteket, illetve számviteli tudás nélkül sokszor nem is egyszerű megítélni a könyvelői szolgáltatás minőségét (az ebből fakadó kockázat csökkentésének jelenlegi legjobb – és az alapítók szerint meglehetősen hatékonytalan – mechanizmusa a személyes ajánlás); valamint annak a több ezer kisebb és közepes méretű könyvelő irodának, akiknek kihívást jelent ügyfélkörük bővítése, vagy a szolgáltatásaikat megfelelő áron értékesíteni.

A Könyvelő-Net szerencsés pillanatban lépett a piacra, hiszen egyrészt az elmúlt 2-3 évben dinamikusan emelkedett az online térben megjelenő könyvelők száma – ezt a trendet az új koronavírus járvány miatti korlátozások tovább erősítették -, másrészt a könyvelés digitalizációja következtében jelentős átalakuláson megy keresztül a könyvelői piac: azok az irodák, amik digitalizált, automatizált megoldásokat használnak, változatlan kapacitással is egyre több ügyfelet tudnak majd kiszolgálni. A keresleti oldalon pedig rövid távon például a KATA szigorodó szabályozása, hosszabb távon a növekvő arányú Y/Z generációs vállalatvezetők eltérő attitűdje – nagyobb arányban támaszkodnak online elérhető ajánlásokra, véleményekre a döntéshozatal során – segítheti a Könyvelő-Net növekedését.

Mivel tud többet a Könyvelő-Net, mint más hasonló oldalak?

A szolgáltatók számára a gyors és egyszerű regisztrációs folyamat, a saját email fiókjukból történő, akár egy kattintással “elvégezhető” ajánlatadás, illetve a preferált ügyfélkör meghatározása (többek között cégforma, vagy iparág mentén) nyújthat a piacon egyedülálló értékajánlatot, valamint a Könyvelő-Net a róluk hagyott, ügyfeleik által írt értékeléseket is összegyűjti és bemutatja, ami segítheti, hogy kitűnjenek versenytársaik közül.

A szolgáltatásokat kereső cégek számára pedig a Könyvelő-Net a keresési feltételeknek megfelelt cégeket összehasonlítható, rendezhető táblázatos formában jeleníti meg, ahonnan kiválaszthatják, hogy mely cégektől szeretnének ajánlatot kérni (ami nem jár szerződéskötési kötelezettséggel). A szolgáltatók által megadott, tételes vállalási árak és a kereső cégek néhány saját adata (árbevétel, létszám, havi számla darabszám, Áfa bevallás gyakorisága) alapján reális előzetes árakat is látnak minden egyes szolgáltató mellett. Az értékelések pedig segítenek a megalapozott döntéshozatalban: az alapítók meggyőződése, hogy egyre többet nyom a latban a vállalkozók számára a hasonló cégek vezetői, a vele egy cipőben járó vállalkozók által írt ajánlás, értékelés – hiszen lehet, hogy a sógor könyvelője 20 éve probléma nélkül könyveli az autószerelő műhelyét, de ez nem biztosíték arra, hogy az én webshopomhoz is ő lesz a leginkább megfelelő jelölt; ezt támasztja alá, hogy könyvelő keresés kapcsán egyre többen keresik, kérik mások ajánlását különböző közösségi média platformokon is.

A könyvelő keresés és az ajánlatkérés ingyenes, a szolgáltatók pedig fix havidíjat (ami már egy ügyfél megszerzésével megtérül) fizetnek a Könyvelő-Net szolgáltatásaiért (ami alatt nem csupán a felületen való megjelenés értendő, hanem például – a választott csomagtól függően – a szolgáltató honlapjának elemzését értékesítési szemszögből, árazási javaslatokat, vagy segítséget a közösségi média platformokon való megjelenésben).

Honlap: https://konyvelo-net.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/Konyvelonet

Hirdetés

Innovatív gyerekjáték csere-bere platform nyerte a startup versenyt

Lezárult az országos Ideathon 4.0 by K&H verseny első fordulója: a hétvégén volt az első győri megmérettetés, amelyen a FoxToy gyerekjátékok cseréjét IT logisztikai módon támogató platformjának pályázata lett a befutó. Az Ideathon 4.0 by K&H célja, hogy a csapatok az innovációra és a fenntarthatóságra fókuszáló bankoláson túli szolgáltatásokra tegyenek javaslatokat.

Bővebben

Az Amazon az MGM filmstúdió felvásárlására készül – de vannak ellenlábasai

Meglepő helyről érkezett ellenvetés az Amazon tervezett üzlete, az MGM felvásárlása kapcsán, négy amerikai szakszervezet arra szólította fel a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságot (FTC), hogy akadályozza meg a tranzakciót. Közben úgy tűnik, az Amazon egyre komolyabban gondolja médiás terveit, hírek szerint kisebbségi részesedést szerezhetnek az NFL, a profi amerikaifutball-liga médiás érdekeltségeiben.

Bővebben
Hirdetés

A jövő magyar startupjait díjazták az AHa!Brainstore Startup 4.0 versenyén

A Demo Day-jel és díjátadóval véget ért az egyik legjelentősebb vállalati startup program idei eseménye, az AHa!Brainstore Startup Verseny 4.0. Az Antenna Hungária által kiírt megmérettetésnek minden résztvevője nyertesnek tekinthető, miután a verseny során jelentős, a későbbiekben jól kamatoztatható, hasznos tapasztalatra tehettek szert.

Bővebben

Az energiafelhasználás nyomonkövetésének új korszakát hozza el egy magyar startup

Az energiafelhasználás nyomonkövetésének új korszakát hozza el egy magyar startup, a Wenerate. A Start it @K&H inkubátorban működő fenntarthatósági startup adatalapú szoftvere a cégek teljes energia-gazdálkodását képes mérni, elemezni és megtalálni azokat a beavatkozási pontokat, amelyekkel szinte azonnal CO2-csökkenést lehet elérni, akár költséges beruházások nélkül is.

Bővebben

Magyarország vonzó a megújuló energiák alkalmazása szempontjából

Magyarország idén bekerült a megújuló energia befektetések szempontjából legvonzóbb 40 ország közé. Az EY globális rangsorán elért hazai eredményhez nagyban hozzájárult a napelemes rendszerek állami támogatása. A nemzetközi tanácsadó cég tanulmánya szerint a hálózatok fejlesztése mellett a szénalapú energiatermelés kiváltása is elengedhetetlen a karbonkibocsátás csökkentéséhez és az uniós célok eléréséhez.

Bővebben

40 millió eurós tőkeemelés a csomagolóanyagos startupnál

A Packhelp, az európai piac vezető, egyedi csomagolásokkal foglalkozó menedzselt piactere lezárta 40 millió eurós Series B tőkeemelési körét, jelentette be a befektetésben részt vevő budapesti székhelyű PortfoLion Capital Partners. A régió egyik és a lengyel piac eddigi legnagyobb Series B befektetésében a PortfoLion és a párizsi székhelyű InfraVia növekedési alapja mellett az FJ Labs

Bővebben

Évről-évre töretlen az érdeklődés az akár 20 millió forintos befektetést kínáló HFDA Startup Program iránt 

Idén harmadik alkalommal valósult meg a HFDA Startup Program a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA), a Startup Campus innovációs ügynökség és az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures kockázati tőkealap-kezelő szervezésében. A közel 50 jelentkező között szerepelnek olyanok, akikre már a nemzetközi márkák is felfigyeltek, de rengeteg fenntarthatóság jegyében született projekt is pályázik az akár 20 millió forintos tőkebefektetésre. 

Bővebben

Ezek az év legjobb és legszerethetőbb munkahelyei

Ötödik alkalommal hirdette meg a DreamJo.bs a Szerethető Munkahelyek díjat, ahol idén is azokat a cégeket jutalmazták, amelyeket a szavazók a legvonzóbbnak találtak. A tavalyi 1100 nevezőhöz képest, most 1600 munkahely mérettette meg magát, ráadásul idén nemcsak magyarországi, illetve erdélyi cégek, de Románia más részén működő vállalatok is indultak a versenyen. A díj iránti egyre nagyobb érdeklődést az is mutatja, hogy a szavazók száma is emelkedett: idén már 68.000 szavazat érkezett a pályázókra. Az elismerést a legjobb eredményt elérő 150 KKV-nak, 35 nagyvállalatnak és 15 romániai cégnek ítélték oda, a díjátadót pedig ebben az évben is ingyenes konferencia kísérte.

Bővebben