Hirdetés

Teljes átszervezés és home office catering a Mártogatóstól

A Mártogatós Cateringet két ex-pantomimes jóbarát alapította 4 évvel ezelőtt azért, hogy egészséges catering megoldásokat és irodai bekészítéseket biztosítsanak Budapesten.

A múlt idő azért indokolt, mert a koronavírus a Mártogatóst is kíméletlenül arcon csapta. Eltűntek a meetingek, a workshopok, a rendezvények. Egy hét alatt lenullázódott a piacuk és ezt az első sorból nézhették végig. “Úgy döntöttünk, hogy csavarunk 180 fokot a jelenlegi működésünkön: amennyiben a munkavállalók home office-ban dolgoznak, a meetingek és konferenciák pedig átköltöztek az online térbe, akkor mi is alkalmazkodunk ehhez és segítünk azt könnyebbé tenni ebben a bizonytalan helyzetben.”

Átalakították a szolgáltatásaikat, a termelést, a munkaszervezést és logisztikát annak érdekében, hogy elérhetővé tegyék a “cateringet” home officeban is.

Hogy ez miben különbözik a normál étel házhozszállítástól?

Abban, hogy éttermi kiszállítást jellemzően csak az egyes éttermek néhány kilométeres körzetében kérhetsz. Ha viszont van 50 munkavállalód a város és az agglomeráció 50 különböző pontján, akiknek szeretnél munkáltatóként egészséges ételeket küldeni egy konkrét napra, akkor ezt éttermi rendelések esetében 50 egyedi rendeléssel tudod áthidalni, egyszerre több különböző étteremmel kooperálva. “Mi viszont biztosítunk egy olyan online felületet, ahol mind az 50 munkavállaló összeállítja a saját csomagját és Budapest teljes területére, sőt az agglomerációba is kivisszük a kért csomagokat. Munkáltatói oldalról ez minimális adminisztrációt és 1db könyvelendő számlát jelent. A munkatársaknak pedig óriási segítség, hogy 2-3 étkezést is lefedő boxokat tehetnek be a hűtőbe. Pont van elég bajuk a home office és a családi élet adta feladatokkal.”

A boxokat már heti vagy 2 heti rendszerességű feliratkozással is lehet kérni tőlük, tovább egyszerűsítve ezt a fajta juttatást.

Ezen kívül pedig heti rendszerességgel szállítanak a környező kórházak dolgozóinak önköltségi áron egészséges boxokat, amikre a pénzt a követőik felajánlásaiból gyűjtik össze. “Jelenleg heti 100 adagot viszünk az amerikai úti OKITI-be, illetve heti 50 adagot a Bethesda Gyermekkórházba.”

Keresik a legdinamikusabban növekvő techcégeket

Újra pályázhatnak a Technology Fast 50 díjra a gyorsan fejlődő technológiai cégek: a Deloitte immár 23. éve hirdeti meg közép-európai versenyét, amely a technológiai iparág leggyorsabban növekvő vállalatait rangsorolja. Mind a már befutott, mind a feltörekvő technológiai vállalatoknak platformot biztosítva arra, hogy szélesebb körben bemutathassák innovatív megoldásaikat.

Bővebben

Minden negyedik hazai fintech cég részesült már kockázatitőke befektetésben

A hazai fintech szektor bővülése a koronavírus-járvány megjelenését követően is folytatódott, mára csaknem 150 aktív FinTech vállalkozás működik az országban, amelyek több mint 8 ezer dolgozót foglalkoztatnak, együttes árbevételük pedig meghaladta a 170 milliárd forintot – derült ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb, 2022-es FinTech és digitalizációs jelentéséből.

Bővebben

Kalandozások a tokenizáció világában

A blockchain technológia és az erre épülő tokenizáció az élet egyre több területén van jelen. Pontosan ezért tartjuk nagyon fontosnak, hogy megismertessük és megértessük ennek előnyeit az üzleti döntéshozókkal – mondta Czeglédi Tamás a Blockchain koalíció szakmai vezetője, a Kalandozások a tokenizáció világában című online kiadványuk megjelenése kapcsán.

Bővebben

Orvosokkal közösen tervezik a jövő magyar kórházait

Automatizált robotrendszerekkel, a páciensek és a dolgozók mozgásának előzetes szimulációjával és a gazdaságos üzemeltetést szolgáló energetikai megoldásokkal segíti a hatékony betegellátást az egészségügyi intézmények következő generációja. Ezeket az orvosokkal szoros együttműködésben alkotják meg az építészek. Már Magyarországon is több ilyen projekt van folyamatban, amelyek tervezésén a kórházfejlesztés terén új szemléletet meghonosító Paulinyi & Partners építésziroda dolgozik.

Bővebben

Magyar diákok által fejlesztett önvezető autónak drukkolhatunk Nogaro városában

Környezetérzékelés, GPS-es és mobilnetes pozícionálás, pontos kamerarendszer. Többek közt ezek az önvezető járművek elengedhetetlen feltételei. A győri Széchenyi István Egyetem csapata évek óta fejleszti autonóm járművét, most pedig izgalmas kihívás előtt áll: július elején a franciaországi Nogaro városában egy komplex feladatokból álló nemzetközi versenyen vesznek részt, ahol a precíziós önvezetéshez szükséges netkapcsolatot a Yettel biztosítja számukra.

Bővebben

Hetvenmillió forintos fejlesztéssel épül a jövő hálózata a BME Ipar 4.0 Technológiai Központban

Autonóm villamossági hálózatot építenek ki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Ipar 4.0 Technológiai Központjában a Schneider Electric műszaki támogatásával. Az úgynevezett micro-grid rendszer fejlett energiamenedzsment szoftvereket is tartalmaz, és az oktatás segítése mellett lehetőséget kínál az új technológiák iránt érdeklődő hazai vállalkozások számára is, hogy megismerjék, milyen előnyöket kínálnak ezek a megoldások. A Schneider Electric az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, több mint kétezer munkavállalóval Magyarországon.

Bővebben