Hirdetés

Tesla karosszériaműhely nyílt Óbudán

14 évvel a márka indulása után a hazai utcaképhez is egyre inkább hozzátartozik a Teslák látványa, annak ellenére, hogy a stabil szervizháttér hiánya általában visszatartó erő az autóvásárlástól. Ám az amerikai márka esetében ez már nem jelent akadályt: a Duna Autó ugyanis megnyitotta Magyarországon az első, hivatalos Tesla karosszériaműhelyt, illetve a Tesla márkaszerviz is az óbudai Autóváros területén működik.

Hirdetés

Az újonnan megnyílt hivatalos karosszériaműhely lehetővé teszi a modern technológiával készülő alumíniumöntvény karosszériaelemek gyári állapotúra történő javítását, amire idáig Magyarországon nem volt lehetőség.

Simon Péter, a Duna Autó műszaki igazgatója elmondta: „Az Autóváros Tesla karosszériaműhelyének szakembereit az amerikai márka oktatta és minősítette. Így hamarosan – a Duna Autó többi ügyfeléhez hasonlóan -, a Tesla tulajdonosok is megtapasztalhatják a márkaszervizünk előnyeit. A ’Tesla Approved’-minősítés garanciát jelent arra, hogy a sérült autó úgy gurul ki a gyári technológiával azonos javítási folyamat végén, mintha a szalonból jönne.”

Miért fontos márkaszervizt választani, ha máshol is vállalkoznak a Tesla járművek javítására? A válasz az amerikai gyártó modelljeinek egyedi technológiai megoldásaiban, és a már említett alumíniumöntvény karosszériaelemek használatában rejlik. Ez a technika teszi lehetővé a biztonságos, kényelmes és – a mindenkori közlekedési szabályok betartása melletti – gyors közlekedést. „A Tesla gépkocsik vizuális- és ultrahangos érzékelők tucatjaival figyelik meg a körülöttük lévő világot. 360 fokban, és akár 250 méter távolságban képesek elemezni a forgalmi viszonyokat, és azokat pillanatok alatt értelmezve tökéletesen alkalmazkodnak a folyamatosan változó környezethez. Így teszik lehetővé, hogy a velük való közlekedés a lehető legkényelmesebb és legbiztonságosabb legyen” – avat be a technikai részletekbe az Autóváros szakembere. Ezeknek az eszközöknek a beállítása nagy precizitást igényel. Az optimális végeredmény eléréséhez nélkülözhetetlen a Tesla által előírt eszközök megléte és a gyári utasítások pontos betartása.

Elsőre meglepőnek tűnhet a karosszériajavító hivatalos elnevezése: Tesla Approved Body Shop. A név azonban nem véletlen, mivel a Teslák karosszériája számtalan olyan megoldást egyesít, amely csak az amerikai márkára jellemző. Ilyen az autóiparban eddig ismeretlen karosszériaformálási és -gyártási technológia, mely rendkívül alacsony légellenállást eredményez (ez az egyedülállóan nagy hatótáv egyik feltétele), vagy az alumínium öntvények használata a gyártás folyamán. A Tesla a karosszériamegmunkáláson túl, a biztonsági rendszerek tekintetében is egyedülálló. Az autó hibátlan üzemelésének tehát legalább annyira kulcsa a karosszéria állapota, mint az autóban működő szoftverek és szenzorok összehangolt működése. Éppen ezért a hagyományos karosszérialakatosi munkákat a szoftveres háttérhez is értő specialisták tevékenysége teszi teljessé a Body Shopban. Az Autóváros Tesla-specialistái az amerikai márka modelljeinek sérült karosszériáját az ipar legfejlettebb alumíniumtechnológiai módszereivel állítják helyre. Ez nem csak a lemezek eredeti formájának visszanyerése miatt szükséges (amely csak ezzel az eljárással lehetséges), hanem az alattuk lévő szenzorok optimális működése, illetve a gyárival megegyező mértékű csavarodási szilárdság visszaállítása miatt is. „Az autó szenzorainak pontos kalibrálása azonban egyáltalán nem csak kényelmi szempontokat szolgál: egy ráfutásos baleset elkerülésénél, vagy ha például hirtelen egy gyerek lép le elénk az útra, a biztonsági rendszerek minimális eltérése is az élet és halál közti különbséget jelentheti” – teszi hozzá Simon Péter.

Mivel a Tesla Approved Body Shopok máig ritkaságszámba mennek a közép-kelet-európai régióban, a környező országok Tesla-tulajdonosai számára is jó hír a magyar műhely megnyitása, amelynek a honlapja természetesen angol nyelven is elérhető.
A Duna Autó által Magyarországra hozott Tesla Approved Body Shop megnyitásával tehát eljött a lehetőség, hogy bárki, aki a máig nagyhatású tudós-feltalálóról elnevezett, és annak újító szellemiségét képviselő márka autójával szeretné meghódítani az utakat, az nyugodt szívvel megtehesse. Az óriási hatótáv, lenyűgöző technológia, kortárs formanyelv és a biztos karosszériajavító- és szervizháttér együttesen végre lehetővé teszik a feszültségmentes Tesla-tulajdonosi élményt.

Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben
Hirdetés

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben

A pandémia után először találkoztak egymással újra az innovációs ökoszisztéma tagjai

Hetedik alkalommal indult útjára április utolsó napjaiban a Startup Safari Budapest. Két év online találkozás és tudásmegosztás után idén hibrid formában jelentkezett a fesztiválok és konferenciák minden előnyét magában foglaló kétnapos programsorozat, így az innovációs ökoszisztéma tagjai végre élőben is találkozhattak.

Bővebben

A Google támogatásával ingyenes digitális program indul (leendő) hazai vállalkozók és startupok számára

Az észt Startup Wise Guys, Európa legtapasztaltabb startup akcelerátora és egyik legaktívabb befektetési alapja bejelentette a „Jump for CEE” elnevezésű, saját tőke nélküli programjának folytatását. A kezdeményezést a Google-hoz tartozó Impact Challenge for Central and Eastern Europe is támogatja. A vállalkozói készségfejlesztő esemény célja, hogy 400 közép- és kelet-európai egyén és csapat vegyen részt azokon az online workshopokon, amelyek a Covid-19 által okozott gazdasági válság negatív hatásainak csökkentését hivatottak segíteni.  

Bővebben