Hirdetés

Szeptember 26-ig lehet jelentkezni a CEU inkubációs programjába

A CEU InnovationsLab idén ősszel is elindítja a startupokat támogató egyéves inkubációs programját. A nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkező inkubátorház az egyéni szakmai mentorálás, a vállalkozói know-how és a kapcsolati tőke mellett befektetőkkel való találkozást is kínál a program résztvevőinek.

Hirdetés

Ötödik alkalommal indítja el a Közép-európai Egyetem (CEU) keretében működő CEU InnovationsLab (CEU iLab) a startup ötleteket felkaroló őszi kohortját. A 2016 óta működő CEU iLab a fiatal vállalkozásokat segíti, szakmai támogatást nyújtva az ötlettől az üzleti életképességig. A 2021 októberében induló inkubációs program elsőszámú célja, hogy felkészítse a vállalkozókat az üzleti élet kihívásaira, miközben folyamatos mentorálással, visszacsatolással és a legkorszerűbb nemzetközi módszerekkel támogatja a programban résztvevő csapatokat.

„A magyar és a közép-kelet-európai startup ökoszisztéma legnagyobb kihívása az, hogy olyan képességeket fejlesszen ki, amelyek folyamatosan, jelentős mennyiségű, innovatív és jelentős társadalmi hatást kiváltó startupot eredményeznek. A CEU iLab küldetése, hogy hozzájáruljon a nagyszámú, magas színvonalú, gyorsan növekvő és társadalmilag felelős startupok létrehozásához.  A közép-kelet-európai régióban nincs hagyománya a vállalkozói oktatásnak sem a közép-, sem a felsőfokú oktatásban. A felsőoktatásból hiányzik a megfelelő készségekkel és innovációs képességgel rendelkező tehetségek következetes kinevelése. A CEU InnovationsLab visszahozza a vállalkozói oktatást és a projektgyorsítást oda, ahová való: a felsőoktatásba.” – mondta el dr. Kozma Andrea, a CEU iLab igazgatója.

Az idáig 8,5 millió euró összegű tőkebevonással, a csapatok révén 250 munkahely megteremtésével és több mint 300 résztvevővel rendelkező inkubátorház a csapatok számára az egyéni és képességfejlesztő mentorok, illetve folyamatos nyomon követés mellett lehetőséget biztosít a CEU releváns kurzusain való részvételre is. A programban résztvevők az egyéves időszak alatt a CEU iLab közösségi irodáját és annak eszközeit is használhatják, valamint részt vehetnek az ökoszisztéma fontosabb rendezvényein, ahol helyi és globális kockázati tőke-befektetőkkel, angyal befektetőkkel és más potenciális pénzügyi szereplőkkel is találkozhatnak.

A CEU InnovationsLab inkubációs programja ingyenes és mindenki számára nyitott. Szeptember 9-én közelebbről is meg lehet ismerni a programot: az iLab a CEU Nádor utcai épületében és online is várja az érdeklődőket az inkubációs programot bemutató estjére, melynek Facebook eseménye itt található: facebook.com/events/2767900803509352/

Az októberben induló kohortra 2021. szeptember 26-ig online lehet jelentkezni a CEU iLab oldalán.

A jelentkezési feltételekről és a programról részletesebben szintén az iLab weboldalán lehet olvasni: https://www.ilab.ceu.edu/incubation

Hirdetés

Csapatépítés jótékonykodással a Wolt csapatánál

Milliós értékben vásárolhat a János Kórház gyermeksebészeti osztálya eszközöket abból a felajánlásból, amit a Wolt Magyarország juttatott el számukra. A Wolt közel 200 irodai munkatársa Mikulás napján futárnak állt néhány órára, az általuk kézbesített megrendelések értékéből 100-100 forintot különítettek el a jótékony célra. Az akcióhoz csatlakoztak a fiatal korosztály körében kedvelt influencerek is – nem egyszer kellemes meglepetést okozva, amikor ők álltak az ajtóban a megrendelt ebéddel.

Bővebben
Hirdetés

Így épített a Vacuumlabs és ügyfele virtuális bankot a nulláról Hongkongban

Marcel Klimo, a Vacuumlabs tervező és értékesítési mérnöke a november közepén Budapesten megrendezett Design Summit 2021 konferencián beszélt a szakmai közönségnek azokról a tényezőkről, amelyek biztosítják a 21. századi ügyféligényekre hangolt szolgáltatás sikerét.A Vacuumlabs egy dinamikusan növekvő vállalat, amely 8 irodát működtet világszerte, köztük egyet Budapesten, székhelye pedig a szlovákiai Pozsonyban található. A bankszférára és a kriptovalutákhoz kapcsolódó fejlesztésekre specializálódva mérnöki, tervezési és adattudományi szolgáltatásokat nyújtanak a fintech iparág számára. Tapasztalt szoftvermérnökökből álló csapatuk segített a Moxot a nulláról felépíteni, miközben időzónákon átívelve hangolták össze a projekten dolgozó szakemberek munkáját. Az okostelefonos alkalmazás az ötlet megszületésétől számított 18 hónapon belül, 2020 szeptemberében készen állt a hongkongi bevezetésre. A neobank indulása után mindössze egy évvel már 160 000 ügyféllel büszkélkedhetett, ami azt jelenti, hogy Hongkong felnőtt lakosságának több mint 1,5%-a használja azt pénzügyei tervezéséhez. A Mox a YouGov nemrégiben végzett felmérése alapján a legmegbízhatóbb virtuális bank Hongkongban. A Mox alkalmazás az egyik legjobbra értékelt pénzügyi alkalmazás, az Apple App Store-ban 5-ből 4,8-as, a Google Play Store-ban pedig 5-ből 4,6-os értékeléssel. De mi vezetett a Mox sikeréhez?

Bővebben

Langár Bence: egy álom megvalósulása egyben egy kihívásokkal teli út kezdete is

 A TLF Capital a hazai kockázati tőkepiac egyik legfrisebb szereplője, a száz százalékban saját tulajdonú family office életre hívásával egy hosszú ideje megfogalmazódott álom vált valóra. Ők maguk is igazi álommegvalósítókat várnak, akik számára rendkívül sokszínű nemzetközi tapasztalatukat és magas szintű üzleti jártasságukat kamatoztatva, valódi intelligens tőkével nyújthatnak komplex támogatást a vállalkozás elindításában vagy növekedésében.​ Langár Bencével beszélgettünk.

Bővebben

A kkv-k felét érte már kibertámadás

A mikro-, kis- és középvállalkozások felét érte már támadás az interneten. Leginkább adathalász levelekkel bombázták őket, de nagyjából minden nyolcadik cégnek törték már fel weboldalát, közösségi média felületét vagy próbálkoztak meg ezzel. Legnagyobb veszélyben a középvállalkozások vannak, de a K&H kutatásából az is kiderül, hogy a kkv-k mindössze tizedének okoztak anyagi kárt a rosszindulatú támadások.

Bővebben

A hazai agilitás két úttörője állt össze, hogy megreformálja a nagyvállalatokat

Janovszki Zsolt és Szmola Roland portfóliójában már olyan cégek is megfordultak, mint a Wizzair, az EGIS, az OTP és az E.ON. Habár már külön-külön is jelentős eredményeket és szakmai elismerést értek el, most úgy döntöttek, hogy közös hajóban evezve reformálják meg a legnagyobb multikat, akik teljesen szabad kezet adtak nekik. 

Bővebben

A digitális faktoring úttörője, a Péntech lízing szolgáltatással jelentkezik

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfólióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

Bővebben

A cégen belüli bizalom erősödését segítheti elő az új EU-s szabályozás

A legújabb uniós direktíva szerint azoknak a vállalatoknak, akik legalább 250 főt foglalkoztatnak kötelezettségeik közé sorolódik a névtelenséget biztosító etikai forródrót bevezetése. A jogszabályi megfelelés és jövedelmezőség mellett fontos szerepet kap a vállalati működés és kultúra fejlesztése, ehhez azonban megfelelő stratégiára és eszközökre van szüksége a vállalatoknak.

Bővebben

A 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép

Végleges megállapodást kötött a 4iG Nyrt. a román RCS & RDS csoporttal a médiakonszern magyarországi érdekeltségeinek megvásárlásáról. A tranzakció lezárásával, illetve az elmúlt egy évben az infokommunikációs szektorban végrehajtott akvizícióival a 4iG a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatók közé lép, miközben a cégcsoport meghatározó pozíciókat építhet ki a nyugat-balkáni távközlési piacon is.

Bővebben

Sikerrel zárult az első Agtech Summit konferencia

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) novemberben rendezte meg először hazánk első kifejezetten agrár startupokról szóló rendezvényét. A technológiai újdonságokat és a jövő agráriumát vizsgáló rendezvényen többszáz látogató vett részt és kapott közelebbi képet a legfontosabb agrártechnológiai startupok fejlesztéseiről.

Bővebben