Hirdetés

Több mint 450 millió forintos befektetést kapott a magyar startup, ami által korábban jön a fizetés

Újabb sikeres befektetési kört zárt a hazai Swipe Technologies Kft. A Magyarországon már széles körben ismert, rugalmas bérhozzáférést biztosító Salarify-t jegyző vállalkozás több mint 450 millió forintot kapott további működéséhez és termékei fejlesztéséhez.

Hirdetés

A Swipe Technologies célja a külföldi piacra lépés, melyhez most egy nemzetközi befektetőket és olyan fintech szakembereket tömörítő befektetési csoport, mint Chris Ruppel (rapid! PayCard alapító és GM of Wage and Corporate Disbursements, Green Dot) vagy Dan Henry (Elnök & CEO, Green Dot), a HEWA biztosít tőkét. Továbbá a Hiventures, az MFB csoport tagja és a régió egyik vezető kockázatitőke alapja is részese volt a körnek.

“A cég nagyon izgalmas vevőkörrel és termékekkel rendelkezik. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy növekedési tőkét biztosíthatunk számukra a terjeszkedéshez, így a pénzügyi megoldásaik Magyarországon kívül is elérhetővé válnak a munkavállalók és a munkáltatók számára egyaránt” –   emelte ki Chris Ruppel, a HEWA Investment menedzsere az ügylet kapcsán.

Radák Bence – Swipe Technologies Kft. Ügyvezető – “Nagyon örülünk a HEWA támogatásának. A befektetők jelentős tapasztalattal rendelkeznek nemzetközi fintech cégek fejlesztésében és skálázásában, ami komoly versenyelőnyt jelent számunkra.”

Jared Schrieber, sorozatvállalkozó és befektető, a Numerator unikornis startup társalapítója és korábbi vezérigazgatója szintén lát fantáziát a magyar cégben: “A Salarify megoldásai kiemelkedő értékajánlattal és növekedési potenciállal rendelkeznek nem csupán Európában, de azon túl is. A cég által alkalmazott technológia pedig számos lehetőséget tartogat a további fejlesztésekre, amelyek a munkavállalói fizetési és foglalkoztatási adatok biztonságos, megbízható és költséghatékony felhasználásán alapulnak. Ezek a tényezők különösen izgalmasak számomra, ezért is támogatom a Salarify-t ebben a korai fejlettségi fázisban” – tette hozzá.

Todd Baker, Earned Wage Access és kapcsolódó technológiákkal foglalkozó tanácsadó és kutató, valamint a MUFG Americas, a TD Bank N.A. és a Washington Mutual vállalati stratégiáért és fejlesztésért felelős egykori vezetője szintén beszállt a jelenlegi körbe. Baker elmondta: „A Swipe Salarify terméke forradalmasítja a munkavállalók fizetéséhez való hozzájutásának módját Magyarországon, továbbá a cég digitális jövedelemigazoló megoldása lehetővé teszi a gyors terjeszkedést és növekedést az egész eurózónában. Örülök, hogy támogathatom a céget küldetése elérésében.”

A bevont tőkét elsősorban az eurózónában való megjelenésre fordítja a vállalkozás, emellett további termékfejlesztés is szerepel a terveik között: munkáltatói- és jövedelemigazolásokat digitalizáló megoldásaik fejlesztésére és piaci bevezetésére koncentrálnak.

A Swipe Technologies Kft. 2019-ben alakult, az egyik első Earned Wage Access (EWA) szereplőként a régióban. A cég zászlóshajója, a Magyarországon piacvezető Salarify lehetővé teszi, hogy a munkavállalók a szokásos havi fizetés helyett, igényeiknek megfelelően lehívják a már ledolgozott idővel arányos bérüket. Jelenlegi rendszerük mára a magyar dolgozók mintegy 40%-át képes kiszolgálni. Víziójuk a digitális pénzügyi ökoszisztéma korszerűsítése, egyedi, bérszámfejtési adatokon alapuló termékekkel, saját fejlesztésű ERP- és banki integrációs megoldásokkal.

Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben
Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben