Hirdetés

Startupos felajánlás a Kékszalagra

Kwindoo

Egy hazai startup ingyenesen biztosítaná az 50. jubileumi Kékszalag vitorlásverseny nyomkövetését és közvetítését. Már számos nemzetközi versenyen is használták a rendszerüket.

Hirdetés

A Kwindoo Magyarország a közelmúltbeli Budapest Boat Show-n tette meg a felajánlást a Magyar Vitorlás Szövetség részére. Mindezt teljesen ingyen biztosítanák minden induló hajó részére. A Kwindoo egy olyan innovatív technológiát alkalmazó magyar startup, amely több hazai és külföldi vitorlásverseny sikeres nyomkövetésében szerzett tapasztalatokat.

A hazai fejlesztésű rendszert használták többek között a Centomiglia, a Rund Um vagy a Trofeo Gorla tókerülő versenyeken, valamint a Muidenben rendezett Soling Világbajnokságon.

A magyar cég számára kiemelten fontos a hazai vitorlássport támogatása, ezért saját fejlesztésű Kwindoo rendszerének felajánlásával szeretné segíteni a Magyar Vitorlás Szövetség munkáját, valamint az 50. Kékszalag vitorlázásversenyt, elősegítve ezzel annak a minél szélesebb körű nemzetközi láthatóságóságát.

A rendszer korlátlan számú induló csatlakozását, és nyomkövetését teszi lehetővé, így bárki követhető lehet a Kwindoo.com-on, illetve az ingyenesen letölthető Kwindoo LiveView applikáción keresztül – akár mobil eszközökön is.

A vitorlássport iránt érdeklődők a világ bármely pontjáról élőben figyelemmel kísérhetik a mezőnyt, a hazai és külföldi profi csapatok, vagy saját ismerőseik útját a verseny teljes ideje alatt, akár egészen a legutolsó versenyző befutásáig.

A hajók nem csak láthatóak lehetnek a közvetítésen, de a versenyzők az alkalmazás számos más előnyét is élvezhetik. A követés során a rendszer rögzíti a hajójuk útját, így a befutó után elemezhetik a saját teljesítményüket a rendszer által kínált analitika adatainak segítségével.

A útvonal, az aktuális és az átlagsebesség pontról pontra visszanézhető, amely hasznos információ lehet mind a profi, mind az amatőr versenyzők számára a versenyen nyújtott saját teljesítményükről.

A Kwindoo az elmúlt időszakban számos nemzetközileg ismert vitorlásversenyen és hajóosztályban szerzett növekvő ismertséget, nem utolsósorban a mindenki által napi szinten használt mobileszközöknek és az erre speciálisan alkalmazott technológiának köszönhetően.

Hirdetés

Fontos a fenntarthatóság, de az intim higénia területén várat magára az igazi áttörés

Nem sokkal hajlandóak többet fizetni a magyar nők a fenntartható intim higiéniai termékekért, és noha fontosnak tartják a környezetvédelmet, a hatékonyság és az ár az első számú szempont, amikor vásárlásra kerül a sor. Érdeklődnek az innovatív megoldások iránt, azonban ezek kipróbálására és használatára sokszor nincs elég idejük, így továbbra is a hagyományos menstruációs termékek hódítanak itthon – derül ki a TZMO Hungary felméréséből, mely a magyar nők véleményét vizsgálta a havi ciklushoz kapcsolódó környezettudatosságról.  

Bővebben

A NAV-tól igazolt szakmai vezetőt az adótanácsadói piac meghatározó szereplője

Magyarország egyik vezető, minősített és elismert adótanácsadója, új üzletágvezetővel bővítette szakértői közösségét. Kiss Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal korábbi osztályvezetője, 2022 májusától tölti be a SALDO tanácsadói üzletágvezetői pozícióját. Elődje Sarkadi-Nagy András volt, aki jelenleg a részvénytársaság vezérigazgatója.

Bővebben
Hirdetés

Elindult a magyar Kickstarter, a Brancs közösségi piactér

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is. A Brancs az első hazai közönségre szabott online piactér, ahol az ország legújabb termék- és szolgáltatásfejlesztési projektjeit közösségi finanszírozással valósítják meg. Az ötletgazdák a leendő vásárlóikkal – azaz a közösség erejével – gyűjtik össze a kampányok megvalósításához szükséges tőkét.

Bővebben

Budapesten rendezik meg Közép-Európa legnagyobb techfesztiválját

Az online térben töltött két év után végre személyesen is várja elsősorban a szoftverfejlesztés terén dolgozó magyar és nemzetközi szakembereket Közép-Európa legjelentősebb, technológiai trendekkel és fejlesztői újdonságokkal foglalkozó techfesztiválja. A kétnapos Craft Conference magyar szervezői közel 30 országból mintegy 1500 résztvevőt várnak, akikkel többek között a NASA, a Google, a Spotify, az IBM vagy az eBay szakemberei, gyakorló kódolók, és a technológia üzleti oldalával foglalkozó vezetők is megosztják tapasztalataikat a legforróbb trendekről. A szellemi útravaló mellett workshopok, vállalati standok és kapcsolatépítő bulik teszik teljessé az élményt, melynek a Vasúttörténeti Park szolgál különleges helyszínéül.

Bővebben

A diákigazolvány új szerepe, szabadulószobává alakuló városok, és élelmiszertermelés a nappaliban – kihirdették az MVM Edison startup verseny idei nyerteseit

A diákokat kedvenc márkáikkal összekötő program; közösségi alapú, decentralizált otthoni kertészet, az okos hulladékkezelést és újrahasznosítást ösztönző alkalmazás; városokat interaktívan bemutató telefonos szabadulószoba; fiatalokat célzó ökotudatos, digitális, közösségi alkotóműhely, illetve lemerült elektromos autóknak szóló asszisztencia-szolgáltatás is szerepel az MVM Edison startup verseny idei nyertesei között. Az innovatív ötletek pénzjutalomban részesülnek, illetve akár 50 millió forint magvető befektetést is kaphatnak.

Bővebben

Az innovatív magyar csapat megmutatta: minden második fékezésünk balesethez vezethet

Igencsak hektikusan vezetünk a fővárosban, majdnem minden második fékezésünk, gyorsításunk, vagy kanyarodásunk hirtelen történik, ami balesetveszélyt hordoz magával – mutatnak rá a Cristo autós alkalmazás friss felhasználói adatai. A reggeli órákban Dél-Budán, délután viszont a pesti belvárosi forgalomban kell az átlagosnál jobban figyelni autóvezetőként a hétköznapokon, az ekkor tapasztalt feszültség a hétvégi kb. kétszerese. A Közlekedési Kultúra Napjának alkalmából bemutatjuk az eredményeket, melyek kapcsán a drivingcamp Hungary közlekedésbiztonsági szakértője ad tanácsot a fővárosi autósoknak.

Bővebben

Startupok és nagyvállalatok: együtt sikeresebbek

A friss ötlet, agilitás és az innovációban testet öltő tudás társul a sokévtizedes szakértelemmel, tapasztalattal, technológiai háttérrel, értékesítési kompetenciákkal, partneri hálózattal és erős pénzügyi háttérrel. Így támogatja egymást startup és nagyvállalat, amely együttműködésére egyre több a példa itthon és a nagyvilágban. Az idei Startup Safari konferencián vállalatvezetők, startupok, befektetők készítettek látleletet a hazai startup ökoszisztémáról.

Bővebben

Melbourne-i győztesek a budapesti esettanulmányi versenyen

Idén negyedik alkalommal rendezték meg Magyarországon a régió egyik legnívósabb nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyét, a Central European Case Competition-t (CECC). A rendezvény egyik esetadó partnere a Schneider Electric volt, a győztes melbourne-i csapat az ő beszállítóik CO2 kibocsátásának csökkentésére, valamint az EcoStruxure platform újszerű alkalmazására dolgoztak ki koncepciót.

Bővebben