Hirdetés

Szülők és a pedagógusok közötti kapcsolattartást segíti a díjnyertes innovatív csapat

Lezárult a jövőbe tekintő startupverseny, a K&H innovathon, amelynek keretében a legjobb ötletekkel előálló versenyzők kaptak támogatást ahhoz, hogy megoldásuk üzletileg is megvalósítható legyen. Az innovációra, a fenntarthatóságra és a beyond bankingre, azaz a bankon túli alkalmazásokra fókuszáló versenynek három állomása volt. A február elején és közepén megrendezett online fordulóban a csapatok információkat kaptak arról, hogyan mérhetik fel a megcélzott piacot, majd élesben is be kellett mutatniuk, hogyan tenné könnyebbé, fenntarthatóbbá a hétköznapokat az általuk nyújtott megoldás.

A döntőre február 25-én került sor, a zsűri pedig a következőket díjazta:

Első helyezett: kidea

Az innovatív alkalmazás, ahol a szülő-intézmény közötti kommunikáció egy egységes platformra terelődhet, egyszerűbbé és biztonságosabbá válhat és erősödhet a bizalom a két fél között, a gyermekek fejlődésének érdekében.

Fenntarthatósági különdíj: BES.Systems

Fókuszban a szén-dioxid kibocsátás csökkentése az elektromos autók elhasznált akkumulátorainak újrafelhasználásával, melyeket napelemekbe ültetnek át.

Beyond banking különdíj: Diverzum

A Diverzum egy olyan platformot épített, ahol a diákigazolvánnyal igénybe vehető kedvezményeket gyűjtötték egy helyre, hogy az érintettek a legtöbbet hozzák ki tanulói jogviszonyukkal járó kedvezményekből.

Start it @K&H különdíj: Just Green Your Coffee

Céljuk, hogy a kávékészítés idejét csökkentsék, illetve a kávéfőzés végtermékeként keletkezett zaccot újrahasznosítsák, így a teljes folyamatot fenntarthatóbbá varázsolják.

Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője a versenyről elmondta: “Az anyabank a KBC, valamint a K&H Csoport egyaránt kiemelten kezeli az innovációt. Ez a munka persze nem csak a bankon belül zajlik, hanem azon kívül is. Éppen ezért indítottunk el ezt a versenyt, ahol a digitális fejlesztések kaphatnak lendületet ahhoz, hogy az üzleti világban sikeres cégekké válhassanak.” Hozzátette: “Jövőutazásra hívtuk a versenyzőinket, a K&H innovathonon kiválasztott cégek alkalmazásai ugyanis remélhetőleg a következő időszakban hamar népszerűvé válnak Magyarország- vagy akár világszerte.

A K&H innovációs vezetője közölte továbbá, “maradunk ezen a vonalon, a jövőben újabb és újabb hasonló versenyekkel, ötletparádék támogatásával igyekszünk nagyobb teret biztosítani az innovációknak.”

Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben
Hirdetés

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben

A dolgozók 73 százaléka rugalmasan, nem munkahelyhez kötötten dolgozna

Számos cégnél már kialakult hosszabb távú terv az otthoni munkavégzésre, van, ahol még nem született erről határozott döntés, míg a munkavállalói igények több felmérés szerint is a home office és a hibrid munkavégzés felé mutatnak. A távmunkavégzés különböző formáinak hosszú távú megszilárdulása a legtöbb esetben azért várhatóan nem ütközik majd akadályba, hiszen a vállalatok és a munkavállalók többsége szerint sem csökkent a hatékonyság az otthoni munka során.

Bővebben